Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

40 jaar Jeugdwerk

Jeugd en Jongeren Centrum, 40 jaar jong.

Het Jeugd en Jongeren Centrum JJC bestond in december 2014 - 40 jaar en dit  jubileum werd gedurende het hele seizoen 2014-2015 uitgebreid gevierd. Naast de vaste activiteiten waren er meerdere speciale evenementen georganiseerd. De feestcommissie had de volgende festiviteiten in de planning.

·         21 september, het Openveldfeest, een editie met een extra feestelijk middagprogramma voor de kinderen en daarnaast zoals gebruikelijk veel talent van Erpse bodem.

·         14 december, een avond-Kerstwandeltocht in samenwerking met toneelvereniging ‘Iets Anders’ en popkoor ‘Voyss’, compleet in sfeerverlichting met onderweg rustpunten waar met toneelspel en zang het kerstverhaal wordt verteld.

·         27 december, de jaarlijkse feestavond voor de vele medewerkers en vrijwilligers.

·         28 december, Open dag en receptie, Erp kon nader kennis maken met het JJC en de JJC werkgroepen.

·         28 Maart, BreakOut presenteerde "Berenklauw", een nieuw muziek gebeuren, een festival met een scherp randje.

·         12 april, De Zondagmiddaggroep, met een optreden van de de Hippe Gasten, rockmuziek voor alle leeftijden...maar vooral vanaf 9 jaar. Heftige rockliedjes, wat ballades, popmuziek en dit alles aan elkaar gebreid met originele theaterstukjes.

Als afsluiter een speciale Kindervakantieweek.

Verder werd er gezocht naar een nieuwe naam voor het Jeugd en Jongeren Centrum, uw suggesties waren van harte welkom. Elke maand in de Erpse krant een kalenderinlage met de JJC activiteiten van die maand en een beschouwing over één van de werkgroepen. Twee columnisten uit de Erpse krant gaven hun kijk op het Jeugd en Jongerenwerk.

Op 15 december 1974 begon om 18.00 uur, in het Jeugdhonk in het KMG-gebouw langs de brandweerkazerne, de eerste zondagavondgebeurtenis, met een programma voor de jeugd van 12 tot 16 jaar. Dansen ( breng je eigen plaatjes mee ), sjoelen, dammen, kaarten  en … TV kijken. De bezoekers gaven hun nieuwe onderkomen de naam "het Berenhol." De leiding ging verder met het ontwikkelen van activiteiten gestoeld op een bredere basis.

alt

En dat zijn en waren er veel, een greep uit 40 jaar geschiedenis. Disco-avond, filmavond, groepenpresentatie, zondagmiddaggroep, openveldfeest, speelgoed en kinderkledingbeurs, fancy fair, avondwandelvierdaagse, breakout, winterwandeltocht, vlooienmarkt, dropping, tafelvoetbal toernooi, kien-avond,  kindervakantieweek, jeugdcarnaval, folk-avond, hartje-winter-festival, lentepopfestival, dansmanifestatie, golfmiddag, play-back show, rollerskate disco, dansles, weekendpop, clubfour.

Het Jeugd en Jongeren Centrum, probeert de belangen van de jeugd in de ruimste zin des woords te behartigen, is een plek waar veel mensen elkaar ontmoeten en daarin zit een grote kracht, namelijk de kracht van de gezamenlijke inspanning. Van de pioniers uit 1974 tot de facebook jeugd van nu, het Jeugd en Jongeren Centrum JJC is 40 jaar jong

 

De paden op, de lanen in, wandelen met het JJC

alt

Het Jeugd en Jongerencentrum JJC vierde in 2014 haar 40-jarig bestaan. Naast de vaste activiteiten werden er meerdere speciale evenementen georganiseerd. In het kader van het jubileum worden de dragers van het JJC, de werkgroepen, extra belicht. Hier de beurt aan de werkgroep Wandelen.

De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas.

Met stralend oog en blijde zin en goed gevulde tas.
De Zonne lacht ons vrolijk toe, ons groet der vooglenzang.
En wij worden vast niet moe, al wand'len w'uren lang.

