Scarlet Rose winnaar 1e voorronde Openveldfeest.

Op de gitaar van een deelnemer de tekst ‘ Control is an Illusion ‘. Jeugdig verbaal anarchisme? Herkenbaar. Hoewel, tegenwoordig ben ik bij de voorbereiding van BreakOut meer van de controle, tot ergernis voor sommigen, tot in de puntjes. Wordt ik oud?

Zondagmiddag 29 oktober was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een aangenaam najaarszonnetje door koude noordenwind werd belaagd, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 1e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

Energieke rock met dubbele zang van Scarlet Rose, In the Attic met snoeiharde Race Against the Machine, Township Rebellion, covers met een kei van een zangeres, Love Hurts door merg en been en de verrassing van de middag, Ericius, zware metal-electro-house, twee gitaren, bas en veel pre-sample, indrukwekkend.

 

Scarlet Rose

Na afloop kwam bij de publieksstemming Scarlet Rose als winnaar uit de bus. Zij gaan door naar de finale van 25 februari.