1e voorronde Open Errup bandwedstrijd

Ken uw geschiedenis. De bokkenrijders, 18e eeuw een bende dieven, afpersers en plegers van gewelddadige berovingen in Limburg en de Kempen. De strooptochten en afpersingen waren vooral tegen boerderijen en pastorieën. Later kregen de bokkenrijders bij sommigen een Robin Hood-achtige status. En nu ruim 200 jaar later zijn de bokkenrijders weer actief en komen naar Erp. Burgerwachten weest alert.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar weer de Open Errup bandwedstrijd. Via drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival. De 1e voorronde is zondagmiddag 18 oktober met de volgende bands.

Bokkeryders, een vijfkoppige metalband uit de Kempen. Met originele Nederlandstalige nummers trekken deze heren door het land. Zware vocals, bas, dreunende gitaar en overdonderende drums, niks staat ze in de weg.

Bokkeryders

    • The Maraboos, jonge garagerock uit Vorstenbosch bestaat uit 5 leden tussen de 17 en 21 jaar. Het repertoire covers van The Artic Monkeys, The Black Keys, Franz Ferdinand en Go Back To The Zoo, afgewisseld met eigen nummers.
    • Scarlet Rose uit de regio Aalst. Ze spelen met name top 40 muziek en ballads. Van Hardrock tot R & B, van Dance tot Pop. Scarlet Rose speelt alles! Muziek is hun passie, en dat willen ze graag overbrengen naar het publiek.
    • Unknown Jet uit Asten. De sound melodieuze high performance rock ’n roll. Inspiratie door bands als Foo Fighters en Oasis. Sexy zang, luide gitaarpartijen, opzwepende baslijnen alles opgevoerd met maximale drums.

Weer een programma met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

The Maraboos winnaar 1e vooronde Open Errup

Erp was gewaarschuwd. Een optreden van de Bokkeryders, nazaten van die beruchte dievenbende uit de Kempen. Het viel mee, een half uur optreden, een half uur decibel-geweld. Hakkend, schreeuwend, snijdend, springend, kappend, slaand, dreunend. En na dat half uur, gewoon weer lieve jongens. Muziek als uitlaatklep, mooi toch.

Zondagmiddag 18 oktober was het jeugd en jongerencentrum JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten grijze bewolking de zon geen kans gaf, vulde het JJC zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 1e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

· Na de loting gaven the Maraboos de aftrap. Het cover-stadium ontgroeit gaf de band een mix van britpop en emo-achtige ballads. Dit alles overgoten met intense gitaarklanken.

· Daarna was de beurt aan Unknown Jet. Zij speelde de iets zwaardere gitaarrock. Sexy zang, luide gitaarpartijen, opzwepende baslijnen alles opgevoerd met maximale drums.

· Vervolgens betraden de Bokkeryders het podium. Nederlandstalige metal, maar het had ook Noors kunnen zijn. Grunt-zang gaat om de klanken, niet zo om de verstaanbaarheid.

· De afsluiter Scarlet Rose, een band zoekend. Zes muzikanten, een zangers, een zanger, een combinatie, een zingende gitarist, genoeg mogelijkheden. Wel een keuze maken.

Scarlet Rose

Na afloop was de publieksstemming, waarbij in een close-finish the Maraboos als winnaar uit de bus kwamen. Ze gaan door naar de finale van 14 februari, waar gespeeld wordt om twee plaatsen voor Open Errup, het succesvolle Erpse Koningsdag festival.

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. De geluidsman en BreakOut kregen complimenten voor de goede organisatie. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

2e voorronde Open Errup bandwedstrijd

Rotterdam, Nieuwe Binnenweg, in de verte een rij mannen op het trottoir. Rotterdam werkstad, arbeiders bij het UWV? Een nieuweeroshop? Niets van dit. Gewoon mannelijke ijdelheid wachtend bij Schorem, haarsnijder en barbier, specialized in classic haircuts and hot towel shaves. En u weet het, terug naar de VOC mentaliteit “Al die willen te kaap'ren varen moeten mannen met baarden zijn”. Breakout heeft weinig met of zonder baard. Hooguit zangers met de baard in de keel.

