Jeugd en Jongeren Centrum - Erp

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Breakout 2017-2018

Breakout

Het JJC podium voor beginnende bands

seizoen 2017-2018

Scarlet Rose winnaar 1e voorronde Openveldfeest.

Op de gitaar van een deelnemer de tekst  ‘ Control is an Illusion ‘. Jeugdig verbaal anarchisme? Herkenbaar. Hoewel, tegenwoordig ben ik bij de voorbereiding van BreakOut meer van de controle, tot ergernis voor sommigen, tot in de puntjes. Wordt ik oud?

Zondagmiddag 29 oktober was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een aangenaam najaarszonnetje door koude noordenwind werd belaagd, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken.

In de 1e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

Energieke rock met dubbele zang van Scarlet Rose, In the Attic met snoeiharde Race Against the Machine, Township Rebellion, covers met een kei van een zangeres, Love Hurts door merg en been en de verrassing van de middag, Ericius, zware metal-electro-house, twee gitaren, bas en veel pre-sample, indrukwekkend.

alt

                                                                                      foto: Scarlet Rose

Na afloop kwam bij de publieksstemming Scarlet Rose als winnaar uit de bus. Zij gaan door naar de finale van 25 februari.

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich  aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Meer informatie op www.jjc-erp.nl.

 

2e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

alt Maart dit jaar, heuglijk nieuws in Erp. Aan de oevers van de Aa zijn sporen van de bever gevonden. Met heimwee denkt mijn generatie dan aan Ed en Willem, die broers met de waterpomptang, de nijptang en de combinatietang.

BreakOut heeft zijn eigen bevers, de mannen van de woensdag-avond-werk-ploeg, de wawp-ers. Vrijwilligers die, als het moet, de handjes kunnen laten wapperen.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit jaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 2e voorronde is zondagmiddag 26 november met de volgende bands:

  • Deliria, een experimentele en progressieve art-rock-band uit Schijndel met eigen muziek en een variërende setlist waarin rustige, harde, bekende, gevoelige, dansbare (of moshbare) nummers elkaar afwisselen.
  • Pulse, een 5-mans formatie uit Doetinchem, opgericht in 2010, speelt covers van Tom Petty tot Foo Fighters aangevuld met eigenwerk. In 2011 hebben ze hun eerste E.P. uitgebracht.
  • Season Crow, een band uit Maas en Waal (Druten en omstreken) maakt dansbare en jeugdige muziek, een mix van rock, funk en hiphop, begeleid door 2 rappers die zowel Engels- als Nederlandstalig rappen.

 alt                                                                                    

 foto: Season Crow  

 

  •  Skuldig, een trio uit Vorstenbosch, metBrabopunk, woest en corpulent van toon. Zang met een niet verhulde zachte g, heeft met trots niks te maken maar met het kiezen van de snelste weg – het aanleren van een hardere g is zinloze moeite.

Weer een programma met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. . Meer informatie op www.jjc-erp.nl.

1e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

alt Om het nijpend tekort aan huurhuizen aan te pakken, heeft de gemeente Meierijstad met de woningcorporaties een aanjaagteam samengesteld. Zo willen we het horen, de wind eronder. Maar volgen na de woorden ook de daden?

BreakOut houdt niet van jagen. Wel van zondagmiddag onthaasten bij lekkere muziek van bands die in de bandwedstrijd de overwinning najagen. Dat dan weer wel.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 1e voorronde is zondagmiddag 29 oktober met de volgende bands:

* Ericius, een instrumentale progressieve metal band uit Arnhem met bassist, twee gitaristen, zonder drummer maar met backing track. Ze halen hun invloeden uit de genre's djent, thall, prog, metalcore, math metal en death metal.

* In the Attic, uit de omgeving Someren-Asten. Hunmuziek  valt onder het genre ‘destructive rapcore’, dus niks is veilig. De energieexplosies laten elk lichaamsdeel trillen, waardoor een moshpit niet uitgesloten is.

alt

                                                                                      foto: In the Attic

* Scarlet Rose, een indie rockband uit de regio 's-Hertogenbosch. De band speelt naast bekende covers ook nummers uit eigen repertoire, Vijf muzikanten die elke week met veel plezier muziek maken en de trein naar hun droom zijn opgestapt.

* Township Rebellion, een energieke rock coverband. De muziek die Township Rebellion ten gehore brengt bestaat zowel uit oldtimers van Queen, ZZ Top en AC/DC als de hedendaagse rockcovers van Muse, Anouk en de Editors.

 

 

Nieuwsflits

 

Zondag 26 november

14:00 uur

Breakout

BreakOut

2e voorronde

 

You are here: BreakOut Seizoen 2017-2018