Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Breakout 2008-2009

Breakout Duits-talig?

 

Even was er verwarring in de werkgroep van BreakOut  toen bij de bekendmaking van de line-up voor de 5e BreakOut het woord Slagers viel. Maar bedoeld werd niet Schlagers, de populaire vorm van Duitse volkszangkunst, maar De Slagers, een ouwerwetse punkrock band uit Uden.

Veel aanmeldingen zijn binnengekomen, slechts 4 plaatsen zijn beschikbaar, maar de rest niet getreurd. BreakOut gaat door, iedereen krijgt de gelegenheid om in het JJC te komen spelen.

De volgende bands zullen op de 5e BreakOut acte de presence geven:

* Two and a Half Each, vijf muzikanten uit Valkenswaard. Met twee zangeressen in de band is de repertoire keuze met nummers van Skunk Anansie, Anouk en Pink niet vreemd. De groep brengt deze covers, zoals van een beginnende band verwacht mag worden, licht tegendraads met frisse zang en staccato gitaarlijnen.

 

* De Slagers, vier post-punk rockers uit Uden. Je waant je terug in het jaar 1977, de opkomst van de punk met Johnny Rotten en de Sex Pistols met het nummer Pretty Vacant. Maar ook Pretty Woman en These boots are made for walking, klinken in punk versie toch net even anders.

 

* Backspin, vier hardrockers uit Veghel. Een pompende bas, strakke gitaar en ritmische drums begeleiden het meeslepende zanggeluid. De teksten zijn gericht op ervaringen direct uit het leven van de zanger gegrepen. Ieder nummer vertelt zijn eigen verhaal en is onvoorspelbaar van aard.

 

* Hangover Sunday uit Helmond. Dit vijftal speelt nummers in de traditie van Coldplay en Radiohead,  melodieuze pop met alle instrumenten op hun plaats. Zang, gitaar, bas, drums en synthesizer, niets overheerst, alles in dienst van de composities, welke zijn opgebouwd met licht tintelende tot  symfonische structuren.

 

BreakOut 4

 

Go-go danseressen bij BreakOut.

Groot was het enthousiasme bij het aanwezige publiek toen, tijdens het optreden van LA Stryker, op verzoek van de gitarist, twee vrouwelijke fans van Howdy Doody op het podium werden gevraagd. Als volleerd go-go danseressen gaven ze een extra dimensie aan het zinderende optreden van LA Stryker.

Savage, vier jonge honden uit Langenboom opende de middag. Hun deels Nederlandstalige covers van grootheden als Andre Hazes en Herman van Veen, in een stevige hardcore / punk uitvoering, waren zeer verfrissend.

Daarna volgde Drain, vier muzikanten met experimentele fusion rock. Een jazzy drummer, funky bas, staccato gitaar, allen hun eigen melodie en samen in dienst voor begeleiding van de expressieve zanger, een ware theater performer.

Howdy Doody overbrugt generaties, vader en zoon, die samen spelen. De band had het voordeel van een grote familie te hebben. Neefjes en nichtjes, ooms en tantes, compleet met buggy’s, het JJC was even een kinderopvang.

Heel andere koek was Kicks, een 13-koppige met zanger, combo en blazerssectie. Het mixen van het geluid was zo complex dat de muzikanten assistentie verleenden aan de PA-man. Het was heerlijk om te zien hoe het publiek danste op de opzwepende soul / funk nummers.

Als laatste betrad LA Stryker het podium. Strakke bas en drums, een vette gitaar, een acrobatisch dansende zanger met een AC-DC stemgeluid, geven deze band een internationale allure. Met hun explosieve 80-jaren hard rock sloten ze het vierde festival op een daverende wijze af.

Het doorgaan van deze BreakOut had nog even aan een zijden (stroom)draadje gehangen.

Een uur voor aanvang was voor de stroomvoorziening een essentieel onderdeel zoek. Met behulp van een elektricien in de VUT, die thuis op de serretafel een nieuw verloop maakte,  kon het festival toch nog op tijd beginnen.

 

Monsters in Erp


Wel 60 inzendingen voor de DortMonster-cup 2009
(komende zondag 26 oktober vanaf 15.00 uur voorronde 1 in het JJC-BreakOut)

Het waren weer lange nachten voor de DortMonster jury om uit maar
liefst 60 inzendingen
10 halve finalisten te kiezen voor de strijd om de DortMonster-cup 2009.
Uit het hele land kwamen de inzendingen, zelfs uit Belgie hadden
bands zich aangemeld.
Opvallend was het erg hoge proffesionele nivo van bijna alle bands.
Dit heeft de selectie procedure er zeker niet makkelijker op gemaakt.

