Berenklauw en de Russische Beer.

Zaterdagavond 17 maart en weer werd Nederland door de Russische Beer overvallen. Maar ditmaal bood in het zuiden de Erpse Berenklauw fel verzet. Zelfs een tegenaanval met de hartverwarmende muziek van, oud-Rusland gediende, de Tsar himself. Wel uit Eindhoven Rockcity, maar toch.

Terwijl buiten een koude oostenwind totaal geen lentekriebels gaf, speelden binnen drie bands bij de Berenklauw, de BreakOut seizoen afsluiter. De concertzaal was weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers.

The Temporary uit Heeswijk-Dinther opende de avond met gedegen klassieke garage rock uit de jaren 50 en 60. Daarna Tsar Bompa uit Eindhoven, anarchistische noise-rock afgewisseld met hemeltergend gitaarspel van een ‘engel in disguise’. Als afsluiter Fatburger uit Boekel, met puike nieuwe gitarist, een goed geoliede cover-rockmachine, met recht de vetste, met natuurlijk zanger Toon, wel-gestemd en welbespraakt.

Fatburger

Een gedenkwaardige editie van de Berenklauw. Wie er bij was zal het voort vertellen.

Berenklauw, bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Het publiek genoot weer van een rockavond op hoog niveau. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.