2e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Maart dit jaar, heuglijk nieuws in Erp. Aan de oevers van de Aa zijn sporen van de bever gevonden. Met heimwee denkt mijn generatie dan aan Ed en Willem, die broers met de waterpomptang, de nijptang en de combinatietang. BreakOut heeft zijn eigen bevers, de mannen van de woensdag-avond-werk-ploeg, de wawp-ers. Vrijwilligers die, als het moet, de handjes kunnen laten wapperen.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit jaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 2e voorronde is zondagmiddag 26 november met de volgende bands:

  • Deliria, een experimentele en progressieve art-rock-band uit Schijndel met eigen muziek en een variërende setlist waarin rustige, harde, bekende, gevoelige, dansbare (of moshbare) nummers elkaar afwisselen.

Deliria

  • Pulse, een 5-mans formatie uit Doetinchem, opgericht in 2010, speelt covers van Tom Petty tot Foo Fighters aangevuld met eigenwerk. In 2011 hebben ze hun eerste E.P. uitgebracht.

Pulse

  • Season Crow, een band uit Maas en Waal (Druten en omstreken) maakt dansbare en jeugdige muziek, een mix van rock, funk en hiphop, begeleid door 2 rappers die zowel Engels- als Nederlandstalig rappen.
  • Skuldig, een trio uit Vorstenbosch, met Brabopunk, woest en corpulent van toon. Zang met een niet verhulde zachte g, heeft met trots niks te maken maar met het kiezen van de snelste weg – het aanleren van een hardere g is zinloze moeite.

Skuldig