Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Breakout 2010-2011

2010 /11 Finale vol verrassingen

 

Een finale vol verrassingen, zowel op als neer. Een radio interview op SkyLinefm, een band die er mee stopt en dus niet komt, tv opnames door Skylinertv, een band die wegens een zieke bassist afzegt, bij de special guest Black Bone nog een special guest en een band die zowel de publieksprijs als de juryprijs wint, het kon niet op.

Zondagmiddag 20 februari was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. In een zinderende finale van de BreakOut / OpenErrup bandwedstrijd streden vier bands om twee plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

Na de loting opende de Boekelse coverband the Skills. Alle muzikanten gedreven op hun instrumenten, de zanger met een interactieve podiumact. Zijn dochtertje, trouwe fan, met de bandnaam op haar jurkje geborduurd.

Moped uit Eindhoven speelde als vanouds, een mix van stoner, progressive and psychedelic space rock. IJle gitaarklanken, gehuld in regenboog kleuren en zweverige rookflarden.

alt 

foto: Moped

Out of Defence uit Schaijk blijven opvallen door de combinatie serene samenzang van zangeres en bassist met de metal-achtige felle gitaarbegeleiding.

Als laatste Without Warning, een trio uit Veghel en Schijndel. De band speelde compacte hardrock, gitarist en bassist in stijl, zwaaiend met haren tot over de schouders. En het was weer heet.

Tijdens het juryberaad was de 1e videoclip te zien van Black Bone, een song, zoals het de jeugd betaamt, over liefdes perikelen. Daarna betrad het trio zelf het podium. Wat een power, wat een energie, wat een interactie, wat een gedrevenheid, in een woord ‘dynamite’. Als toegift werd 101’s zanger Andy op het podium gehaald en zong AC/DC’s Whole Lotta Rosi, met aan het eind een onvoorstelbare gitaarwissel, je had er bij moeten zijn.

Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij Without Warning als winnaar uit de bus kwam. De vakjury had de moeilijke taak om uit het hoge niveau van de deelnemers de winnaar te bepalen. Hun keuze viel ook op Without Warning. The Skills werd in de twee categorieën tweede. Beide bands gaan spelen op OpenErrup.

 Tijdens het festival kwam Skylinertv opnames maken, interviews met organisatie, juryleden en de winnaar en natuurlijk zeer veel sfeerbeelden, alles te zien op Skyline TV.

 

 

BreakOut 4f2

 

12 februari 2011

Finale BreakOut / OpenErrup.

Sinds de start van BreakOut hebben veel beginnende bands op het JJC podium gespeeld. De meeste spelen nog steeds in de marge, sommige bestaan niet meer, slechts enkelen ontwikkelen zich tot gedegen acts. Neem Black Bone, debuut bij BreakOut in december 2007, winnaar Open Errup bandwedstrijd 2010, regionaal bekend, landelijk een naam in wording. Onlangs hun EP release, een optreden in Paradiso, nu de presentatie van hun 1e videoclip…. in de concertzaal van het JJC, welcome back.

Zondag 20 februari is het zover, de finale van de BreakOut / Open Errup bandwedstrijd seizoen 2010 / 2011. In drie spannende voorrondes zijn uit de twaalf deelnemers, via publieks en jury stemming, vijf bands overgebleven. Deze zullen in de big battle strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. De volgende vijf groepen zijn tot de eindstrijd doorgedrongen

* The Barefoot Trilbies uit den Bosch, speelt eigen werk, een energieke mix van rock, blues en funk. De jazzy stem van de zangeres, de stuwende bas, de agressieve drums en het sprekende gitaarspel vormen een geheel en zijn kenmerkend voor de sound van de band.

* Moped, vier heren uit Eindhoven, spelen een mix van 70’s hard rock met stoner, progressive and psychedelic space rock. De perfecte groep voor de belichting en de rookmachine, ijle psychedelische gitaarklanken, gehuld in regenboog kleuren en zweverige rookflarden.

* NoiseSick, uit Gemert, is druk bezig met het schrijven van eigen nummers, maar spelen nog voornamelijk poprock covers. Van Paramore tot Velvet Revolver en van Kane tot Nickelback. NoiseSick biedt het uiterste in de poprock muziek

* The Skillls, na Fatburger de beste coverband uit Boekel. Hun setlist varieert van jaren‘50 rock ’n roll tot de hits van dit moment en van Duitse popklassiekers tot de surfmuziek uit de USA. Met energie en muzikaal vakmanschap wordt de ene na de andere zaal platgespeeld.