Schrijft u even mee:
Illfame uit Veghel, Engo uit Boxtel, Crimson Sky uit Gouda,
Cotton fever uit Oudenbosch en Blooddrenched uit Berlicum.
Deze spelen voorronde 1 op zondagmiddag 26 oktober Erp in het JJC
Break Out.

Sugartoosh uit Arnhem, Sidecake uit Zijtaart, Maze uit Tilburg,
Lockdown uit Veghel en The Smelly Cats uit Rosmalen.
Deze spelen voorronde 2 op: zondagmiddag 9 november Uden, De Pul

 

BreakOut 3

 

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bandjes, heeft de line-up klaar voor de 3e editie. Wederom een gevarieerde samenstelling met muzikanten van jong tot zeer jong, die er zin in hebben om op BreakOut te komen knallen.

 

Veel aanmeldingen zijn binnengekomen, slechts 5 plaatsen zijn beschikbaar, maar de rest niet getreurd. BreakOut gaat door; Iedereen krijgt de gelegenheid om in het JJC te komen spelen. Een sfeervolle zaal met een ruim podium en een professionele licht- en geluidsinstallatie.

 

De volgende bands zullen acte de presence geven:

1 De prille jeugd van Live it Out uit Erp; ontdekt de roots van popmuziek

2 The Freshmakers uit Veghel; covers van de beste rock uit de sixties

3 Immobilize uit Gemert; metalcore, dus houd ramen en deuren gesloten

4 Disorder uit Veghel; maatschappelijke rock met een vleugje pop

5 Pullover uit Volkel;

 

BreakOut, het beginBreakOut zet Erp op de muziekkaart

Met Breakout, het zondagmiddagpodium voor beginnende bandjes, heeft het Jeugd en Jongeren Centrum (JJC) zich in Erp muzikaal op de kaart gezet. Een sfeervolle zaal, een ruim podium, een professionele licht en geluidsinstallatie en een enthousiaste crew. Alom positieve reacties na de eerste BreakOut in december 2007.Breakout plaatjeSomething new is coming to Erp………BreakOut!!! Wat zou het toch mooi zijn als we een gezellig en leuk festival op poten kunnen zetten hier in Erp. Wat vinden jullie ervan?” Als je sommigen van ons vraagt wanneer het idee geboren is om een ‘festival’ te beginnen, dan zouden ze het niet weten.
 Wel is er een vage herinnering aanwezig van een gesprek tijdens de afsluiting van de Erpse Kindervakantieweek. Je kent het wel, onder het genot van een pilsje, wordt daar met jong en oud over verschillende zaken gespeculeerd. Er werd gesproken over het vroegere; Openveldfeest’, wat altijd werd gehouden in de zomerperiode. Onder het motto van ‘wa war dé toch gezellig’  werd daarover flink wat informatie met elkaar uitgewisseld. De generatie die het ‘Openveldfeest’ mee heeft mogen maken, kan zich dit festijn nog vast en zeker herinneren. En mooier nog, bevestigen wat voor een gezelligheid men daar kon vinden. Dit bleef in de loop van de jaren een onderwerp wat erg interessant was om te bespreken met een aantal ‘lotgenoten’. De ideeën over zo’n eventuele activiteit werden veelvuldig met elkaar uitgewisseld.

Toen Erp Alert! in 2006 een muziekmiddag organiseerde, werd er nogmaals gesproken over ’wa zou ’t toch mooi zijn als………’. Het was duidelijk. Het werd hoog tijd om de koppen bij elkaar te steken. Zo gezegd, zo gedaan. Het duurde niet lang of we hadden een aantal personen bij elkaar ‘gesprokkeld’ wat potentiële medeorganisatoren zouden kunnen worden.  Waarvan we hadden begrepen dat ze het motto ‘wa zou ’t toch mooi zijn als….’  ondersteunden.
Onze doelstelling is: In het JJC-gebouw een podium creëren voor beginnende bands uit de regio. En zodoende een aantal keren per jaar op de zondagmiddag een klein muziekfestijn organiseren voor jongeren en oudere jongeren.

Beginnende bands kunnen zich bij ons aanmelden via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. Dus ken je (of ben je zelf) iemand die in een beginnend bandje speelt?
Laat jezelf horen!!

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Seizoen 2008-2009