Prima Potlood winnaar 3e voorronde.

Zoals een vaste BreakOut bezoeker zei, ‘Dit is waar het Jeugd & Jongeren Centrum voor is opgericht’. Op het podium stonden vier jonge muzikanten, leeftijd 15, 16 jaar. En als toegift zong de vader van de zanger met zijn zoon AC/DC’s ‘Higway to Hell’. Mooi toch.

Zondagmiddag 8 december was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten donkere regenwolken tegen een strakblauwe lucht naar het zuiden dreven, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 3e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut drie bands om een finaleplaats.

En bijna was BreakOut internationaal gegaan. Helaas moest de Duitse band Corporal Shred op het laatste moment afzeggen. Maar met een Duits en Belgisch bandlid in Ghostmind gingen we toch een beetje over de grens.

Opening door the Worst Example, intense hardcore met introductie van het fenomeen moshpitten, daarna Ghostmind, heavy trashmetal in Slayer stijl en als afsluiter Prima Potlood, een enthousiaste coverband met hun 3e optreden en met heel veel fans. Na afloop was de publieksstemming met Prima Potlood als winnaar. De werkgroep koos voor Sticks ’n Picks en Ghostmind. Zij allen gaan door naar de finale van 29 december.

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.