Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

 • Full Screen
 • Wide Screen
 • Narrow Screen
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Breakout 2016-2017

Breakout

Het JJC podium voor beginnende bands

seizoen 2016-2017

Berenklauw met drie generaties

alt Zaterdagavond 25 maart, Berenklauw uniek met drie generaties in een band. Opa op de drums, vader op de gitaar en zoon(tje) met de rammelaar op de maxi-cosi. Over opa gesproken, 70 jaar en nog volop aan het werk in twee zware sets. Ja, zul je zeggen, er zit nog rek in de pensioenleeftijd. Gelukkig waren er geen politici in de zaal.

Terwijl buiten een koude oostenwind weinig lentegevoelens gaf, speelden binnen drie bands bij Berenklauw, de BreakOut seizoen afsluiter. De concertzaal was weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers.

·         Het festival werd geopend door Crazy Monkeyz uit Aarle-Rixtel. Met een trouwe schare fans speelden de band een strakke set gitaar-gedreven rock. Covers en opvallend sterke eigen nummers.

alt

                                                                                          Crazy Monkeyz

·         Daarna kwamen Crazy Habits uit Dieren. Als trio, oude bekenden van de bandwedstrijd, nu aangevuld met extra gitarist maar wederom moddervette boogie-bluesrock met meerstemmige zangpartijen.

alt

                                                                       Burt Mayer & Crazy Habits

·         Als afsluiter Burt Mayer and Friends,eveneens uit Dieren. En ja de oudjes deden het nog goed. Een mooie set sixties klassiekers , veel Cream-werk, gitarist met Clapton kwaliteiten en de drummer zoals het hoort, met een echte Ginger Baker solo.

Berenklauw, bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Het publiek genoot weer van een rockavond op hoog niveau. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

Berenklauw, eigenwijs met een scherp randje.

Volop mediabelangstelling voor de witte man, de witte man is boos. Boos op de politiek, boos op de veranderingen, ongewis over zijn toekomst.

De BreakOut bezoekers zijn allemaal witte mannen (en vrouwen). Zouden die ook boos zijn? Lijkt me sterk. Muziekliefhebbers houden van de blues en de blues is boos. Kunnen ze daarin hun gevoelens kwijt. Logisch toch.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, heeft als seizoenafsluiter met de Berenklauw haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. Een festival, eigenwijs met een scherp randje. De line-up dit jaar.

 • Crazy Monkeyz, jonge rockband uit Aarle-Rixtel met zowel bekende covers als energiek eigen werk.
 • Crazy Habits, uit Dieren, dampende garage-rock, dreigende gitaarlijnen, tearjearking als een desperate lonely star.


alt

foto: Crazy Habits

            

 • Burt Mayer, met muziek uit de jaren '60 en '70, zoals Cream, Jimmy Hendrix, ZZ Top, zet dit trio zich op de kaart in het heden.

 

Berenklauw, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Zaterdagavond 25 maart, volop kijk en luisterplezier in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 21.00 en de entree is gratis. 

 

 

Galvanized en Cooking John winnaars Open Errup.

alt Finale Open Errup, tien jaar BreakOut, tien jaar bands uit Amersfoort, Breda, Den Bosch, Den Haag, Deurne, Dieren , Dordrecht, Eindhoven, Helmond, Horst, Nijmegen, Oosterhout , Oss, Schiedam, Tilburg, Vlaardingen, Wageningen, Zwolle en natuurlijk heel veel uit onze eigen regio. Allemaal bedankt.

Ook bedankt, de medewerkers, de bezoekers, de PA-man, de wawp-ers,  Open Errup  en  het JJC. Op naar de volgende tien jaar.

Zondagmiddag 12 februari was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten in en uit de  zon een guur windje het verblijf kort maakte, streden binnen bij BreakOut vijf bands om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival.

Windup Space opende  met heftige emo gedragen ballads en noise, daarna Echo Empire wederom U2 kwaliteit in de songstructuren, Cooking John intense tergende boogie blues-rock en Changing Tides  messcherpe ritmesectie met grintcore loop-jump-klauter zanger, als afsluiter Galvanized een breed pallet  80’s rock fris, gedreven intensief met drie gitaarlijnen.

Na afloop de publieksstemming met  Galvanized als winnaar, de werkgroep koos voor Cooking John. Beide bands gaan spelen op Open Errup.


 alt 

                                                                                        foto: Galvanized

 

alt

                                                                                   foto: Cooking John

De BreakOut medewerkers konden ‘s avonds laat terugzien op een geslaagde finale. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. In oktober beginnen we met de 11e  jaargang. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Galvanized winnaar 3e voorronde Open Errup

Zondagmiddag 29 januari, BreakOut ging culinair. Bal gehakt, beenham, patatje met, worst, zware shag, gluhwein en bier, bier en nog eens bier. Met de groeten uit Zwolle.

