Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Breakout 2009-2010

Finale BreakOut winnaars op Open Errup

 

29 maart 2010

Black Bone en Bleach winnaars finale BreakOut / OpenErrup.

Door het rookverbod hebben de liefhebbers van de sigaret wel het voordeel dichter bij de natuur te staan. Zo konden de rokende bezoekers van de finale van de BreakOut / OpenErrup bandwedstijd afgelopen zondag tijdens hun rookpauze volop genieten van de maartse buien, felle zonnige periodes afgewisseld met helse buien slagregen.

Zondagmiddag 28 maart was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. In een zinderende finale van de BreakOut / OpenErrup bandwedstrijd streden vijf bands om twee plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. Een plaats via publieksstemming en een plaats via een deskundige jury.

 * Na de loting gaf Last Suggestion de aftrap. Deze band uit Gemert begonnen als gelegenheids bandje op een middelbare school, had zich muzikaal duidelijk verbeterd. Bij het laatste nummer kwam de band goed op gang, lekker swingend bewoog de zangers licht katachtig over het podium.

* No Pesetas, uit Eindhoven, kwam dit keer met eigen back-line. Echter met al die draden op het podium was iets mis. De drummer hoorde de bassist niet en dit gaf onderling ergernis. Het optreden was hierdoor van minder niveau dan tijden de voorronde. Jammer.

* Black-Bone, drie jonge honden uit Gerwen, speelden een strakke set van stoner rock ’n roll. Ook deze band had zich duidelijk positief ontwikkeld. Meer inbreng van drummer en bassist, meer show en met een perfecte belichting was dit optreden inclusief toegift zeer gaaf.

* Groovebloedig, vijf funk / hiphoppers uit Veghel / Heeswijk-Dinther, hadden naast de traditionele buslading fans een complete filmploeg meegebracht. De groep bracht wederom een aanstekelijke set funk-rock met rap, reggae en symfonische rock invloeden.

* Bleach, een trio, twee heren en een dame uit Veghel, speelde alternatieve rock, met een duidelijke neiging naar de grunge. De scherpere gitaar en de meer aanwezige tweede zang van de bassiste gaven de nummers duidelijk meer dynamiek, een goede keuze.

Na afloop volgde de publieksstemming. In een close-finish kwam Bleach als winnaar uit de bus. De vakjury had de moeilijke taak om uit het hoge niveau van de deelnemers de winnaar te kiezen. Gelet op de combinatie techniek, interactie met het publiek en totale show viel de keuze op Black-Bone. Beide winnaars gaan spelen op OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

 

BreakOut touringcar drukte

 

Bij de touringcar bedrijven in de regio is paniek uitgebroken. Er worden voor de zondagmiddag 28 maart onverwacht veel bussen besproken richting Erp. Navraag leert dat de te winnen publieksprijs bij de finale van de BreakOut/Open Errup bandwedstrijd de oorzaak is. Alle deelnemende groepen en hun fanclubs zijn massaal aanhangers aan het mobiliseren. Want elke stem telt.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de big battle van de BreakOut / Open Errup bandwedstrijd. In een sfeervolle zaal met een 'vette' geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de bands podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk. Het festival heeft regionaal een goede naam opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal.

BreakOut nieuwe stijl, in drie spannende voorrondes op 11 oktober, 20 december en 28 februari hebben twaalf groepen gestreden om de finaleplaats, waarin vijf bands zullen gaan spelen om twee plaatsen op Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. Een plaats zal via een publieksstemming worden vergeven en een plaats zal door een vakjury worden bekendgemaakt. De volgende vijf groepen zijn tot de eindstrijd doorgedrongen

* Black-Bone, drie jonge honden uit Gerwen maken “no bullshit rock n roll”, met toepasselijke nummers als “Always Drunk” en “Devils Drive”. Een show-stealing zanger /gitarist met ondersteuning van een vingervlugge bassist en een nog steeds piepjonge drummer.

* Bleach, een trio uit Veghel, is ontstaan uit de bands Prospective en Madison Avenue. De groep speelt een breed spectrum alternatieve rock, van het nummer Wrong Turn met invloeden van Dinosaur Jr. tot het grungeachtige Blood on your Lips en de ingetogen ballad So Long.

