1e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Mijn vader, eigenwijze boer, had het niet zo met die burgers uit de straat. ‘ De straot jonge, das niks vur jons.’ Had hij gelijk? Geraamtes onder de klinkers, dat is inderdaad niet normaal. Geen wonder dat de weg altijd zo rammelde. BreakOut heeft in Jeugd & Jongeren Centrum een mooie concertzaal en een perfecte PA van Ron, dat rammelt nooit, dat klinkt al jaren goed.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit najaar de 13e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse familiedorpsfeest met knutselen, spelactiviteiten, kunst, oldtimers en muziek. De 1e voorronde is zondagmiddag 20 oktober met de volgende bands:

• Strange Sympathy, een rommelende hard-rock band uit Schijndel, de stijl is geïnspireerd vanuit bands als AC/DC, Volbeat en zo'n beetje alles wat hard gaat.

foto: Strange Sympathy


• Davey Steevens, singer-songwrtiter met Engelstalige ballads, rustig gespeeld op een elektrische gitaar met effecten.
• Wessel van de Wijnboom, singer-songwriter met melodieuze Nederlandstalige popnummers, begeleid op een akoestische gitaar.

Weer een programma met verschillende muzikale stijlen, ditmaal zeker, van singer-songwriter tot hard-rock, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 15.00 uur in het Jeugd & Jongeren Centrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BreakOut bandwedstrijd datums seizoen 2019-2020

BreakOut, het JJC muziekpodium, heeft de datums voor de 13e zondagmiddag bandwedstrijd. De voorrondes zijn 20 oktober, 17 november en 8 december, de finale is 29 december.

In een sfeervolle concertzaal met een goede geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow zullen de groepen strijden om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek, datum het 3e weekend van september.

De bands kunnen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk. Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De speelregels:

BreakOut heeft in het Jeugd en Jongerencentrum een mooie concertzaal. We zorgen voor een goede PA, maar hebben geen backline en geen drums. De bands moeten dit zelf meenemen.

Elke voorronde heeft vier bands en we beginnen om 14.00uur. Per band 30 minuten speeltijd, 30 minuten ombouwen. Om 13.00uur is de loting voor de speelvolgorde, graag een bandlid aanwezig. Per voorronde gaat een band via publiek-stemming naar de finale. Uit de drie voorrondes gaan twee bands via jury-stemming naar de finale.

Finale vijf bands, aanvang 14.00uur, loting 13.00uur, elke band 30 minuten speeltijd. Uit de finale gaat een band via publiek-stemming en een band via jury-stemming naar het Openveldfeest.

BreakOut poster 1e voorronde