Sinds 1977 wordt de Erpse, Keldonkse en Boerdonkse inwoners de mogelijkheid geboden om vier avonden op rij een wandeling te maken in de Erpse omgeving. Het Jeugd en Jongeren Centrum JJC doet vanaf 1980 de organisatie en uitvoering. Er wordt in 3 afstanden gelopen, 5, 10 en 20 kilometer. De 20 kilometer afstand is echt voor de "hobby" wandelaar, iemand die het geen bezwaar vindt om een Vierdaagse van Nijmegen te lopen.

De meeste lopers zijn te vinden op de kortere afstanden en met name de jeugd van de basisscholen doet in grote aantallen mee, dagelijks zo’n 400 deelnemers. Het is gezellig om met een groep vrienden of vriendinnen mee te doen of zelfs met de hele klas. Inschrijving, start en finish zijn in het JJC. Na iedere wandeling staat daar koffie, thee of iets verfrissends klaar. Tijdens de routes worden op de posten diverse traktaties aangeboden. Als je vier avonden wandelt, kun je een herinnering krijgen na afloop. De mooist herkenbare groep kan zelfs een prijsje winnen.

alt

foto: De jeugd in actie tijdens de Avond Wandelvierdaagse

De route uitzetters doen jaarlijks enorm hun best om de verschillende afstanden te plaatsen in de fraaie bosrijke omgeving van Erp en ze weten telkens weer aardige en afwisselende routes te presenteren.

In de latere jaren onder de vleugels van het JJC zijn er wandelaars, die het wandelen voor hun "hobby" deden, betrokken bij het uitzetten van de routes. En die "hobby" wandelaars komen met het idee om ook hartje winter een wandeltocht op te zetten. Zo ontstaat in 1990 de Wintertocht. Deze tocht op de 2e zondag van het nieuwe jaar geeft de mogelijkheid om een stevige wandeling te maken, met afstanden van 6, 12, 20 en 30 kilometer. Na de kerst, na teveel tafelen of na die lange kerkzit, is dat een mogelijkheid om eens flink de benen te strekken.

Voor de werkgroep een heel ander gebeuren om te organiseren, omdat men onderweg aan de wandelaars echte rustpunten met soep, broodjes en indien mogelijk een stoel in een warme omgeving aan wil bieden. Gelukkig zijn er altijd mensen die een helpende hand geven en hun bedrijfshal of garage hiervoor ter beschikking stellen. De tocht staat bij wandelaars goed aangeschreven, bij het 25-jarig jubileum waren er 1268 deelnemers.

In 2014 bestond het JJC 40-jaar en de wandelwerkgroep pakte 14 december van dat jaar uit met een nieuw geweldig spektakel. Een interactief gebeuren met toneelclub ‘Iets Anders’ en popkoor ‘Voyss’. Een avond-Kerst-wandeling, 4km compleet in sfeer verlichting en onderweg rustpunten waar met toneelspel en zang het kerstverhaal wordt verteld. Een prachtig initiatief.

Wandelen is goed voor de gezondheid. Het is goed voor je hart en je longen, maar ook voor je botten en je spieren. Bovendien heeft het een positief effect op je gemoedstoestand. Lekker een eindje wandelen kan door iedereen gedaan worden, wandelen is laagdrempelig, elk moment van de dag kun je een stuk gaan lopen.

De avondwandelvierdaagse, de winterwandeltocht, de avond Kerst wandeling, allemaal activiteiten van de werkgroep Wandelen van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC en zoals Lee Towers al zong ‘You’ll never walk alone’.

De Zondagmiddaggroep, creatief met eenvoud

altHet Jeugd en Jongerencentrum JJC vierde in 2014 haar 40-jarig bestaan. Naast de vaste activiteiten waren er meerdere speciale evenementen georganiseerd. In het kader van dit jubileum zullen de dragers van het JJC, de werkgroepen, extra belicht worden. Nu is dat de Zondagmiddaggroep.

De voorraad.

De zolder van het JJC gebouw aan de Ottenstraat, mijn ogen vallen open. Dozen vol, kratten vol, kasten vol, het magazijn van de Hema is er niets bij. Alles opslag van materiaal voor de Zondagmiddaggroep, de knutsel-en-spelletjes werkgroep van het JJC voor de jeugd tot en met 12 jaar.