* Groovebloedig, vijf funk / hiphoppers uit Veghel/Heeswijk-Dinther. De ingrediënten zijn Nederlandstalige teksten, een vette wah-wah slaggitaar, waar nodig een hardrock randje en een stuwende bas op een swingende bodem van drums en synthesizer. De band wordt gedragen door de hardcore fans.

* Last Suggestion, pop/rock uit Gemert. Begonnen als gelegenheidsbandje op een middelbare school, spelen ze een breed scala aan covers, van Kooks tot Coldplay. De zangeres als Krezip, het lichte losse drumgeluid van vrouwelijke hand, de ongecompliceerde gitaarsolo’s, een band met een innemende uitstraling.

* No Pesetas, drie jongelui uit Eindhoven, spelen funky rock rap ‘n roll, toegankelijk, groovend en hard. De zanger gitarist geeft richting aan de melodie, bas en drums zorgen voor de juiste ondersteuning met zonodig een eigenwijze solo. Fris, sprankelend, zonnig, de eerste lentestralen na deze lange winter.    .

Een finale met een programma om de vingers bij af te likken. Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 28 maart in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur, de entree is gratis en de bussen kunnen geparkeerd worden op het plein bij de kerk. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

BreakOut 8.3


Bleach wint 3-de voorronde BreakOut/OpenErrup.

Ruwe bolster, blanke pit, de punkrockers van The Smelly Cats, tatoeages, vetkuiven, leren jacks, maar toch een nummer schrijven voor hun moeder, mooi.

Na de loting gaven The Smelly Cats de aftrap. Dit trio uit Den Bosch speelde een razendsnelle set speedpunk, welgeteld 17 nummers in een half uur. Up tempo drums, strakke bas en een altijd loeiende gitaar, rock ‘n roll in de hoogste versnelling.

No Pesetas, uit Eindhoven, kwam zonder back-line. Echter muzikanten onder elkaar, konden ze van de apparatuur van The Smelly Cats  gebruik maken. Hun optreden maakte alles weer goed, spetterende, zomerse metal funk met af en toe een rap sausje, heerlijk.

Bleach, een trio, twee heren en een dame uit Veghel, speelde alternatieve rock, met een duidelijke neiging naar grunge Een gedreven zanger / gitarist, ondersteund door een speelse bassiste en voorzien van solide drummer. De tijden van Nirvana herleefden.

Als laatste speelde Advanched Change uit Beek en Donk Twee gitaristen, bas en drums, voor de bodem, waarop de zanger met zwaar bulderende stem zijn teksten legde. Een vuurdoop, overigens goed doorstaan, voor de drummer, hij speelde pas een week in de band.

Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij Bleach als winnaar uit de bus kwam. Tevens werden de juryprijzen bekend gemaakt. Deze gingen naar No Pesetas en Black Bone, deelnemer uit de 1-ste voorronde. Samen met Groovebloedig en Last Suggestion gaan deze bands naar de finale op 28 maart. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. Een plaats via publieksstemming en een plaats via een deskundige jury, dus iedereen maakt een kans.

 

BreakOut 8.2

 

BreakOut interactief!     

 

breakoutlogo

Een goede interactie met het publiek, voor elke band de ultieme kick tijdens een optreden.

De punkrockers van the Smelly Cats uit den Bosch hebben hun manier voor een mooie wisselwerking met de fans, onder de danslustigen laten ze een fles tequila rondgaan. Het gerucht, dat de fles met water is gevuld, kan eenieder zondag 28 februari onderzoeken.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 3-de voorronde van de BreakOut - Open Errup bandwedstrijd. In een sfeervolle zaal met een 'vette' geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de bands podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 11 oktober, 20 december en 28 februari en een grote finale op 28 maart, zullen de groepen via een publieks en een deskundige jury prijs strijden om een plaats op Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

Uit de 1-ste voorrondes hebben Groovebloedig uit Heeswijk-Dinther en Last Suggestion uit Gemert zich al van een finale plaats verzekerd. De volgende bands zullen op de 3-de voorronde om een finale plaats gaan spelen:

 

* Bleach, een trio, twee heren en een dame uit Veghel, is ontstaan uit de bands Prospective en Madison Avenue. De groep speelt een breed spectrum alternatieve rock, zang, aangevuld met tweede stem, van het nummer Wrong Turn met invloeden van Dinosaur Jr. tot het grungeachtige Blood on your Lips en de ingetogen ballad So Long.

