Finale Open Errup, harten is troef.

Valentijnsdag, harten is troef, ook bij BreakOut. Rode stikker-hartjes voor de medewerkers, gekleurde snoep-hartjes voor de bezoekers, muzikanten met het rock & roll hart op de juiste plaats, een medewerker stopt, een medewerkster begint, van hartzeer naar hart-vreugde en een mooi festival, veel publiek, tevreden bands, hartverwarmend.

Zondagmiddag 14 februari was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten natte sneeuw pas laat in de avond de aarde wit ging kleuren, streden binnen bij BreakOut vijf bands om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival.

· Na de loting opende the Maraboos. Composities met Brit-pop invloeden, duidelijk gegroeid, muzikaal strak samenspel, omlijst met fraaie emo-zanglijnen.

· Vervolgens betrad Plus Thirty One het podium. Pop-rock nummers, gedragen door een inventief slappende bas en functioneel opgevuld met heldere gitaarstructuren.

· Als derde Crazy Habits. Dampende garage-blues, met een ode aan David Bowie en een uitvoering van hun Angel Sky, door Will and the People tot wereldhit gemaakt.

· Daarna was de beurt aan There There. Herleving van Joy Division en invloeden uit de Amsterdamse ultra-new-wave scene van bands als Mecano en Minny Pops.

There There

· Als laatste op het podium Finders Keepers, wederom vol in bandana-ornaat. Een goede set-list, veel dubbele gitaar en vocaal hecht tussen zangeres en zanger-gitarist.

Na afloop was de publieksstemming met the Maraboos als winnaar. De werkgroep, met de moeilijke taak om uit het hoge niveau een winnaar te bepalen, koos voor There There. Beide bands gaan spelen op Open Errup.

Maar eerst natuurlijk Berenklauw, de afsluiter van het seizoen, met de bands Montreux, Bandexperience en the Black Veins. Zaterdagavond 16 april, aanvang 21.00uur en de entree is zoals altijd gratis.