1e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Om het nijpend tekort aan huurhuizen aan te pakken, heeft de gemeente Meierijstad met de woningcorporaties een aanjaagteam samengesteld. Zo willen we het horen, de wind eronder. Maar volgen na de woorden ook de daden? BreakOut houdt niet van jagen. Wel van zondagmiddag onthaasten bij lekkere muziek van bands die in de bandwedstrijd de overwinning najagen. Dat dan weer wel.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 1e voorronde is zondagmiddag 29 oktober met de volgende bands:

  • Ericius, een instrumentale progressieve metal band uit Arnhem met bassist, twee gitaristen, zonder drummer maar met backing track. Ze halen hun invloeden uit de genre's djent, thall, prog, metalcore, math metal en death metal.

  Ericius

  • In the Attic, uit de omgeving Someren-Asten. Hun muziek valt onder het genre ‘destructive rapcore’, dus niks is veilig. De energie-explosies laten elk lichaamsdeel trillen, waardoor een moshpit niet uitgesloten is.

 

In The Attic

  • Scarlet Rose, een indie rockband uit de regio 's-Hertogenbosch. De band speelt naast bekende covers ook nummers uit eigen repertoire. Vijf muzikanten die elke week met veel plezier muziek maken en de trein naar hun droom zijn opgestapt.
  • Township Rebellion, een energieke rock coverband. De muziek die ze ten gehore brengen bestaat zowel uit oldtimers van Queen, ZZ Top en AC/DC als de hedendaagse rockcovers van Muse, Anouk en de Editors.

Township Rebellion