* Advanched Change, vijf grindcore metal heren uit Beek en Donk, spelen covers van grootheden als Madball en Hatebreed. Twee gitaristen, bas en drums, voor de bodem, waarop de zanger met zwaar bulderende stem zijn teksten legt. Het JJC podium zal onder deze jumpende pogo-ers zwaar op de proef gesteld worden

* No Pesetas, drie jongelui uit Eindhoven, spelen funky rock rap ‘n roll, toegankelijk, groovend en hard. De zanger gitarist geeft richting aan de melodie, bas en drums zorgen voor de juiste ondersteuning met zonodig een eigenwijze solo. Fris, sprankelend, zonnig, de eerste lentestralen in deze lange winter, deze winter.

* The Smelly Cats uit Den Bosch, speelt oldskool punkrock met een neiging naar speedrock. Up tempo drums, een altijd loeiende gitaar en strakke bas. De songstructuur lijkt op die van de Ramones, rechttoe rechtaan drie akkoorden rock ’n roll, maar dan wel een versnelling hoger en net als de vier broertjes met een enorme hoeveelheid energie

Wederom een programma om de vingers bij af te likken. Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 28 februari in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus come in en break out. Beginnende bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

BreakOut 7.3

 

Last Suggestion winnaar 2-de voorronde BreakOut/OpenErrup.

Last Suggestion uit Gemert had de complete familie opgetrommeld en werd mede dankzij deze trouwe schare fans, de publieksprijs winnaar van de 2-de voorronde van de BreakOut/OpenErrup bandwedstrijd.

Bands, fans, PA-man en een trouw publiek hadden de helse sneeuwstorm getrotseerd om in het Erpse jongerencentrum JJC te zijn voor de strijd om de fel begeerde plaats op OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

Na loting gaf McHaren de aftrap. Deze vijf muzikanten uit Oss speelden een strakke set van up tempo bluesrock. Buiten ijzig koud, binnen zat de drummer in ontbloot bovenlijf zijn set te spelen. Het hammond orgel deed denken aan Deep Purple en gaf een goede verbreding aan de sound.

Curly Ice, jonge punkrockers uit Eindhoven, voorheen een trio, had zich versterkt met een extra gitarist. Deze voorzag het geluid van de band met gepaste scherpe gitaarvlagen. Door een verkeerd gelezen mail had men niet de nodige apparatuur meegenomen, in overleg met de ander bands werd dit soepel opgelost.

45 Degrees uit Loosbroek, drie heren gestoken in zwart shirt en rode stropdas en een zangeres in een mooie eveneens zwarte outfit, compleet met vinger handschoentjes, speelde een aanstekelijke set covers. Opmerkelijk bleef het schrille stemgeluid van de zangeres tegen de vette metal van de rest van de band.

Als laatste speelde Last Suggestion uit Gemert, drie jongens en twee meiden, begonnen als gelegenheids bandje op een middelbare school. De zangeres als Krezip, het lichte losse drumgeluid van vrouwelijk hand, de ongecompliceerde gitaarsolo’s, een band met een innemende uitstraling.

 

Breakout 8.1

E-mail

 

3-de voorronde BreakOut / Open Errup. BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 3-de voorronde van de Open Errup bandwedstrijd. In een sfeervolle zaal met een vette geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de bands podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk. Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.   BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 11 oktober, 20 december en 28 februari en een grote finale op 28 maart, zullen de groepen via een publieks en een deskundige jury prijs strijden om een plaats op Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.   Uit de 1-ste twee voorrondes hebben Groovebloedig uit Heeswijk-Dinther en Last Suggestion uit Gemert; zich al van een finale plaats verzekerd. De volgende bands zullen op de laatste voorronde om een finale plaats gaan spelen: a href="http://www.advancedchange.nl">Advanced Change</a>, grindcore uit Beek en Donk a href="http://www.myspace.com/nopesetas">No Pesetas</a>
funkrock uit Eindhoven a href="http://www.myspace.com/thesmellycatsnl">The Smelly Cats, punk-rock uit Oss </a>   Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 27 februari in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus come in en break out. Beginnende bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

BreakOut 7.2

 

Hittegolf bij BreakOut?