* Without Warning uit Veghel, voortgekomen uit Severe Outburst, speelt jaren 90 grunge rock met de heavy 70’s, met invloeden van Black Sabbath, Alice in Chains, Nirvana en Led Zeppelin 

Een finale met een breed scala aan muzikale stijlen, een programma om de vingers bij af te likken. Tijdens het juryberaad zal Black Bone hun videoclip presenteren. Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 20 februari in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur, de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich voor het nieuwe seizoen aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

BreakOut 433

 

17 januari 2011

Without Warning winnaar 3-de voorronde BreakOut / OpenErrup.

Een week voor het festival een band die wegens ziekte afzegt, vervelend voor de organisatie. Gelukkig is er het medium Internet, een mail naar de reserve groepen en binnen een half uur kwamen de reacties, tot zelfs uit den Haag. De wereld wordt klein, BreakOut en de concertzaal van het JJC worden groot, nou ja groot.

Zondagmiddag 16 januari was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl het buiten met de temperatuur wel lente leek, vulde in het JJC de ruimte zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de derde voorronde van de BreakOut / OpenErrup bandwedstrijd streden vier bands om een plaats voor de finale van 20 februari.

Na de loting gaven The Harlets de aftrap. Dit trio uit Eindhoven, een openbaring voor de liefhebbers van garage bluesrock. De linkshandige gitarist / zanger trok tot het uiterste de klanken uit zijn snaren, daarbij ondersteund door een creatieve bassist en een speels inventieve drummer.

Integrated Fuel, als invaller, helemaal uit Raamsdonksveer. De zangeres met een bezwerende podium act, katachtige bewegingen, knielend, gedreven mimiek.Tegenover dit theatrale een een gitarist met een passend elektrisch weerwoord.

Echoes of Industry, een kwartet uit Uden en Heeswijk-Dinther, viel op door de bezetting met dubbele gitaren, welke mooi met elkaar en waar nodig tegen elkaar opgingen. De zang zit in de hogere regionen, in de traditie van samenzang als Byrds en Eagles.

Als laatste speelde Without Warning, een trio uit Veghel en Schijndel, ook met linkshandige gitarist / zanger. De band speelde compacte hardrock, in stijl, gitarist en bassist zwaaiend met haren tot over de schouders. Compliment voor de zanger / gitarist, dit was zijn eerste optreden als zanger, maar wat een wereld stem.

Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij Without Warning als winnaar uit de bus kwam. Tevens werden de juryprijzen bekend gemaakt. Deze gingen naar The Skills en Moped. Samen met the Barefoot Trilbies en Noisesick gaan deze bands naar de finale op 20 februari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. Een plaats via publieksstemming en een plaats via een deskundige jury, dus iedereen maakt een kans.

Alle bands waren dankbaar voor de gelegenheid dat ze mochten optreden, het BreakOut team kreeg complimenten voor de perfecte organisatie. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Breakout 432

 

9 januari 2011

BreakOut 3e voorronde Open Errup.

Golven, het op-en neergaan van water, de natuurkundige beschrijving van licht en geluid, de bezigheid van welgestelde Brabanders op de Hooge Vorssel. Muzikale stromingen komen ook in golven. Met genoegen hoor ik steeds meer groepen die op de golfbeweging van de sixties en seventies zitten.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 3e en laatste voorronde van de BreakOut-Open Errup bandwedstrijd seizoen 2010/2011.

In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de groepen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 10 oktober, 28 november en 16 januari en een grote finale op 20 februari, zullen de groepen via een publieks en een deskundige jury prijs strijden om twee felbegeerde plaatsen voor Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

Uit de 1e en de 2e voorronde hebben The Barefoot Trilbies uit Den Bosch en Noisesick uit Gemert, zich al van een finale plaats verzekert. De volgende bands zullen in de 3e voorronde om een finale plaats gaan spelen:

 • Echoes of Industry, uit Uden en Heeswijk-Dinther, een energieke coverband met een breed repertoire.Van Jimi Hendrix en Neil Young, via REM en Red Hot Chili Peppers tot Di-rect en Kings of Leon.

 • Evedence, een coverband met een aantal jonge muzikanten uit Gemert en omstreken.
  Op het moment zijn ze hard aan het sleutelen aan hun eigen nummers en zo hopen ze binnenkort hun eerste single te presenteren.

 • the Harlets, een trio uit Eindhoven, speelt in de traditie van 60's & 70's rock, een mengeling van blues & garage. Waar stadgenoot Peter Pan up-tempo speelt ala Motorhead, zitten deze jongens meer op de relaxte stroom van Cream.

 • Without Warning uit Veghel, voortgekomen uit Severe Outburst, speelt jaren 90 grunge / rock met de heavy 70’s, met invloeden van Black Sabbath, Alice in Chains, Nirvana en Led Zeppelin.

