3e Voorronde Open Errup bandwedstrijd.

‘Belofte maakt schuld’. Binnenkort weer uw democratische plicht, te kiezen uit de beloftes van de politieke partijen. Maar u kent de Haagse variant, ‘Belofte maakt verontschuldigingen’ u weet  wel , het sorry van Rutte en Samson. BreakOut belooft niets. Eerst spelen dan kiezen. Echter de stemming is licht oligarchisch, vrienden en familie van de bands hebben grote invloed. Niet echt democratisch?

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 10e editie van de Open Errup bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival. De 3e voorronde is zondagmiddag  29 januari met de volgende bands.

  • Changing Tides, een 5-koppige metalcore band uit de regio Oss/Den Bosch. Ze zijn beïnvloed door bands als Breakdown of Sanity, Northlane en Parkway Drive.

Changing Tides

  • Critical Crossings  uit Oss, brengt een combinatie van country met elementen uit de blues, rock- en popmuziek. Meerstemmige zang is een belangrijk aspect van de sound.

Critical Crossings

  • Galvanized uit Wilbertoord, een ode aan de 70-s en de 80-s'. Saillant detail: deze vijf ‘jonkies’ moesten nog geboren worden toen hun grote voorbeelden bezig waren.
  • Stinkend Reich uit Zwolle combineert een stevige muzikale basis met niets verhullende Nederlandse teksten in de categorie Bier, Hamburger en Worst.

Stinkend Reich