Finale Open Errup bandwedstrijd.

‘Door de bomen het bos niet meer zien’, ‘Overdaad schaad’, mooie volkswijsheden, maar niet voor de politiek in Den Haag. Liefst 81 partijen willen dit jaar de regels van het beleid bepalen. BreakOut houdt het simpel, het beleid wordt maar door een man bepaald, uw bescheiden schrijver en zijn motto, in variatie op de woorden bekend van Frank Sinatra, ‘I do it my way’.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit seizoen de 10e editie van de Open Errup bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival. De finale is zondagmiddag 12 februari met de volgende bands.

  • Changing Tides, een 5-koppige metalcore band uit de regio Oss/Den Bosch. Ze zijn beïnvloed door bands als Breakdown of Sanity, Northlane en Parkway Drive.
  • Cooking John uit Gemert, een driekoppige band die zijn inspiratie put uit de rauwe 60s & 70s bluesrock, zowel eigen werk als covers van Jimi Hendrix en The Doors.
  • Echo Empire, the band plays rock music with a special twist, bringing tight grooves, catchy melodies and ambient sounds to the stage
  • Galvanized uit Wilbertoord, een ode aan de 70-s en de 80-s'. Saillant detail: deze vijf ‘jonkies’ moesten nog geboren worden toen hun grote voorbeelden bezig waren.
  • Windup Space uit Oosterhout, schreeuwende gitaar, grommende bas en oorverdovende drums. Het hart bij de meeslepende  rock van Nirvana, het hoofd bij de intense post-hardcore van Glassjaw.