Kartonnen rolletjes, klompjes, figuurzagen, ponstangen, hamers, sigarenkistjes, wol, touw, sigarettendoosjes, chipskokers, drinkflesjes, verf, kurk, puddingbekertjes, rietjes, tempex balletjes, saladebakjes, knopen, houten wasknijpers, stokjes, pillendoosjes, pollepels, bierviltjes, kerstballen, rijgdraad, dennenappels, lintjes, gekleurd papier, vlieger en crepe papier, veren, watten, theelichtjes, kleurpotloden, viltstiften, stukjes gekleurde tegel, elastiekdopjes, stoffen en stofjes, kraaltjes en natuurlijk glittertjes, tientallen doosjes met alle vormen, kleuren en maten.

Een Paas impressie.

Bij binnenkomst rechts in de hal de kapstokken, met haken op kinderhoogte. De kassa bemand door een oma-mevrouw. In de zaal twaalf  tafels, met daarop de te maken voorbeelden. Er omheen voorbewerkte onderdelen en stapeltjes en bakjes met de benodigde knutselartikelen. Veel kleurrijk papier, stofjes, hamers, schaartjes, stiften en plak.  

  Paasknutselwerk  

Bij nader bekijken van de voorbeelden raak ik getroffen door de eenvoud. Wat een creativiteit, kleine wondertjes uit simpele alledaagse dingen. Ik noem u. Een glazen potje, gevuld met geel garen, beplakt met papieren knipseltjes, een kuifje, een snaveltje, oogjes, een kuikentje is geboren. Verderop, een kartonnen eierrekje, in de juiste vorm geknipt, ook weer wat knipseltjes en zie daar een haantje komt tevoorschijn.

Druppelsgewijs komen de kinderen binnen. Sommigen lopen doelbewust naar een tafel, anderen dralen door de zaal, eerst alle tafels bekijken. De meeste ouders vergezellen hun kind tot aan de deur, een enkele loopt mee. Alsof ze zelf aan een tafel plaats willen nemen.

De snoepbar.

Geduldig staan drie kinderen aan de snoepbar, stil, geen gedrang. Die nog niet geholpen worden staan te kijken wat ze zullen kiezen. En kijken is genieten, al dat heerlijks. Een jongetje is aan de beurt. Voorzichtig wordt het portemonneetje open gevouwen, de laatste rits gaat open. Een muntstuk van een euro komt tevoorschijn, een kleine schat. Het jongetje, gaat voor het gemak, recht op het doel en kiest voor de snoepzak.  Dat is dan vijftig cent zegt de mevrouw van de snoepbar.

Het tweede kind, een meisje, wil de opwinding  van het kiezen, het dilemma. Ze heeft vier muntjes, vijftig cent, twintig cent, twintig cent, tien cent. Ja vier en dat is meer dan een. Langzaam gaat haar blik van snoepbakje naar snoepbakje. Wat zal ik kiezen. Die niet, die niet, ja die, haar vinger wijst naar het roodachtige drop. En verder gaat haar blik. Aan het eind van haar kooptocht moet ze veertig cent betalen.

De doelstelling.

Knutselen is een geweldige manier om de vrije tijd door te brengen. Kinderen hebben enorm veel plezier en werken aan hun creativiteit, zelfvertrouwen en concentratie. Het bevordert zelfstandigheid, oog-hand coördinatie en ruimtelijk inzicht. Het zorgt voor een moment van rust in een drukke dag, helpt vorm te geven aan de werkelijkheid en geeft een gevoel van trots na het maken van iets moois.

De Zondagmiddaggroep heeft voor de kinderen van de basisschool, vanaf groep twee, telkens nieuwe activiteiten om een gezellige zondagmiddag met elkaar door te brengen. Een clown op bezoek of gewoon creatief bezig zijn met een herfststukje in elkaar knutselen.

De werkgroep is (altijd) op zoek naar nieuwe medewerkers. Meiden, jongens, oma's, opa's, moeders en (zelfs) vaders. Iedereen die zin heeft om af en toe op een zondagmiddag kinderen te begeleiden bij het knutselen is welkom. Aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

40 Jaar JJC en het Jeugdcarnaval

Het Jeugd en Jongerencentrum JJC vierde in 2014 haar 40-jarig bestaan. Naast de vaste activiteiten waren er meerdere speciale evenementen georganiseerd. In het kader van het jubileum worden de dragers van het JJC, de werkgroepen, extra belicht. Nu is het de beurt aan het Jeugdcarnaval.