Opgelucht kan de penningmeester van het Erpse jongerencentrum JJC weer adem halen. Vijfenveertig graden bij het muziekfestival BreakOut, zou hij dan toch die dure airco installatie moeten aanschaffen? Gelukkig waren het geen graden Celsius, maar goniometrische, zijnde de naam van een punk-metal band uit Loosbroek.

Uit de 1-ste voorronde heeft de funk-metal band Groovebloedig uit Heeswijk-Dinther zich al van een finale plaats verzekerd. De volgende bands zullen op de 2-de voorronde om een finale plaats gaan spelen:

* 45 Degrees, uit Loosbroek, speelt covers van Anouk, No Doubt en Wolfmother. Snel is het motto, Hard zal het gaan, Wazig zal het wezen. Het statische schrille stemgeluid van de zangeres steekt heerlijk af tegen de vette stoner-metal sound. Hier heeft nog geen producer de zaak verprutst door het geluid te mainstreamen.

* Last Suggestion, pop/rock uit Gemert. Begonnen als gelegenheidsbandje op een middelbare school, spelen ze een breed scala aan covers, van Kooks tot Coldplay. De zangeres als Krezip, het lichte losse drumgeluid van vrouwelijke hand, de ongecompliceerde gitaarsolo’s, een band met een innemende uitstraling.

* Curly Ice, drie jonge punkrockers uit Eindhoven. De band timmert hard aan de weg. Alle zalen in Eindhoven en omgeving plat gespeeld, al dan niet in het voorprogramma van Engelse en Amerikaanse collega punk acts. Van het snelle Wanna Dance tot het ballad-achtige Never Again, eerlijke lichte punk rock liefdes liedjes.

* McHaren, vijf stoner-rock heren uit Oss. De bandnaam verraad de oude wekelijkse schuilplaats van de heren, het dorp Macharen. Van het up-tempo Give ‘m Hell tot het loggere Groove, een mengeling van traditionele stoner en hard rock elementen, maar als basis bij alle nummers, de constant aanwezige slaggitaar.

 

BreakOut 7.1

E-mail Afdrukken

 

30-11-2009

2-de voorronde BreakOut / Open Errup.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 2-de voorronde van de Open Errup bandwedstrijd. In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de bands podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 11 oktober, 20 december en 28 februari en een grote finale op 28 maart, zullen de groepen via een publieks en een deskundige jury prijs strijden om een plaats op Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

Uit de 1-ste voorronde heeft de funk-metal band Groovebloedig uit Heeswijk-Dinther zich al van een finale plaats verzekerd. De volgende bands zullen op de 2-de voorronde om een finale plaats gaan spelen:

 

* 45 Degrees, metal uit Loosbroek

* Last Suggestion, pop/rock  uit Gemert

* Curly Ice, punk-rock uit Eindhoven

* McHaren, stoner-rock uit Oss

 

Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 20 december in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus come in en break out. Beginnende bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

BreakOut 6.2

 

Groovebloedig winnaar 1-ste voorronde BreakOut/OpenErrup.

“Handen in de lucht”, zong Groovebloedig tijdens hun optreden, in een volgeladen concertzaal van het JJC in Erp. Een toepasselijke tekst, zo bleek later na de publieks stemming, toen ze daarbij als winnaar uit de bus kwamen.

Na loting gaf Black-Bone de aftrap. De drie jonge honden uit Gerwen, speelden een strakke set van stoner rock ’n roll. De zanger / gitarist was weer het middelpunt, met zijn vette gitaarsolo’s, staande op de monitor speakers.

 Silverline Friday , drie meiden uit Veghel, spelen in een ongewone bezetting, zang, drums en twee gitaren. Hun muziek is een mix van grunge rock en jaren zeventig new wave in de stijl van de toenmalige meidenbands zoals de Slits. 

 Groovebloedig , vijf funk / hiphoppers uit Veghel / Heeswijk-Dinther, hadden een buslading fans meegebracht. “Door de knieën en jump”, zongen ze en gymnastisch deinsde de zaal massaal op de aanstekelijke funk rock klanken.

Als laatste        Horse Fashion     , vier muzikanten uit St.Oedenrode, een openbaring voor het aanwezige publiek. Tengere indierock, in de stijl van Jonathan Richman, pop muziek met markante zang, gedragen door melodieuze gitaarlijnen.

 

 

BreakOut 6.1

 

Modeshow bij BreakOut ?

