Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Breakout 2011-2012

El-Cid optreden "Een dansfestijn"

 

Zaterdagavond 19 mei, El-Cid in het  JJC, 20.30uur de eerste klanken rollen uit de speakers, de heavy sound van “Born to be wild”, de energie barst los, het wilde rock en roll dansen begint. Drie uur later, de dansers close tegen elkaar, slowen op het hartsgeluid van “It’s all over now, baby blue”, wat was het mooi.

alt

Wie heeft er van genoten, een avond met een enthousiast publiek, een gedreven band, een volle dansvloer, alles met de herkenning van de sixties rhythm and blues klassiekers, Steppenwolf, Them, Rolling Stones, nostalgie bij elk nummer. Het eerste zaterdagavond concert in het Jeugd en Jongerencentrum JJC, met El-Cid, een avond voor de fans, een jaartje ouder, de mannen een haartje minder, maar allemaal met het genot en de passie als toen ze jong waren.

El-Cid speelde in de originele bezetting van 1967, Wally Tomasouw: sologitaar, Ad van der Rijt: basgitaar, Tiny Manders: slaggitaar, Mari Manders: drums en Huub Brugmans: zang.

De twee sets die El-Cid speelde, met in de pauze opzwepende soul als Wilson Picket, Sam & Dave en James Brown, waren niet genoeg. Het publiek was op drift, de band was op stoom en verraste de zaal op een derde set met daarna nog driemaal een toegift. Tegen middernacht waren band en publiek voldaan en tevreden, wat wil je, drie uur dampende soul en rhythm and blues.

De band was goed, het publiek was goed, het geluid was goed, de zaal is goed. Genoeg redenen voor de werkgroep om door te gaan met het zaterdagavond concert.

 

Breakout op zaterdagavond

 

BreakOut, ook op de zaterdagavond.

het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, vierde afgelopen januari met een zinderende bandwedstrijd finale, haar lustrum. Vijf jaar festivals met jonge bands in uiteenlopende muzikale stijlen, een genot voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Tijd voor uitbreiding van de BreakOut activiteiten, want het is zonde dat die prachtige concertzaal in het Jeugd en Jongerencentrum JJC niet vaker voor een muziekgebeuren wordt gebruikt.

Daarom is de werkgroep BreakOut trots het zaterdagavond festival te kunnen presenteren. Wil je als band je nieuwe cd en of video presenteren, wil je voor de fans een speciale avond organiseren of wil je gewoon met bevriende bands een package deal, dat kan. Het JJC heeft de concertzaal, het geluid, het licht en het videoscherm, jullie hebben de muziek, simpel toch? Maar ook als fan ben je welkom. Je wilt je favoriete band zaterdagavond in Erp laten spelen, het JJC en BreakOut zijn er klaar voor. Vragen, suggesties en aanmeldingen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

Het eerste zaterdagavond concert is 19 mei en wordt ingevuld door de legendarische Erpse band  El-Cid  met hun “Back to the Sixties Rock & Soul Party”. Een avond speciaal voor de fans, en wie is dat niet? Nu al het dansfeest van 2012. Meer info hierover volgt later.

 

BreakOut Euroknallers

 

Euroknallers, hamsterweken, 10% introductiekorting, spaarplaatjes met voetbal superhelden, het moet niet gekker worden. Hoe krijgen die grootgrutters hun klanten binnen? BreakOut, het Erpse zondagmiddag festival voor beginnende bands, doet niet mee aan deze doorgeslagen reclame perikelen, bedacht door, hopelijk terecht gediplomeerde, communicatie deskundigen. BreakOut, gewoon basic, zwart-wit consumptiebonnen, goed voor een hapje, een drankje, een boel gezelligheid en een berg heel veel goede rock muziek.