BreakOuthet Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 9e editie van de Open Errup bandwedstrijd. In drievoorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor Open Erruphet Erpse Koningsdag festival. De 2e voorronde is zondagmiddag  22 november met de volgende bands.

  • Finders Keepers uit Osseen 80’s-hardrock coverband met nummers van Bon Jovi, Guns ’n Roses, Grand Funk Railroad, afgewisseld met Wolfmother en Anouk.

Finders Keepers

  • Objection, zes muzikanten uit de regio Odiliapeelspeelt voornamelijk pop-rock covers, zoals Red Hot Chili Peppers, Anouk en Kings Of Leon.
  • Subimago uit Tilburg, electronic beats, samples and industrial, subtle and layered electronic music accompanied by live instruments, vocals and visuals.

Subimago

  • There There uit Breda van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard, de donkere vocalen van Nick Cave en invloedenvan Editors en Sigur Rós.                                                                                                             

Weer een programma met verschillende muzikale stijlenvolop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnenom 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

There There winnaar 2e voorronde Open Errup

Het weekend van de Sinterklaas intocht was er weer veel ro-c-k in Erp. Nostalgische palingrock van Tribute to the Cats Band bij Bas, voute 80-’s glamrock van Finders Keepers bij BreakOut en natuurlijk voor de kinderen bij het oude raadhuis, onder zijn rode bovenkleed, de paarse tabberd-rok van de goedheilig man. Volop vermaak voor jong en oud.

Zondagmiddag 22 november was het Jeugd en Jongerencentrum in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een aangenaam winterzonnetje lang stand hield tegen de regenkou, vulde het JJC zich met een breed scala aan muzikale klanken. In de 2e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

· Na de loting gaf Objection de aftrap. De band speelde een mooie set pop-rock covers met klassiekers als Kings of Leon’s “Sex on Fire” en Jet’s “Are you gonna be my girl”. Nu nog de stap naar eigen nummers.

Objection

· Daarna was de beurt aan Subimago. Een theatrale zanger met de nodige Weltschmerz, twee pc’s met geluidssamples, een 8-snarige gitaar. Subtle and layered electronic music, het was voor Erp wel wennen.

· Vervolgens betraden Finders Keepers het podium. Een pittige zangers, de heren in stijl met originele Bon Jovi bandana en sjaal aan de broek. Dubbelle gitaarlijnen, Mud-pasjes, een set lekkere meezing eighties hardrock.

· De afsluiter was There There met een new-wave mix van Editors, Joy Division en Mecano.Veel gitaar en synthesizer. Van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard, een aangename verrassing.

There There

Na afloop was de publieksstemming, waarbij There There als winnaar uit de bus kwam. Ze gaan, evenals The Maraboos, winnaar van de 1e voorronde, door naar de finale van 14 februari, waar gespeeld wordt om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival.

3e Voorronde Open Errup bandwedstrijd

Onzekere tijden? Vluchtelingen overstromen Europa? Waar moeten ze heen? In 1982 zong het Goede Doel nog “ Ik heb getwijfeld over België, omdat iedereen daar lacht”. Maar na Molenbeek en Brussel is dat veranderd? Gelukkig is er ons eigen BreakOut, rots in de branding. Al jaren toevluchtsoord voor de vele op drift geraakte, naar optredens zoekende, muzikanten.

De 3e voorronde is zondagmiddag 3 januari met de volgende bands.

Aenema, ‘reiniging van de ziel’, een progressieve metalband uit Helmond. Drie jonge muzikanten maken eigen muziek geïnspireerd door bands als Tool, Metallica, Muse, Rammstein en Alter Bridge.
Crazy Habits uit Dieren, bandleden met een hiphop-achtergrond. Tegenwoordig geen hiphop maar garagerock. Berg je dus als Bowie, Harry en Timothy het podium betreden. Eigen nummers en covers komen voorbij.

Crazy Habits

Plus Thirty One uit Berghem met een divers repertoire eigen nummers. Van rustige pop-rock met gevoel en harmonische tweede stem, tot strakke scheurende gitaar riff's en van de dubbel basdrum tot slapwerk op de basgitaar.
Smegmatics uit Eindhoven. Zonder al te veel respect voor de originele artiest, confronteren zij het publiek met de zelfkant van de popmuziek. Covers van de onderste plank waarvan je dacht dat je ze verdrongen had. Je moeder weet waarom.