Het JJC is tijdens carnaval met twee werkgroepen actief. Enerzijds de werkgroep Carnaval, klein maar fijn, die  in Ter Aa de avonden voor de oudere jeugd vanaf groep 7 heeft en daarnaast diverse activiteiten van de CV De Uilen van Empeldonk ondersteunt. Anderzijds de Zondagmiddaggroep die in het JJC-gebouw de avonden voor de jongere jeugd van groep 2 t/m 7 organiseert.

Maandagmiddag, na in Ter Aa bij de prijsuitreiking de toegangscontrole gedaan te hebben, ga ik naar het JJC, naar de carnavalsavond van de Zondagmiddaggroep. En die heeft het goed voor mekaar. Verkeersoverzetters bij de Kerkstraat, de Ottenstraat met een dranghek afgesloten, geen auto’s voor mogelijke gevaarlijke situaties. In de hal van het JJC de kassa, 1.50euro entree en voor de kinderen geldt binnen is binnen.

Het feest

De gang is kleurrijk versiert met ballonnen en slingers. Achteraan de snoep-bar en links daarvan de garderobe, ruim opgezet met de hele avond toezicht. Moeders, vaders, oma’s en opa’s brengen de jeugdige bezoekers, wat een drukte. Enkele kinderen lopen nog wat onwennig rond. In de zaal zijn de pilaren bots-bestendig met kussens afgeschermd, rechts de discotheek, daarnaast de limonade-bar, achter een groot videoscherm, aan de zijkanten zitblokken en links het loop-klim-springpodium. JJC medewerkers herkenbaar in gele blouse, de kinderen natuurlijk allemaal in hun eigen carnavalsoutfit. Voetballer, draak, piraat, prinses, dansmarieke, Erpse beer, clown.

En die kinderen, ja wat doen die kinderen? Die lopen, hollen, buurten, zitten, springen, hangen, sjokken, schreeuwen, zingen, zoeken. In groepjes, met z’n tweeën of gewoon alleen. Meiden iets rustiger, jongens wat wilder. Sommigen volgen op de dansvloer de lichtvlekken van de talrijk draaiende spots.

De muziek

Twee enthousiaste Club Four dj’s Johan en Mica zorgen voor de muziek, bekende nummers, veelal zware dansbeats, voorzien van simpele nonsens teksten. Zoals ‘De tomatenplukkers’: Ok stelletje hokboeren - waar zijn die handen - hebben jullie zin om te zuipen en te beuken - een, twee, stampen - to to to to to to tomatenplukkers. En ‘Houdoe en bedankt’: Ik zat laatst in m’n stamcafé - en dronk daar tot een uur of twee - totdat de barman riep ik sluit - ik schrok me rot - de hele groep die zong toen luid - houdoe en bedankt olé olé. En zo gaat het voort, de kinderen vinden het geweldig. Enkelen overwinnen hun schroom en wagen een verzoekje. Natuurlijk is het nummer 'Ginne knauf, alleen maar gas d'r auf' van onze eigen Prins Sander d’n Urste veel gevraagd.

Snoep en limonade

Bij de snoep-bar is het een drukte van belang, de hongerige kopers staan drie rijen dik. Een twintigtal bakjes met diverse 5 en 10cent lekkernijen, trekken als een magneet. De kinderen wijzen naar het gekleurde lekkers, vier vrijwilligers vullen een zakje met het gevraagde. Ze moeten wel goed kunnen tellen. Voor een euro 20 van 5 of 10 van 10 en alles daar tussenin.

En al dat snoep en al dat dansen, ja dat maakt dorstig. Dus op naar de limonade-bar. De glazen met gekleurde frisdrank staan al klaar. En dat is maar goed ook, want in het geweld van de muziek is het gevraagde moeilijk hoorbaar. Dus ook hier voornamelijk wijzen. Een meisje en een jongen hebben net rode limonade gekocht en brengen het glas naar hun mond. Het wordt in een teug leeg gedronken. Oei wat hadden ze een dorst. Het lege glas wordt teruggezet en weg zijn ze, weer de massa in.

alt

                                                                                                            

Ik loop nog een keer door de zaal, alom drukte en gezelligheid, ja volop vermaak voor de kinderen en volgens de organisatie wordt het nog leuker. De carnavalsclub de Paplippels komt met hun volledige aanhang het feest opluisteren. Helaas heb ik dan al besloten om naar huis te gaan. Buiten komt de bus aanrijden met de Keldonkse gasten. Dat ziet er inderdaad goed uit.

