Season Crow en Killed by Martians winnaars 2017-2018

Geërgerd door de fantasieën van Halbe, joeg Vladimir een ijzige oostenwind naar Nederland. Ook de BreakOut bezoekers werden, te voet en op de fiets, door de Russische Beer getroffen. Maar volgens de Cruijffiaanse wijsheid, ‘Elk nadeel heb se voordeel’, kwam met die kou het ‘ It giet oan’ toch weer dichterbij.

Zondagmiddag 25 februari was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een fel winterzonnetje de ‘Tocht der tochten’ dwarsboomde, streden binnen bij BreakOut vijf bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het Erpse dorspfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek.

U2-rock met glasheldere zang en ijle gitaarlijnen van Scarlet Rose, Ramskop demonische – ik wil koffie, anders kom ik er niet uit- nederpunk, Killed by Martians fruitfrisse staccato garagerock, Pulse meerstemmige lyrische 70’s gitaarrock met fraaie sax begeleiding en Season Crow, een enthousiaste mix van rock, funk en hiphop, met twee rappers duidelijk een meerwaarde.

Na afloop was de publieksstemming met Season Crow als winnaar. De werkgroep, met de moeilijke taak om uit het hoge niveau een winnaar te bepalen, koos voor Killed by Martians. Beide bands gaan spelen op het Openveldfeest.

Season Crow

Killed by Martians

De BreakOut medewerkers konden ‘s avonds laat terugzien op een geslaagde finale. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. In oktober beginnen we met de 12e Openveldfeest bandwedstrijd. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..