Smegmatics

Plus Thirty One winnaar 3e voorronde Open Errup.

De eerste zondag van het nieuwe jaar. Volle bak bij BreakOut, veel beste wensen en extra voor de bezoekers, spectaculair vuurwerk. Vrolijke feestknallers uit Eindhoven, zware metal bommen uit Helmond, sprankelfrisse fonteinen uit Berghem en elektrische blues-shots uit Dieren.

Zondagmiddag 3 januari was het Jeugd en Jongerencentrum in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten zon en miezerregen sneeuwvlokken op afstand hielden, vulde de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 3e voorronde van de Open Errup bandwedstrijd streden vier bands om een finaleplaats.

· Na de loting gaven de Smegmatics de aftrap. Uptempo covers van Nederlandstalige hits. Van Andre Hazes en Jantje Smit tot Bonnie St Claire en Zangeres zonder Naam.

· Daarna was de beurt aan Aenema. Progressieve metal in de stijl van Tool. Eigenzinnig, met bezwerende zang, van ijl tot grunt, felle gitaarexplosies en slappende baslijnen.

Aenema

· Vervolgens betrad Plus Thirty One het podium. Poprock, licht funky, goed op dreef met het nummer ‘The girl in the red dress’ en speciaal een toegift voor de dansende fans.

Plus Thirty One

· De afsluiter was Crazy Habits. Vette, dampende garage-rock, met dreigende gitaarlijnen, stuwend als een kruipende slang en tearjearking als een desperate lonely star.

Na afloop was de publieksstemming, waarbij Plus Thirty One als winnaar uit de bus kwam. Tevens koos de werkgroep twee bands uit de drie voorrondes. Dat werden Finders Keepers en Crazy Habits. Samen met The Maraboos en There There is dit de line-up voor de finale van 14 februari. Daar zal gespeeld worden om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival.

Finale Open Errup bandwedstrijd

Klimaatverandering. Opwarming van de aarde door teveel CO2. Je durft bijna niet meer te ademen. Eco-tax voor joggers en mountain-bikers? De elektrische auto heeft de toekomst. Komt goed uit. BreakOut is al jaren elektrisch bezig. Of is dat weer teveel van het goede?

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit seizoen de 9e editie van de Open Errup bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival. De finale is zondagmiddag 14 februari met de volgende bands.

Crazy Habits uit Dieren. Vette, dampende garage-rock met dreigende gitaarlijnen, stuwend als een kruipende slang en tearjearking als een desperate lonely star.
Finders Keepers uit Oss. Met authentieke glamrock brengt de band de sfeer uit de jaren '80 terug, de tijd van lange haren, leren broeken en lekker foute muziek.
The Maraboos uit Vorstenbosch. Het cover-stadium ontgroeit geeft de band een mix van britpop en emo-achtige ballads. Dit alles overgoten met intense gitaarklanken.

The Maraboos

Plus Thirty One uit Berghem.Van rustige pop-rock met gevoel tot strakke scheurende gitaar riff's en van de dubbel basdrum tot slapwerk op de basgitaar.
There There met een new-wave mix van Editors, Joy Division en Mecano.Veel gitaar en synthesizer. Van minimalistisch en dromerig naar meedogenloos hard.
U ziet het, weer een programma met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Finale Open Errup, harten is troef.

Valentijnsdag, harten is troef, ook bij BreakOut. Rode stikker-hartjes voor de medewerkers, gekleurde snoep-hartjes voor de bezoekers, muzikanten met het rock & roll hart op de juiste plaats, een medewerker stopt, een medewerkster begint, van hartzeer naar hart-vreugde en een mooi festival, veel publiek, tevreden bands, hartverwarmend.

Zondagmiddag 14 februari was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten natte sneeuw pas laat in de avond de aarde wit ging kleuren, streden binnen bij BreakOut vijf bands om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival.

· Na de loting opende the Maraboos. Composities met Brit-pop invloeden, duidelijk gegroeid, muzikaal strak samenspel, omlijst met fraaie emo-zanglijnen.

