Ramskop winnaar 3e voorronde Openveldfeest.

De kleine uitvaart voor het optreden wekte bij de bezoekers toch enige nieuwsgier. Een heuse doodskist werd naar het podium gedragen en daaruit kwam theatraal de wederopstanding van Nosferatu. Bij controle op het nabij gelegen kerkhof geen open graf. Bleek de snoodaard uit Papendrecht te komen. En (hopelijk) weer daar heengegaan.

Zondagmiddag 21 januari was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een heerlijk winterzonnetje al snel door donkere regenwolken werd verdrongen, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 3e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

Burning Clocks met vette Rage-Against-the-Machine rock, Morning Dawn intens sferische gitaarrock, Ramskop demonische nederpunk met een bakske koffie en Killed by Martians fruitfrisse staccato garagerock alá Talking Heads.

Na afloop de publieksstemming, met Ramskop als winnaar. De werkgroep koos uit de drie voorrondes Pulse en Killed by Martians als hun favoriet. Zij gaan samen met Scarlet Rose en Season Crow naar de finale van 25 februari.

Ramskop