Berenklauw, indrukwekkend op hoog niveau

Zondagmorgen, op de fiets naar het JJC, opruimen van de Berenklauw. Een schrale zon verwarmt mijn gezicht. Auto’s met voetballers op weg naar het veld, tegemoetkomend een colonne wielrenners druk pratend. De kerkdeur staat open, parochianen op de trappen naar de viering. Een oudere mevrouw laat haar hondje uit. Volop ochtendactiviteiten, ieder zijn ding.

Zaterdagavond 16 april was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de avondstilte met regelmaat verbroken werd door vliegtuiggebrom, speelden binnen drie bands bij Berenklauw, de BreakOut seizoen afsluiter.

· Het festival werd geopend door Montreux uit Horst. Vier enthousiaste muzikanten, creatief, misschien nog een te brede stijl, teveel Pearl Jam, maar zeker een band met toekomst.

Montreux

· Daarna kwam Bandexperience, drie broertjes uit Nijmegen. Een mix van cool-blues met relaxte Zappa-zang en nummers met uitgesponnen psychedelische freestyle structuren.

Bandexperience

· Als afsluiter The Black Veins uit Den Haag. Van up-tempo, explosief, strak en fel tot slow, intens met hartverscheurende gitaarpartijen. In het genre een groep uit de top van Nederland.

The Black Veins

Berenklauw, landelijke bands, pril, met potentie, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Het publiek, steeds meer trouwe bezoekers, allen bedankt, genoot weer van een rockavond op hoog niveau. Complimenten voor de organisatie. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..