In de Kerkstraat en op het Schansoord liggen de trottoirs bezaaid met platgetrapte plastic glazen, chipszakken, lege flesjes, slingers en heel veel confetti. Restanten van een mooie optocht, morgen werk aan de winkel voor de bezemvegers. Alhoewel, dat doen ze tegenwoordig met bladblazers. De tijd staat niet stil.

Kindervakantieweek, pallets, pallets en nog eens pallets.

altHet Jeugd en Jongerencentrum JJC vierde in 2014 haar 40-jarig bestaan. Naast de vaste activiteiten waren er meerdere speciale evenementen georganiseerd. In het kader van het jubileum worden de dragers van het JJC, de werkgroepen, extra belicht worden. Vandaag de beurt aan de Kindervakantieweek.

Op de fiets heen.

Wie kent het niet, wie heeft er zelf niet gebouwd, wiens kinderen hebben er niet gebouwd? De kindervakantieweek, het JJC bouw -en speldorp in de Goorse bossen. ‘s Morgens 09.00uur, op de fiets word ik op de Morschehoef door twee behulpzame vrijwilligers overgezet. Eerste weg links, aan het eind weer links, wat een rust  in de Goorse bossen. Voorbij de laatste bocht moet het zijn. Rechts de parkeerplaatsen, een twintigtal dranghekken, een enkele fiets, ik zet die van mij in de tweede rij. Verderop staan wat auto’s, links hangen de vlaggen.

Het bouwterrein.

Het veld, in het midden stapels en stapels pallets, wegwijzers geven aan waar wat is, parkeerplaats, ehbo, zuurstokken,  botsauto’s, fietsenstalling, draaimolens, keuken, kamelenrace. Dit jaar (2014) is de 37e editie, met als thema Kermis. Links en rechts bouwwerken van pallets, de hutten lijken behoorlijk stevig. Opvallend veel glijbanen zijn er getimmerd.

Achter op het veld staat de kiosk, het kloppend hart, het zenuwcentrum. De algemene leiding is in handen van de kerngroep, ondersteund door de spelgroep. Er zijn dit jaar 46 kindergroepen, ingedeeld per leeftijd, elk een eigen kleur, met een fulltime leider in het oranje.

Om de kiosk de ondersteunende diensten. Rechts van de kiosk de materiaalgroep, heren op leeftijd, maar met het vrijwilligershart op de juiste plaats en aan hun blik te zien, met kennis van zaken. De emmers met gereedschap staan gereed, hamers, zagen, scheppen, grondboren en natuurlijk heel veel spijkers.

Links van de kiosk de tent van de keukengroep, voornamelijk dames, de meeste ook op leeftijd, zorgend voor de inwendige mens. Dagelijks gaan er zo’n 1000 pannenkoeken doorheen. Bekers ranja geel en rood, pallets met grondstof staan klaar.

Aan de zijkant van het veld staan de hulpdiensten, de EHBO en de caravan van de nachtbewaking.

Inmiddels komen steeds meer ouders met hun kroost. De kinderen klimmen op het dak van hun bouwwerk. Muziek klinkt uit de luidsprekers, de stroom aggregaten brommen rustig voort. Om 10.10 is er vanuit de kiosk de oproep voor de dagopening. Het programma met de vele spellen wordt bekend gemaakt. De eerste ouders gaan met de kleinere kroost weer naar huis. Uit de luidsprekers klinkt het bouwdorplied, ‘ Eens per jaar bij elkaar al in het Goorse bos, bouwen een hut en elke dag spelen we er op los’.

   alt   

Op de fiets terug.

