Finale Openveldfeest bandwedstrijd.

Naar het schijnt bevatten Chinese telefoons spionage-software. Heeft Meijerijstad bij het chippen van de grijze afvalcontainers gewerkt met Chinese leveranciers? Staat ons consumptiepatroon binnenkort bij Alibaba op de server?
BreakOut zet voor de zekerheid haar grijze afvalcontainer langs het podium. Krijgen de bands misschien een uitnodiging uit China, de Hippe Gasten achterna.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit jaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De finale is zondagmiddag 17 februari met de volgende bands.

• Holsaby, alternatieve pop/rockband uit de omgeving Ravenstein vijf man sterk met eigen werk geïnspireerd door onder andere De Staat en de Editors. Originaliteit is prioriteit.
• Minority, als jong trio, geïnspireerd door Green Day, lekker raggen in een oude schuur. Met een ongelooflijke hoeveelheid drive en jeugdig enthousiasme, gaan ze terug naar de gloriejaren van de poppunk.
• Pulse eigen werk, een mix tussen Foo Fighters, Stereophonics en Oasis , hier en daar wat Beatles. Rock met een rauwe rand, een brede set aan knallende rocknummers en melodieuze ballads.
• Sonic Whip, uit Nijmegen, met invloeden van Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Navarone, Automatic Sam en De Staat. Zet je schrap voor een spetterende act waar alles draait om scheurende gitaarriffs en vette grooves.
• White Feather, een instrumentale hardrock band bestaande uit vier studenten uit de regio Eindhoven. Harde, groovende en catchy riffs, die naadloos op elkaar aansluiten.

U ziet het, weer een finale met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Bands, die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.