Terwijl buiten gure winterkou overging in een verwachtingsvol  lentezonnetje, vulde binnen het JJC zich met een breed scala muzikale klanken. De concertzaal was weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers.

In de 3e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats. America country-rock van Critical Crossings,  Changing Tides met ‘interactieve’ grunt-metal, frisse rock covers van Galvanized en neder- feestrock van Stinkend Reich.


alt

                                                                                                                                                                                         foto: Stinkend Reich

Na afloop kwam bij de publieksstemming Galvanized als winnaar uit de bus. De werkgroep koos uit de voorrondes Echo Empire en Changing Tides. Zij allen gaan naar de finale van 12 februari.                                                                                    

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich  aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .

 

Finale Open Errup bandwedstrijd

‘Door de bomen het bos niet meer zien’, ‘Overdaad schaad’, mooie volkswijsheden, maar niet voor de politiek in Den Haag. Liefst 81 partijen willen dit jaar de regels van het beleid bepalen.

BreakOut houdt het simpel, het beleid wordt maar door een man bepaald, uw bescheiden schrijver en zijn motto, in variatie op de woorden bekend van Frank Sinatra, ‘I do it my way’.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit seizoen de 10e editie van de Open Errup bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival. De finale is zondagmiddag 12 februari met de volgende bands.

 • Changing Tides,een 5-koppige metalcore band uit de regio Oss/Den Bosch. Ze zijn beïnvloed door bands als Breakdown of Sanity, Northlane en Parkway Drive.
 • Cooking John uit Gemert, een driekoppige band die zijn inspiratie put uit de rauwe 60s & 70s bluesrock, zowel eigen werk als covers van Jimi Hendrix en The Doors.
 • Echo Empire, the band plays rock music with a special twist, bringing tight grooves, catchy melodies and ambient sounds to the stage.


alt

                                                                                      foto: Echo Empire

 • Galvanized uit Wilbertoord, een ode aan de 70-s en de 80-s'. Saillant detail: deze vijf ‘jonkies’ moesten nog geboren worden toen hun grote voorbeelden bezig waren.
 • Windup Space uit Oosterhout, schreeuwende gitaar, grommende bas en oorverdovende drums. Het hart bij de meeslepende  rock van Nirvana, het hoofd bij de intense post-hardcore van Glassjaw.

 

U ziet het, weer een finale met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

3e Voorronde Open Errup bandwedstrijd

‘Belofte maakt schuld’. Binnenkort weer uw democratische plicht, te kiezen uit de beloftes van de politieke partijen. Maar u kent de Haagse variant, ‘Belofte maakt verontschuldigingen’ u weet  wel , het sorry van Rutte en Samson.

BreakOut belooft niets. Eerst spelen dan kiezen. Echter de stemming is licht oligarchisch, vrienden en familie van de bands hebben grote invloed. Niet echt democratisch?

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert deze winterperiode de 10e editie van de Open Errup bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival. De 3e voorronde is zondagmiddag  29 januari met de volgende bands.

 • Changing Tides,een 5-koppige metalcore band uit de regio Oss/Den Bosch. Ze zijn beïnvloed door bands als Breakdown of Sanity, Northlane en Parkway Drive.


alt

                                                                                 foto: Changing Tides

 • Critical Crossings  uit Oss, brengt een combinatie van country met elementen uit de blues, rock- en popmuziek. Meerstemmige zang is een belangrijk aspect van de sound.
 • Galvanized uit Wilbertoord, een ode aan de 70-s en de 80-s'. Saillant detail: deze vijf ‘jonkies’ moesten nog geboren worden toen hun grote voorbeelden bezig waren.
 • Stinkend Reich uit Zwolle combineert een stevige muzikale basis met niets verhullende Nederlandse teksten in de categorie Bier, Hamburger en Worst.

 

Cooking John winnaar 2e voorronde Open Errup

Een uptempo, brutaal punk-optreden van de Dordtse tornado, hard, boeiend, heerlijk. Na afloop, nog verwonderd onder de indruk, besef ik plots de rust. Ook heerlijk. De stilte na de storm?

Zondagmiddag 13 november was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten miezer-regen over ging in miezer-kou, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken.

In de 2e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

Cream-like dampende boogie-blues van Cooking John, symfo-rock met klassiek en grunt van Cambrian, jonge intense punk-rock van Dead Company en U2 kwaliteiten van Echo Empire.

Na afloop kwam bij de publieksstemming Cooking John als winnaar uit de bus. Zij gaan door naar de finale van 12 februari.


 alt 

                                                                                   foto: Cooking John

 

 

 

2e Voorronde Open Errup bandwedstrijd

alt Na het gênante op-en-neer beleid met de plastic-afval zakken krijgen onze boa’s een nieuwe uitdaging. Op het Erpse kerkplein speuren naar kauwgummers,  die de aldaar geplaatste verzamelbakjes negeren en met hun plakkerig afval de klinkers bevuilen.