· Vervolgens betrad Plus Thirty One het podium. Pop-rock nummers, gedragen door een inventief slappende bas en functioneel opgevuld met heldere gitaarstructuren.

· Als derde Crazy Habits. Dampende garage-blues, met een ode aan David Bowie en een uitvoering van hun Angel Sky, door Will and the People tot wereldhit gemaakt.

· Daarna was de beurt aan There There. Herleving van Joy Division en invloeden uit de Amsterdamse ultra-new-wave scene van bands als Mecano en Minny Pops.

There There

· Als laatste op het podium Finders Keepers, wederom vol in bandana-ornaat. Een goede set-list, veel dubbele gitaar en vocaal hecht tussen zangeres en zanger-gitarist.

Na afloop was de publieksstemming met the Maraboos als winnaar. De werkgroep, met de moeilijke taak om uit het hoge niveau een winnaar te bepalen, koos voor There There. Beide bands gaan spelen op Open Errup.

Maar eerst natuurlijk Berenklauw, de afsluiter van het seizoen, met de bands Montreux, Bandexperience en the Black Veins. Zaterdagavond 16 april, aanvang 21.00uur en de entree is zoals altijd gratis.

Berenklauw, eigenwijs met een scherp randje

Geen drie podiums, geen lange tafels met bierstube, geen kuub-kisten, geen dance-area, geen eetertaintent, geen camping ubersuperultradeluxe, geen treintje kroegentocht. Gewoon drie bands, eerlijke rock muziek, een zaal met een strak podium en in de keuken een tosti of broodje hamburger, gewoon eenvoudig zoals we bij BreakOut gewend zijn.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, heeft als seizoensafsluiter met de Berenklauw haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. Een festival, eigenwijs met een scherp randje. De line-up dit jaar.

Montreux uit Horst, dynamische gitaarrock, rauw en onbewerkt.Invloeden van Led Zeppelin, Rush en Kings of Leon zorgen voor ritmische en strakke partijen met rijke contrasten.

Bandexperience uit Nijmegen, drie broertjes Bevelander, sprankelende gitaarriffs, onnavolgbare drumpatronen. Supervette eigengereide blues-rock in de stijl van Jimi Hendrix en de Wolff.

The Black Veins uit de Haag, rockmuziek met lijnen naar de blues-wereld. Explosieve zang, staccato gitaar, vuige bas en stevige drumpartijen geven nummers vol vuur en verrassingen.

Berenklauw, bands, pril, met potentie, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Zaterdagavond 16 april, volop kijk en luisterplezier in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 21.00, zaal open 20.00 en de entree is gratis.

Berenklauw, indrukwekkend op hoog niveau

Zondagmorgen, op de fiets naar het JJC, opruimen van de Berenklauw. Een schrale zon verwarmt mijn gezicht. Auto’s met voetballers op weg naar het veld, tegemoetkomend een colonne wielrenners druk pratend. De kerkdeur staat open, parochianen op de trappen naar de viering. Een oudere mevrouw laat haar hondje uit. Volop ochtendactiviteiten, ieder zijn ding.

Zaterdagavond 16 april was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de avondstilte met regelmaat verbroken werd door vliegtuiggebrom, speelden binnen drie bands bij Berenklauw, de BreakOut seizoen afsluiter.

· Het festival werd geopend door Montreux uit Horst. Vier enthousiaste muzikanten, creatief, misschien nog een te brede stijl, teveel Pearl Jam, maar zeker een band met toekomst.

Montreux

· Daarna kwam Bandexperience, drie broertjes uit Nijmegen. Een mix van cool-blues met relaxte Zappa-zang en nummers met uitgesponnen psychedelische freestyle structuren.

Bandexperience

· Als afsluiter The Black Veins uit Den Haag. Van up-tempo, explosief, strak en fel tot slow, intens met hartverscheurende gitaarpartijen. In het genre een groep uit de top van Nederland.

The Black Veins

Berenklauw, landelijke bands, pril, met potentie, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Het publiek, steeds meer trouwe bezoekers, allen bedankt, genoot weer van een rockavond op hoog niveau. Complimenten voor de organisatie. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..