  Zondag 22 januari is het zover, de finale van de BreakOut / Open Errup bandwedstrijd seizoen 2011 / 2012. In drie spannende voorrondes zijn uit de twaalf deelnemers, via publieks en jury stemming, vijf bands overgebleven. Deze zullen in de big battle strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. De volgende vijf groepen zijn tot de eindstrijd doorgedrongen.

* Black Mantis uit Nederweert. Een beetje van de love lyrics van Bon Jovi, in een rauw jasje genaamd Motörhead. Wat krijg je dan? Precies! BLACK MANTIS! Een band die hard en luid het podium opgaat, die je doet denken aan seks en mooie vrouwen, met als grootste inspiratie bron Danko Jones.

alt

* Challenger uit Breda spelen raw, loud and heavy, met inspiratie van AC/DC en Airbourne. Geen pretenties, geen fashion show, just rock... Scorchin’ riffs and screaming solos, a thumping rhythm section and in your face vocals, fuelled by some Jack Daniels old nr. 7, zorgen voor het sleazy dirty rock geluid.

* GoGo Yubari, indie-pop uit Breda, spelen eigen nummers die bij vlagen doen denken aan bands als ‘Kings of Leon’, ‘the Killers’ en ‘Mintzkov’. De drumster is de belichaming van de bandnaam, GoGo Yubari, huurmoordenares uit de Kill Bill films, het ziet er allemaal lief en onschuldig uit maar er schuilt een beest in.

* Jacky Checker, een indie rockband uit Tilburg, beïnvloed door Joy Division, Interpol en Queens of the Stone Age. Met haar stuwende bas, melancholische gitaarpartijen, strakke beats en emotioneel zang is Jacky Checker een rockchick met ballen.

* One Joker Down uit Elsendorp, voorheen Fervid Chain, heeft haar roots in de metal, en met de zangeres zelfs richting gothic. Van ballad tot up-tempo, met invloeden van Metallica en Alter Bridge. Sinds kort, met een nieuwe bassist, maken ze minder zware rock.

  Een finale met een breed scala aan muzikale stijlen, volop kijk en luisterplezier voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving.
Als special guest zal optreden, de winnaar van vorig seizoen, Without Warning uit Veghel. Voortgekomen uit Severe Outburst, spelen ze jaren 90 grunge rock met de heavy 70’s, met invloeden van Black Sabbath, Alice in Chains, Nirvana en Led Zeppelin.
   

Without Warning

E-mail

 

 

 

    alt    

 

 

BreakOut in Vuur en Vlam

 

Op het Erpse dorpsplein het festival Vuur en Vlam, een goed initiatief, een mooi programma. Maar de echte vonken, het hete vuur speelde zich af in het JJC-gebouw, bij de 3e voorronde van het BreakOut muziekfestival. Rookmachine, flitsende belichting, loeiende gitaren, strakke drums en mooie zangeressen zorgden voor verhitting onder het publiek. Gelukkig moet je tegenwoordig buiten gaan roken, konden ze daar weer afkoelen.

 Zondagmiddag 18 december was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten na zonneschijn de regen kwam, vulde in het JJC de ruimte zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 3e voorronde van de BreakOut / OpenErrup bandwedstrijd streden vier bands om een finaleplaats.

 Na de loting gaf Challenger de aftrap. Dit vijftal uit Breda speelde een retestrakke set old skool hard rock in de stijl van AC/DC en Motorhead. Twee snerpende gitaren en houthakkers drum zorgden voor een muur van geluid. Opmerkelijk was het speelse gemak waarmee de zanger zijn performance deed.

 

alt

Challenger

Daarna was de beurt aan Black Mantis uit Nederweert. Een trio, de essentie van muziek, drum-zang, bas-zang en gitaar. Na wat versterker, gitaar of eigenlijk helemaal geen problemen kwam de adrenaline los. Hard rock doordrenkt met trekjes speedmetal Weer mooi om te zien de acrobatiek van de drummer met zijn stokjes.