Wederom een gevarieerd programma, met verschillende muzikale stijlen, om de vingers bij af te likken. Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 16 januari in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich weer aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

Breakout 431

 

BreakOut 3e voorronde Open Errup.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 3e en laatste voorronde van de Open Errup bandwedstrijd seizoen 2010/2011.

In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de groepen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Ook dit jaar is er weer de samenwerking met Open Errup. In drie voorrondes en een finale, zullen de groepen, via een publieks en een jury prijs, strijden om twee fel begeerde plaatsen voor dit succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. Winnaars uit voorronde 1 en 2 zijn the Barefoot Trilbies en Noisesick. In de 3e voorronde zullen de volgende bands optreden:

 • Echoes of Industry, covers uit Uden, Heeswijk-Dinther

 • Evedence, pop/rock covers uit Gemert

 • the Harlets, garagerock uit Eindhoven

 • Without Warning, 60/70’s rock uit Veghel

Wederom een gevarieerd programma met een breed scala muzikale stijlen, om de vingers bij af te likken. Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 16 januari in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

BreakOut programmeur

 

Als om 14.00 de omroeper de 1e band aankondigt, zit voor mij als programmeur het werk erop. Het is dan genieten van de muziek, het publiek en de muzikanten. De gitarist, die ijverig net zijn akkoorden haalt, de zangeres verrukt over het optreden, de bassist die de zanger met de kater probeert op te peppen en de zanger die weet wanner hij een stapje terug kan doen.

Zondagmiddag 28 november was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een zuur winter zonnetje scheen, vulde in het JJC de ruimte zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 2e voorronde van de BreakOut / OpenErrup bandwedstrijd streden vier bands om een finaleplaats.

Na de loting gaf Out of  Defence de aftrap. Dit viertal uit Schaijk, bracht een mooie set sferische hardrock, zangeres, zanger, drijvende dubbel base drums en snerpende gitaar. Verrassend was het gastoptreden van de dwarsfluitiste

Noisesick uit Gemert en Heeswijk-Dinther, de heren in stijl met zwarte blouse en stropdas speelde gitaargedreven popmuziek. Opvallend was de zangeres, klein van postuur, maar wat een stembereik, met wat een gemak, goed hoorbaar in Anouk’s Jeruzalem.

Defect, vier jonge punkrockers uit Veldhoven, de zanger met een hese stem van “the night before” speelde een strakke set punk, pop en alternatieve rock. Meerstemmige zang, de gitaren in slagvolgorde en voor een punkband opvallend, een drumsolo.

Als laatste speelde Moped uit Eindhoven, een mix van 70’s hard rock met stoner en psychedelic space rock. De perfecte groep voor de belichting en de rookmachine. Het laatste nummer van de band eindigde in een orgasme van geluidsklanken.

 

Na afloop volgde de publieksstemming, gewonnen door Noisesick. Zij gaan door naar de finale van 20 februari, waar gespeeld wordt om twee felbegeerde plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

 

BreakOut 422 Déjà Vu

 

Déjà Vu, voor muziekkenners het album van de band Crosby, Stills, Nash and Young, voor psychologen het begrip voor een herinneringsbeleving. Zondag 28 november zal bij het horen van de nasale zangstem van Alex beslist een Déjà Vu gaan naar de legendarisch Cream zanger / drummer Ginger Baker.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 2e voorronde van de BreakOut-Open Errup bandwedstrijd seizoen 2010/2011.

In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de groepen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 10 oktober, 28 november en 16 januari en een grote finale op 20 februari, zullen de groepen via een publieks en een deskundige jury prijs strijden om twee felbegeerde plaatsen voor Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

Uit de 1e voorronde hebben The Barefoot Trilbies uit Den Bosch zich al van een finale plaats verzekerd. De volgende bands zullen op de 2e voorronde om een finale plaats gaan spelen:

 • Defect, vier jonge punkrockers uit Veldhoven, mengen in hun eigen geschreven repertoire punk, pop en alternatieve rock. Drums, bas, solo en slaggitaar / zanger tussen Johnny Rotten van de Sex Pistols en Luke Pritchard van The Kooks. De band wist onlangs door te dringen tot finale van het Mariaheise Monstercup.

 • Moped, vier heren uit Eindhoven, spelen een mix van 70’s hard rock met stoner, progressive and psychedelic space rock, in de traditie van Hawkwind en Cream. De perfecte groep voor de belichting en de rookmachine, ijle psychedelische gitaarklanken, gehuld in regenboog kleuren en zweverige rookflarden.