Ik loop terug naar de ingang. Bij de fietsenstalling een verrassing. Waar eerst een enkele fiets stond staan er nu honderden. Waar staat die van mij? O ja, in de tweede rij. Na drie fietsen verplaatst te hebben, kan ik erbij. Ik stap op. Op de Morschehoef zijn de overzetters verdwenen. Goed links en rechts kijken, ik kan oversteken. Ja toch indrukwekkend en wat een goede organisatie, zo’n kindervakantieweek bouwdorp.

De historie.

De eerste kindervakantieweek was in 1978 en duurde drie dagen, organisatie toen nog in handen van ’t Berenhol, KMG en KVO met thema ‘Bouw ons dorp’. Ruim honderd kinderen namen deel. Dit aantal is door de jaren heen flink toegenomen. Meer dan 500 kinderen en 300 vrijwilligers gingen vorig jaar vier dagen aan de slag. En elk jaar een ander thema. Uit de historie: Indianendorp, Fantasieland, Muziekland, Ruimtevaart, Piraten, Middeleeuwen. Aan de hand van het thema wordt de hele week gebouwd, getimmerd en gespeeld.

In het jeugd en jongerenwerk werken en spelen kinderen sa­men om elkaar te leren kennen en met elkaar activiteiten te ondernemen. De medewerkers helpen een handje, houden toezicht en sturen bij waar nodig.

De Kindervakantieweek, al bijna 40 jaar een speerpuntactiviteit van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC

 

Zondag 28 december 2014 Open dag 40 jaar JJC

Vraag willekeurige Erpse inwoners en ze weten iets te noemen van wat het JJC gedurende het jaar organiseert. Hoewel het ‘knutsel imago’ blijft bestaan door het fantastische werk van de ZondagMiddagGroep, hebben we de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd. Zoals bekend natuurlijk BreakOut. Zij bieden een podium aan beginnende bands. Menigeen verbaast zich over de professionaliteit m.b.t. aankleding van de zaal.

Verder zijn de Wandel 4-daagse en de Winterwandeltocht een begrip in de maanden Juni en Januari. Daarnaast organiseren we Markten en niet te vergeten het Jeugdcarnaval in samenwerking met de verschillende carnavalsverenigingen.

alt

                                                                           foto: Winterwandeltocht

Omdat het JJC de verantwoording voelt om voor alle leeftijden iets te organiseren is Club Four gestart. Moeizaam om te overleven in deze snel veranderende tijd qua muzieksmaak en interesses van de jeugd van 12 tot 18 jaar??  Maar ze blijven enthousiast. Kindervakantieweek blijft een zeer bekend evenement en geeft ieder jaar een vertrouwd gevoel aan de start van de schoolvakanties. Het Openveldfeest, verhuisd van Tiswa naar de Bolle Akker, is een dag waarin een mix is gemaakt voor jong en oud. Een klein Erps feestje in samenwerking met onze ‘vroegere buren’ Jong Nederland.

Onmisbaar en het liefst op de achtergrond de WoensdagAvondWerkploeg. Een vaste club, waar iedereen welkom is en die het gevoel van ‘erbij horen’ en ‘samen aanpakken en bedenken’ als een tweede natuur uitstraalt. Zij zijn verantwoordelijk voor de fantastisch uitziende zaal, podia, bar, verlichting, onderhoud en noem zo maar op.

Het JJC biedt al 40 jaar de randvoorwaarden voor alle werkgroepen. Welke maakt dat we nu kunnen zeggen dat er iedere maand vermaak is voor jong of/en oud. Alle evenementen vragen voorbereiding en eindeloos beroep doen op vrijwilligers. Maar de beloning door de gemeenschap is en blijft gegarandeerd. Hoe komt het toch dat een klein beetje ‘knutsel en stoffig imago’ blijft bestaan? Misschien dat de Erpse gemeenschap op zoek is naar nostalgie. Is dit wat het JJC opwekt……..???

Om een ieder nader kennis te laten maken met het JJC en de JJC werkgroepen was er zondag 28 december 2014 van 12.00-18.00uur een Open dag met van 14.00-15.00uur een receptie voor genodigden. Het gebouw feestelijk ingericht en alle werkgroepen gaven een kleine demonstratie. Voor de muzikale omlijsting was er een akoestisch podium met de bands Trip to Dover en Ohlsen en de jongens en meiden van Club Four organiseerden een DJ-workshop.

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: 40 jaar voor de Jeugd 40 jaar Jeugdwerk