 Als derde band Dusty Rum uit Eersel. Ze maken een mix van funk, rock met een vleugje ska / reggae. De aanstekelijke bas loops in combinatie met de ritmische drum en het geweldige stemgeluid van de zeer bewegelijke, dansbare zangeres zorgden voor een feestje waarop stilstaan vrijwel onmogelijk was.

 Als laatste Integrated Fuel uit Raamsdonkveer. Tegenover de zeer bewegelijke zangeres van Dusty Rum, staat het theatrale van de zangeres van deze band. Een bezwerende podium act met megafoon, zwarte bloes, strakke rode broek en hoge hakken. Als welkom contrast een gitarist met een passend elektrisch weerwoord.

 Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij Challenger als winnaar uit de bus kwam. Door de werkgroep werden uit de drie voorrondes twee finalisten gekozen en wel the Marquees en Black Matis. Zij allen gaan door naar de finale van 22 januari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

 

 

Breakout 531

 

BreakOut / Open Errup 3e voorronde.

 

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 3e voorronde van de BreakOut-Open Errup bandwedstrijd seizoen 2011/2012.

In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie, grootbeeld videoscherm en een wervelende lichtshow kunnen de groepen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Ook dit jaar is er weer de samenwerking met Open Errup. In drie voorrondes en een finale, zullen de groepen, via een publieks en een jury prijs, strijden om twee fel begeerde plaatsen voor dit succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival.

In de 3e voorronde zijn de bands die zullen optreden:

 • Ash One, power rock uit Nijmegen

 • Challenger, hard rock uit Roosendaal

 • Drunkass Delinquents, punk rock uit Beek en Donk

 • Dusty Rum, reggae rock uit Eersel

 • foto: Drunkass Delinquents

Wederom een gevarieerd programma met verschillende muzikale stijlen, om de vingers bij af te likken. Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 18 december in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

BreakOut po√ętisch

 

Boerenkool, boerenbond, boerenverstand, boerengolf. Voor u allen, bekende begrippen uit het rijke Brabantse land. Voeg daarbij boerenpoëzie. Ja werkelijk, afgelopen zondag bij muziekfestival BreakOut in Erp, pure Brabantstalige dichtkunst uit ons eigen Vorstenbosch. Nuchtere doch tintelende gedachten over werken, meisjes, het weekend, bier en de lokale (anti)helden

Zondagmiddag 13 november 2011 was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de mist niet wou optrekken, vulde in het JJC de ruimte zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 2e voorronde van de BreakOut / OpenErrup bandwedstrijd streden vier bands om een finaleplaats.

Na de loting gaf Skuldig de aftrap. Dit trio uit Vorstenbosch, prachtig in driestreeps voetbal trainingspakken, speelde een hechte set trashpunk nummers. Het motto: gebruik alles, leef snel en speel hard. Dit alles in het Brabants. Versta je als publiek eindelijk wat de jeugd zoal bezig houdt. De liefde en het verlangen ernaar. Niks nieuws onder de zon.

Daarna was de beurt aan Black Mantis, een trio uit Nederweert. Na een space-achtig intro, compleet gehuld in rook, kwam de adrenaline los. Retestrakke hard rock, doordrenkt met trekjes speedmetal, een ware “ride to hell”. Mooi om te zien de acrobatiek van de drummer met zijn stokjes.

Als derde band GoGo Yubari uit Breda. Ze maken zoals ze het zelf noemen dansbare rock. Gitarist en bassist strak in het pak. De drumster met een vaste slag deed niet onder voor haar mannelijke collega’s. En dan de zanger, met wat een gemak bracht hij de nummers. Zeker een band met nationale potentie.

alt

 

Als laatste speelde the Marquees uit Nijmegen. Dit viertal maakt een mix van boogie blues, compleet met mondharmonica, tot zeventiger jaren rock muziek. Met als afsluiter van Led Zeppelin “It's been a long time since I rock and rolled, It's been a long time since I did the stroll”. Fijne nostalgie voor uw schrijver.

Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij Gogo Yubari als winnaar uit de bus kwam. Zij gaan door naar de finale van 22 januari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. Een plaats via publieksstemming en een plaats via een deskundige jury, dus iedereen maakt een kans.

 

 

BreakOut geluidsrijk

 

De maiskneuzers staan in de schuur, nog geen bouwactiviteiten op Simeonshof, geluidsarme klinkers in delen van het dorp, minder vliegbewegingen vanuit Volkel. Wat een weldaad. Wordt Erp te stil? Voor de inwoners die door deze rust afkickverschijnselen gaan vertonen, goed nieuws. Zondagmiddag in het JJC heeft muziekfestival BreakOut weer vier rock bands,  uw gratis shot aangename decibellen.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 2e voorronde van de BreakOut-Open Errup bandwedstrijd seizoen 2011/2012.

Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 2 oktober, 13 november en 18 december en een finale op 22 januari, zullen de groepen via een publieks - en jury prijs strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle tweedaagse Erpse Koninginnedag festival.

 

De volgende bands gaan op de 2e voorronde om een finale plaats spelen:

 • Black Mantis, een trio met hardrock uit Nederweert. Een beetje van de love lyrics van Bon Jovi, in een rauw jasje genaamd Motörhead. Wat krijg je dan? Precies! BLACK MANTIS! Een band die hard en luid het podium opgaat, die je doet denken aan seks en mooie vrouwen, met als grootste inspiratie bron Danko Jones.

 • GoGo Yubari, indie-pop uit Breda, spelen eigen nummers die bij vlagen doen denken aan bands als ‘Kings of Leon’, ‘the Killers’ en ‘Mintzkov’. De drumster is de be-lichaming van de bandnaam, GoGo Yubari, huurmoordenares uit de Kill Bill films, het ziet er allemaal lief en onschuldig uit maar er schuilt een beest in.

 • The Marquees, pop/rock uit Nijmegen. De band heeft zichzelf vernoemd naar de in de jaren ’60 en ’70 befaamde Londense club ‘The Marquee’. Geen wonder dat ze bands als The Who, The Stones, Cream en The Small Faces tot hun inspiratiebronnen rekenen! Hun retro-achtige sound wordt door een breed publiek gewaardeerd.

 •  Skuldig, nederpunk uit Vorstenbosch. Drie mannen. Onterecht veroordeelt. Pas vrijgekomen en nu klaar om aan te vallen. Hun doel bloed, modder en bier. De vrijheid smaakt beter op het podium en het bier beter, als het verdient is met spelen. De gedachte: gebruik alles, leef snel en speel hard. NIE LULLE, MAR SPEULE.

   alt   

 

 

Breakout 521

 

BreakOut / Open Errup 2e voorronde.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 2e voorronde van de BreakOut-Open Errup bandwedstrijd seizoen 2011/2012.

In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de groepen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Ook dit jaar is er weer de samenwerking met Open Errup. In drie voorrondes en een finale, zullen de groepen, via een publieks en een jury prijs, strijden om twee fel begeerde plaatsen voor dit succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival

In de 2-e voorronde zijn de bands die zullen optreden:

 • Black Mantis, hardrock uit Nederweert
 • GoGo Yubari, indie-pop uit Breda
 • The Marquees, pop/rock uit Nijmegen
 • Skuldig, nederpunk uit Vorstenbosch

Wederom een gevarieerd programma met verschillende muzikale stijlen, om de vingers bij af te likken. Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 13 november in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

BreakOut chillen

 

De feest festivals hebben hun Chille met Nille, Van Haandel en het Schansoord hebben hun chill hoeken, het JJC had een compleet chill terras. Tijdens de pauzes van de 1e voorronde BreakOut was het, in het zonnetje, lekker ontspannen op de trappen van het JJC gebouw en op het bankje bij de jeu de boules baan.