 • NoiseSick, uit Gemert / Mariaheide, is druk bezig met het schrijven van eigen nummers, maar spelen nog voornamelijk poprock covers. Van Paramore tot Velvet Revolver en van Kane tot Nickelback. NoiseSick biedt het uiterste in de poprock muziek

 • Out of Defence, uit Oss, switcht in hun nummers tussen het snelle hardrock tempo met drijvende drums en snerpende gitaar en rustigere rockritmes voorzien van de sferische lyriek van zanger en zangeres. Dit geheel in de traditie van het eveneens Osse Gathering met Anneke van Giersbergen.

 

 

 

BreakOut 414


17 october 2010

The Barefoot Trilbies winnaar 1e voorronde BreakOut / OpenErrup.

Joia, zangeres van the Barefoot Trilbies, was afgelopen zondag waarlijk een muze van de zang en van de dans. Bij het optreden van de collega bands was haar feeërieke verschijning een ware stimulans. Eenmaal zelf op het podium, betoverde ze met haar zang en dans de hele zaal.

Na de loting gaf Buskruit de aftrap. Dit viertal uit Oss, speelde met geleende gitaar en drums, een strakke set Nederlandstalige trashpunk. Up tempo drums, strakke bas, messcherpe gitaar, meerstemmige zang en alles volgens het motto ‘Hard, Snel en Uit de maat’.

Dvision twee jongens en twee meiden uit Reusel, speelde een mooie set met een breed scala aan covers. Van ‘Fight for your right’  van de Beastie Boys via ‘Radar Love’ van de Golden Earring tot ‘Never be clever’ van Herman Brood.

The Skills, coverband uit Boekel, speelde bijna een thuiswedstrijd. Kinderen en opa’s waren meegekomen, maar deze namen, vermoeid, toch voortijdig afscheid. The Skills doken in de jaren 60 en 70 met nummers van CCR, the Doors en Steppenwolf.

Als laatste speelde the Barefoot Trilbies uit den Bosch. Ook hier nostalgie, nu naar de band Big Brother and the Holding Company met Janis Joplin, zwaar elektrische muziek en een imponerende zangeres. Als toegift speelden ze ‘Whole Lotta Love’ van Led Zeppelin, the sixties are back.

Na afloop volgde de publieksstemming, gewonnen door The Barefoot Trilbies. Zij gaan door naar de finale van 20 februari, waar gespeeld wordt om twee felbegeerde plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

 

BreakOut explosief

 

De ambtenaar 1ste klas, afdeling controle naleving opslag gevaarlijke stoffen, van de gemeente Veghel, veerde op uit zijn stoel. Las hij dit goed, BUSKRUIT bij het Jeugd en Jongerencentrum JJC in Erp? Zou hij dan toch in actie mogen komen? Helaas, navraag leerde hem, wel explosief maar geheel ongevaarlijk dit Buskruit, te weten vier langharige punkrockers uit Oss.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 1-ste voorronde van de BreakOut-OpenErrup bandwedstrijd seizoen 2010/2011.

In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de groepen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 10 oktober, 28 november en 16 januari en een grote finale op 20 februari, zullen de groepen via een publieks en een deskundige jury prijs strijden om twee felbegeerde plaatsen voor Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

De volgende bands zullen op de 1-ste voorronde om een finale plaats gaan spelen:

 • Buskruit, uit Oss, speelt explosieve Nederlandstalige trashpunk, in de stijl van de Ramones, Exploited en Carnivore. Hun motto: Hard, Snel en Uit de maat. Geen Guus Meeuwis met zijn gezapige ‘Brabant’ als ons provinciale volkslied, maar deze rockers met hun opzwepende ‘Noord-Brabant’.

 • Dvision, kempische pop/rock coverband uit Reusel. In de samenstelling male zang en gitaar en female op bas en drums, is het verfrissend afwijkend van de standaard band bezetting. Dit resulteert in aangename uitvoeringen van klassiekers als ‘Fight for your right’ en ‘Are you gonna be my girl’.

 • The Barefoot Trilbies uit den Bosch, speelt eigen werk, een energieke mix van rock, blues en funk. De jazzy stem van de zangeres, de stuwende bas, de agressieve drums en het sprekende gitaarspel vormen een geheel en zijn kenmerkend voor de sound van de band, vooral beïnvloed door de 60's en 70's rock

 • The Skillls, na Fatburger de beste coverband uit Boekel. Hun set-list varieert van jaren‘50 rock ’n roll tot de hits van dit moment en van Duitse popklassiekers tot de surfmuziek uit de USA. Met energie en muzikaal vakmanschap wordt de ene na de andere zaal platgespeeld.

 •  

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Seizoen 2010-2011