Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Track n´ Tor wint 3e voorronde Open Errup

 

Zondagmiddag 29 december waren de straten van Overlangel, dat lieflijke dorpje aan de Maas, uitgestorven. Je kon in de Kerkstraat een kanonskogel afschieten zonder iemand te raken. Geen volk te zien in de anders overvolle Petjes Bar. Wat was er loos? Nou gewoon, het hele dorp was bij BreakOut in Erp, om hun lokale band Track n’ Tor te ondersteunen. Met de bus heen en met de bus terug. Een prachtig feestje voor deze trouwe fans.

In de 3e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd was het jeugd en jongerencentrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een heerlijk winterzonnetje langzaam in grijze bewolking verdween, vulde het JJC zich met een breed scala aan muzikale klanken. Bij BreakOut streden vier bands om een finaleplaats.

  • Na de loting gaf Lucid Dreams de aftrap. Dit trio uit Beek en Donk/Gemert speelde een intense set gitaar trashrock, met een breed scala aan invloeden. Van Foo Fighters, Slash en Nirvana tot Deep Purple, Bob Dylan en Johnny Cash.
  • Daarna was de beurt aan the Aron & Florian Bevelander Bandexperience, broers van 13 en 15 jaar uit Nijmegen. Gebruikmakend van geluids en zangeffecten,  zoekend naar de juiste stijl. Soms als Frank Zappa en zeker met potentie.
  • Vervolgens betrad Track n’ Tor het podium. Vijf enthousiaste muzikanten uit Overlangel met een heerlijke set covers. Chuck Berry, Golden Earing, Dire Straits, Herman Brood, met de kenmerkende piano, een feest van herkenning.

alt

                                                                                               foto: Track n' Tor

  • Als afsluiter Sew She & The Harlets. Tess van Gemert uit Rotterdam en the Harlets uit Eindhoven, een prima combinatie. Veel gitaar, mysterieuze zang van Tess, door gitarist en bassist tweestemmig aangevuld, deed aan de Pixies denken. 

Na afloop was de publieksstemming, waarbij Track n’ Tor als winnaar uit de bus kwam. Tevens werd uit de drie voorrondes de werkgroep voorkeur bekend gemaakt. Deze ging naar the Seasons en the Aron & Florian Bevelander Bandexperience. Samen met Illusion en Trip to Dover is dit de line-up voor de finale van 2 februari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival

Nog meer foto's van deze middag vind je hier 

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. De geluidsman en BreakOut kregen complimenten voor de goede organisatie. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich  aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Het podium voor beginnende bands Track n´ Tor wint 3e voorronde Open Errup