Zondagmiddag 2 oktober was het jeugd en jongeren centrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl het buiten met de temperatuur wel zomer leek, vulde in het JJC de ruimte zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 1e voorronde van de BreakOut / OpenErrup bandwedstrijd streden vier bands om een plaats voor de finale van 22 januari.

Na de loting gaf Backspin de aftrap. Dit viertal uit Veghel viel op door de kwaliteit van gitarist, bassist en drummer. Zeer professioneel, inventief en vol speelplezier doen ze hun akkoorden. Inbreng van de zangeres, dit was haar 2e optreden, geeft voor de toekomst zeker grote mogelijkheden

 

Jacky Checker, een 6-mans formatie uit Tilburg, was de verrassing van het festival. Een zwaar theatrale zanger, vol emo uitingen, neiging naar Van der Graaf Generator, trekjes van R.E.M. zanger Michael Stipe. Dit alles onder begeleiding van een ruimtevullend synthesizergeluid, zeer indrukwekkend

 Luna One, helemaal uit Vlaardingen hadden er zin in. Voor de eerste keer onder de grote rivieren, spelen in Brabant. Muziek in de symfonische hoek, een trapje lichter dan Jacky Checker. Opvallend waren de felle gitaar partijen tegenover de lichte loopjes van de synthesizer.

Als laatste speelde One Joker Down, een jong bandje uit Elsendorp. Het pakkende openingsnummer “Sex on Fire“ van de Kings of Leon was meteen raak. Daarna speelden ze nog een fijne set covers en eigen nummers. Een hoofdrol voor de zangeres, een jonge dame met een breed zangbereik.

Na afloop volgde de publieksstemming, waarbij One Joker Down als winnaar uit de bus kwam. Zij gaan door naar de finale van 22 januari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor OpenErrup, het succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival. Een plaats via publieksstemming en een plaats via een deskundige jury, dus iedereen maakt een kans.

  

BreakOut grensverleggend

 

Isolationisme alom. De wereldhandel stokt, Europa sluit haar buitengrenzen, Nederland wil terug naar de gulden. BreakOut zet de deuren juist open. Jarenlang een lokaal en regionaal podium, dit jaar bands van buiten Brabant. Enige vrees bij de werkgroep. Buiten-Brabanders, kunnen we ze wel verstaan, wat eten ze, zijn onze vrouwen veilig? Beste mensen, alles vooroordelen. Nou ja ze praten waar wij proate, maar ze eten gewoon hamburgers en we hebben al onze vrouwen nog.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 3e voorronde van de BreakOut-OpenErrup bandwedstrijd seizoen 2011/2012.

Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 2 oktober, 13 november en 18 december en een finale op 22 januari, zullen de groepen via een publieks - en jury prijs strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle tweedaagse Erpse Koninginnedag festival.

 

De volgende bands gaan op de 3e voorronde om een finale plaats spelen:

 • Ash One, een trio uit Nijmegen, speelt recht uit het hart power-rock in zijn puurste vorm. Dynamische stuwende nummers worden afgewisseld met dromerige melodieën. Waar samples leiden tot een elektronische inslag zorgt het akoestische element voor de juiste balans.

 • Challenger uit Breda spelen raw, loud and heavy, met inspiratie van AC/DC en Airbourne. Geen pretenties, geen fashion show, just rock... Scorchin’ riffs and screaming solos, a thumping rhythm section and in your face vocals, fuelled by some Jack Daniels old nr. 7, zorgen voor het sleazy dirty rock geluid.

 • Drunkass Delinquents, punkrock uit Beek en Donk. Erwin vrijgelaten uit een psychiatrische instelling, ontmoette Kevin in de praktijk van een zielenknijper. Kevin kende Rob, net vrij op borgtocht, van de plaatselijke AA bijeenkomsten. Ze vonden Bart, een lokale dealer. Samen naar de kroeg, uiteraard stront bezopen. De volgende dag toen ze weer redelijk nuchter waren, begonnen ze samen een bak tering herrie te maken.

