3e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Uit de mei-editie van deze krant. De N616 gaat op de schop, Erp wacht een hartoperatie. Een understatement? Al jaren heeft Erp last van het hart, bij ochtend en avondspits slibt de hoofdader steeds meer dicht. Ben benieuwd hoe de chirurg dit gaat oplossen. De bezoekers van BreakOut zijn goed bezig. Gezond in beweging, komen te voet of met de fiets en  met matig Lieshouts C2H5OH-bronwater, houden ze hun aderen open.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit jaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 3e voorronde is zondagmiddag 21 januari met de volgende bands:

  • Burning Clocks uit Oss, met invloeden van Rage Against the Machine, Triggerfinger en Royal Blood. De band (heeft) oog, of oor, voor het melodieuze samenspel naast het overdonderen met pakkende riffs.

Burning Clocks

  • Killed by Martians, Veghels rock 'n roll trio met een liefde voor een bak herrie. Geïnspireerd door Queens of the Stone Age, Foo Fighters en Royal Blood, laat dit power trio met hun hete muziek de zaal trillen.
  • Morning Dawn, een 90’s geïnspireerde band uit ’s-Hertogenbosch. Een jonge band van rond de 18/19 jaar oud, ze zorgen voor een ‘pure’ atmosferische indie / alternative sound vol emotie.

Morning Dawn

  • Ramskop uit de duistere krochten van Papendrecht, Nederlandstalige rauwe zang, snoeihard gitaarspel, gewapend met een flinke dosis eigenwijsheid, theatraal entertainment dat de grondvesten doet daveren.