Toen bekend werd dat Horse Fashion naar BreakOut zou komen, gonsde het van de geruchten dat een bekende Erpse dressuuramazone haar nieuwe kledinglijn in het lokale jongerencentrum JJC zou presenteren. Wie weet voor de toekomst, maar deze Horse Fashion maakt muziek en wel tengere indierock uit St.Oedenrode.

De volgende bands zullen op de 1-ste voorronde om een finaleplaats gaan spelen:

* Horse Fashion, vier muzikanten uit St.Oedenrode spelen indierock, in de stijl van Jonathan Richman. Sprankelende gitaarklanken, een lichte ritmesectie, met teksten over verloren liefdes, afscheid van de jeugd en het leven in de grote mensen wereld.

* Groovebloedig, vijf funk / hiphoppers uit Veghel/Heeswijk-Dinther. De ingrediënten zijn Nederlandstalige teksten, een vette wah-wah slaggitaar, waar nodig een hardrock randje en een stuwende bas op een swingende bodem van drums en synthesizer.

* Silverline Friday, drie meiden uit Veghel met een ongewone bezetting, twee gitaristen, een drummer en drie stemmen die het geheel afmaken. De nieuwe warme zonnestralen binnen de rockindustrie, met een hoog Anouk gehalte.

* Black-Bone, drie jonge honden uit Gerwen maken “no bullshit rock n roll”, met toepasselijke nummers als “Always Drunk” en “Devils Drive”. Een show-stealing zanger / gitarist met ondersteuning van een vingervlugge bassist en een nog steeds piepjonge drummer.

 

Breakout 6

 

BreakOut nieuwe stijl.

Zondag 11 oktober begint,  BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands,  aan haar 3-de jaargang. In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen beginnende bands podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Het festival, dat onder de regionale bands een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant voor de regionale muziekgroepen.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 11 oktober, 20 december en 28 februari en een grote finale op 28 maart, zullen de bands via een publieks en een deskundige jury prijs strijden om een plaats op Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

De volgende bands zullen op de 1-ste voorronde om een finaleplaats gaan spelen:

* Horse Fashion, indie-rock uit St.Oedenrode

* Groovebloedig, funk/hiphop uit Heeswijk-Dinther

* Silverline Friday, meidenrock uit Veghel

* Black-Bone, gitaarrock uit Gerwen

Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 11 oktober in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus come in en break out. Beginnende bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Samenwerking BreakOut-OpenErrup

 

18 augustus 2009

Samenwerking BreakOut en Open Errup.

 De zomer loopt al weer ten einde, nog even en de R is in de maand, tijd voor BreakOut, het Erpse gratis zondagmiddag festival voor beginnende bands. BreakOut gaat dit jaar haar 3-de jaargang in en begint deze nieuwe serie festivals met een spetterende aanvulling.
Via een deskundige jury prijs en een publieksprijs gaan de deelnemende bands in drie voorrondes en een grote finale strijden om een plaats op
Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. Elk BreakOut festival heeft vier bands, dus kunnen in totaal 12 regionale bands meedingen naar een fel begeerde plaats op het Open Errup podium.

BreakOut is zeer verheugd over de samenwerking met haar grote broer en hoopt met deze formule en vooral het instellen van een publieksprijs meer toeschouwers, fans te verwachten, hopelijk goed voor de kassa en de continuïteit van BreakOut, want elk festival kost de nodige euro’s.

Open Errup kan via deze ruime voorselectie een band krijgen, kwalitatief hoogstaand, die zeker een enthousiaste schare muziekliefhebbers mee zal nemen. Verder kan Open Errup  uit het grote aanbod bij BreakOut eventueel nog meer bands selecteren. In feite is het 5-de Open Errup al een voorbode geweest, No Name Needed en Live it Out zijn bij BreakOut op de muzikale kaart gezet.

Tot slot is het voor alle bands uit de regio een uitdaging om via het intieme BreakOut festival, met een liefhebbers publiek, de stap te wagen om bij het grote Open Errup voor een publiek te spelen, dat niet enkel voor de muziek komt, maar dat vermaakt wil worden. Een uitdaging voor elke band, probeer maar eens een uur lang een tent met 1000 luidruchtige mensen te boeien, maar als dat lukt, is het wel kicken. Dus come in en break out naar Open Errup.

Beginnende bands kunnen zich weer aanmelden op  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Seizoen 2009-2010