BreakOut heeft geen speurders nodig. Al tien jaar vinden telkens nieuwe groepen de weg naar de JJC  concertzaal, hun muzikale verzamelbak. Mooi toch.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 10e editie van de Open Errup bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival. De 2e voorronde is zondagmiddag  13 november  met de volgende bands.

 • Cambrian uit Eindhoven, a combination of a melodic song writing with more aggressive riffing, makes an ideal environment for the proliferation of new types of music.
 • Cooking John uit Gemert, een driekoppige band die zijn inspiratie put uit de rauwe 60s & 70s bluesrock, zowel eigen werk als covers van Jimi Hendrix en The Doors.      
 • Dead Company een hardrock/skatepunk gezelschap uit Dordtrecht. Met invloeden uit death metal en punk een unieke mix van old school rock ´n roll, punk en hardcore.

alt

                                                                                foto: Dead Company

               * Echo Empire, the band plays rock music with a special twist, bringing tight grooves, catchy                      melodies and ambient sounds to the stage.

 

Windup Space winnaar 1e voorronde Open Errup.

alt Onder de toren van onze Erpse kerk, bij BreakOuteen indrukwekkende cover van het nummer ‘Stairway to Heaven’. Na afloop stilte, zelfs aan de tafel met doorgaans het meest luidruchtige publiek. Je kon de spreekwoordelijke speld horen vallen.

Zondagmiddag 16 oktober was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een heerlijk herfstzonnetje afscheid nam van de zomer, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken.

In de 1e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

Sprankelende indie-pop van Don’t Touche Ma Bebe, Lock ’n Load stevige rockcovers en een machtige zangeres, door merg en been trekkende emo-punk-rock van Windup Space en met zanger en zangeres professionele entertainment van Solid Sound.


alt

                                                                                                             foto: Windup Space

Na afloop kwam bij de publieksstemming Windup Space als winnaar uit de bus. Zij gaan door naar de finale van 12 februari.

 

 

1e Voorronde Open Errup bandwedstrijd

altHet weekend van 5 juni. Ontsteltenis in Erp, jeugdige vandalen trekken een spoor van graffiti door ons anders zo vredige dorp. Erp verliest haar onschuld. Voor wie deze aanslag emotioneel nog niet te boven is, hierbij goed nieuws. Zondagmiddag de 1e voorronde van BreakOut. Breng uw hoofd op orde met de muzikale klanken van jonge muzikanten. Herwin uw vertrouwen in de jeugd.

 De 1e voorronde is zondagmiddag 16 oktober met de volgende bands.

* Don’t Touch Ma Bebe uit Wageningen play original up-beat rock tunes with a funky edge. Inspired by the Arctic Monkeys and The Black Keys, the band found an own style of music pretty quickly; randomness and changes in pace are always welcome.

alt

* Lock `n Load uit Someren, zet door muzikale kwaliteit en enthousiasme een stevige show neer. Met nummers van o.a. Wolfmother en Led Zeppelin is het onmogelijk je hoofd stil te houden. De keuzes van nummers zijn nét even anders dan je gewend bent.

* Solid Sound uit Zijtaart, een top-1000 cover band met een magisch geluid. Door de bekendste hits in een eigen jasje te steken zorgen zij voor een fantastische muzikale reis die je niet meer vergeet.

* Windup Space uit Oosterhout, schreeuwende gitaar, grommende bas en oorverdovende drums. Het hart bij de meeslepende alternatieve rock van Nirvana en the Smashing Pumpkins, het hoofd bij de intense post-hardcore van Glassjaw en Refused.

 

BreakOut zoekt bands

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, zoekt deelnemers voor de Open Errup bandwedstrijd seizoen 2016-17. 

De voorrondes zijn 16 oktober, 13 november en 29 januari, de finale is 12 februari.

alt

In de sfeervolle concertzaal van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, met een goede geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow, zullen de groepen via een publieks en een jury prijs, strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival. De bands kunnen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk.

Aanmelden kan op  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

BreakOut, het podium voor beginnende bands.

BreakOut, het Erpse zondagmiddagpodium voor beginnende bands, zoekt deelnemers voor de Open Errup bandwedstrijd seizoen 2015-16. De voorrondes zijn 18 oktober, 22 november en 3 januari, de finale is 14 februari.

In de sfeervolle concertzaal van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, met een goede geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow, zullen de groepen via een publieks en een jury prijs, strijden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival. De bands kunnen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk. Aanmelden kan op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. .


alt

                                        foto: In the Attic, jury-winnaar seizoen 2014-15.

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Seizoen 2016-2017