 • Dusty Rum uit Eersel, maken een mix van pop, rock en een vleugje ska / reggae. De aanstekelijke bas loops in combinatie met de ritmische drum en het geweldige stemgeluid van de zangeres zorgt live voor een feestje waarop stilstaan vrijwel onmogelijk is. Hierbij mag de 'dusty' rum natuurlijk niet ontbreken. (foto)

 • alt

  

BreakOut popquiz

 

Hoe komt een band aan zijn naam en wat is de betekenis? Fantasieloos, als Zangeres zonder Naam of Band zonder Naam, mag, want zoals Shakespeare al zei, “What’s in a name”. Juist, het gaat tenslotte om de inhoud, de muziek. Toch in quiz-vorm, welke omschrijving hoort bij de bands van dit festival?

 1. De Russische droom ging naar de maan.

 2. Muze met een dwangneurose.

 3. Woorden uit titels van nummers.

 4. Lord Rayleigh’s draaikolk in de lucht.

 

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 1-ste voorronde van de BreakOut-OpenErrup bandwedstrijd seizoen 2011/2012.

Het festival, dat regionaal een goede naam heeft opgebouwd, vanwege het intieme karakter en haar mooie concertzaal, is voortaan extra interessant.

BreakOut nieuwe stijl, in drie voorrondes op 2 oktober, 13 november en 18 december en een  finale op 22 januari, zullen de groepen via een publieks - en jury prijs strijden om twee  plaatsen voor Open Errup, het succesvolle twee-daagse Erpse Koninginnedag festival.

 

De volgende bands gaan op de 1-ste voorronde om een finale plaats spelen:

 • Jacky Checker, een indie rockband uit Tilburg, beïnvloed door Joy Division, Interpol en Queens of the Stone Age. Met haar stuwende bas, melancholische gitaarpartijen, strakke beats en emotioneel zang is Jacky Checker een rockchick met ballen.

 •  

 • Backspin, een kwartet uit Veghel, speelt frisse post-grunge-achtige rockmuziek, tussen Foo Fighters en Incubus in. Een markante funk bas, old school hard rock zanglijn, neiging naar symfonisch. In augustus dit jaar werd van zanger gewisseld.

 • One Joker Down, voorheen Fervid Chain, heeft haar roots in de metal, en met de zangeres zelfs richting gothic. Van ballad tot up-tempo, met invloeden van Metallica en Alter Bridge. Sinds kort, met een nieuwe bassist, maken ze minder zware rock.

 • Luna One, een vijftal uit Vlaardingen, maakt een mix van elektronische en symfonische altrock. Van hard tot verfijnt, van ingetogen tot bombastisch. Ze werden finalist van de Inholland Popprijs en winnaar van Patent op Talent.

                                                                         

Breakout 512

 

BreakOut-Open Errup bandwedstrijd.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, heeft de line-up klaar voor de 1-ste voorronde van de BreakOut-Open Errup bandwedstrijd seizoen 2011/2012.

In een sfeervolle zaal met een ‘vette’ geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow kunnen de groepen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Ook dit jaar is er weer de samenwerking met Open Errup. In drie voorrondes en een finale, zullen de groepen, via een publieks en een jury prijs, strijden om twee fel begeerde plaatsen voor dit succesvolle 2-daagse Erpse Koninginnedag festival

In de 1-ste voorronde zijn de bands die zullen optreden:

 • Backspin, poprock uit Veghel

 • One Joker Down, hardrock uit Elsendorp

 • Jacky Checker, indie-punk uit Tilburg

 • Luna One, symfonische rock uit Vlaardingen

 

Wederom een gevarieerd programma met verschillende muzikale stijlen, om de vingers bij af te likken. Tijd en plaats van handeling, zondagmiddag 2 oktober in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 14.00uur, zaal open vanaf 13.30uur en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

 

 

Pagina 1 van 2

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Seizoen 2011-2012