Finale Openveldfeest bandwedstrijd.

De jongens en meiden van de reclame blijven me verbazen. ‘Spaarverslimmers’,  als motto bij een grote bank. Inkoppertje, ‘spaarverslinders’ zullen ze bedoelen. Maar naast zulke binnenpret ook ontsteltenis. Die muziek bij een Japans automerk, uitverkoop van een kentering in de muziekhistorie, 1969 Paranoid van Black Sabbath. Is niets dan heilig?

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit jaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De finale is zondagmiddag 25 februari met de volgende bands.

  • Killed by Martians, Veghels rock 'n roll trio met een liefde voor een bak herrie. Geïnspireerd door Queens of the Stone Age, Foo Fighters en Royal Blood, laat dit power trio met hun hete muziek de zaal trillen.
  • Pulse, een 5-mans formatie uit Doetinchem, opgericht in 2010, speelt covers van Tom Petty tot Foo Fighters aangevuld met eigenwerk. In 2011 hebben ze hun eerste E.P. uitgebracht.
  • Ramskop uit de duistere krochten van Papendrecht, Nederlandstalige rauwe zang, snoeihard gitaarspel, gewapend met een flinke dosis eigenwijsheid, theatraal entertainment dat de grondvesten doet daveren.
  • Scarlet Rose, een indie rockband uit de regio 's-Hertogenbosch. De band speelt naast bekende covers ook nummers uit eigen repertoire. Vijf muzikanten die elke week met veel plezier muziek maken en de trein naar hun droom zijn opgestapt.
  • Season Crow, een band uit Maas en Waal (Druten en omstreken) maakt dansbare en jeugdige muziek, een mix van rock, funk en hiphop, begeleid door 2 rappers die zowel Engels- als Nederlandstalig rappen.

U ziet het, weer een finale met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..