1e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Om het nijpend tekort aan huurhuizen aan te pakken, heeft de gemeente Meierijstad met de woningcorporaties een aanjaagteam samengesteld. Zo willen we het horen, de wind eronder. Maar volgen na de woorden ook de daden? BreakOut houdt niet van jagen. Wel van zondagmiddag onthaasten bij lekkere muziek van bands die in de bandwedstrijd de overwinning najagen. Dat dan weer wel.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 1e voorronde is zondagmiddag 29 oktober met de volgende bands:

 • Ericius, een instrumentale progressieve metal band uit Arnhem met bassist, twee gitaristen, zonder drummer maar met backing track. Ze halen hun invloeden uit de genre's djent, thall, prog, metalcore, math metal en death metal.

  Ericius

 • In the Attic, uit de omgeving Someren-Asten. Hun muziek valt onder het genre ‘destructive rapcore’, dus niks is veilig. De energie-explosies laten elk lichaamsdeel trillen, waardoor een moshpit niet uitgesloten is.

 

In The Attic

 • Scarlet Rose, een indie rockband uit de regio 's-Hertogenbosch. De band speelt naast bekende covers ook nummers uit eigen repertoire. Vijf muzikanten die elke week met veel plezier muziek maken en de trein naar hun droom zijn opgestapt.
 • Township Rebellion, een energieke rock coverband. De muziek die ze ten gehore brengen bestaat zowel uit oldtimers van Queen, ZZ Top en AC/DC als de hedendaagse rockcovers van Muse, Anouk en de Editors.

Township Rebellion

 

Scarlet Rose winnaar 1e voorronde Openveldfeest.

Op de gitaar van een deelnemer de tekst ‘ Control is an Illusion ‘. Jeugdig verbaal anarchisme? Herkenbaar. Hoewel, tegenwoordig ben ik bij de voorbereiding van BreakOut meer van de controle, tot ergernis voor sommigen, tot in de puntjes. Wordt ik oud?

Zondagmiddag 29 oktober was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een aangenaam najaarszonnetje door koude noordenwind werd belaagd, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 1e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

Energieke rock met dubbele zang van Scarlet Rose, In the Attic met snoeiharde Race Against the Machine, Township Rebellion, covers met een kei van een zangeres, Love Hurts door merg en been en de verrassing van de middag, Ericius, zware metal-electro-house, twee gitaren, bas en veel pre-sample, indrukwekkend.

 

Scarlet Rose

Na afloop kwam bij de publieksstemming Scarlet Rose als winnaar uit de bus. Zij gaan door naar de finale van 25 februari.

 

2e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Maart dit jaar, heuglijk nieuws in Erp. Aan de oevers van de Aa zijn sporen van de bever gevonden. Met heimwee denkt mijn generatie dan aan Ed en Willem, die broers met de waterpomptang, de nijptang en de combinatietang. BreakOut heeft zijn eigen bevers, de mannen van de woensdag-avond-werk-ploeg, de wawp-ers. Vrijwilligers die, als het moet, de handjes kunnen laten wapperen.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit jaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 2e voorronde is zondagmiddag 26 november met de volgende bands:

 • Deliria, een experimentele en progressieve art-rock-band uit Schijndel met eigen muziek en een variërende setlist waarin rustige, harde, bekende, gevoelige, dansbare (of moshbare) nummers elkaar afwisselen.

Deliria

 • Pulse, een 5-mans formatie uit Doetinchem, opgericht in 2010, speelt covers van Tom Petty tot Foo Fighters aangevuld met eigenwerk. In 2011 hebben ze hun eerste E.P. uitgebracht.

Pulse

 • Season Crow, een band uit Maas en Waal (Druten en omstreken) maakt dansbare en jeugdige muziek, een mix van rock, funk en hiphop, begeleid door 2 rappers die zowel Engels- als Nederlandstalig rappen.
 • Skuldig, een trio uit Vorstenbosch, met Brabopunk, woest en corpulent van toon. Zang met een niet verhulde zachte g, heeft met trots niks te maken maar met het kiezen van de snelste weg – het aanleren van een hardere g is zinloze moeite.

Skuldig

Season Crow winnaar 2e voorronde Openveldfeest.

Spelen en spelen. De vaders op het podium harde gitaarmuziek, de kinderen (met oordoppen) voor het podium als onvermoeibare licht-vangers. Fascinerend die kleurige, draaiende, bewegende moving-head-figuren op de vloer.

Zondagmiddag 26 november was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten door een aangenaam najaarszonnetje de komende regenkou voelbaar was, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 2e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

Pulse meerstemmige lyrische 70’s gitaarrock met fraaie sax begeleiding , Skuldig rechttoe rechtaan punkrock, met veel uit het leven gegrepen Brabo-teksten, Deliria een weg zoekend tussen art-rock en gothic metal en verrassend Season Crow, een enthousiaste mix van rock, funk en hiphop, met twee rappers duidelijk een meerwaarde.

Na afloop de publieksstemming met Season Crow Rose als winnaar. Zij gaan door naar de finale van 25 februari. 

3e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Uit de mei-editie van deze krant. De N616 gaat op de schop, Erp wacht een hartoperatie. Een understatement? Al jaren heeft Erp last van het hart, bij ochtend en avondspits slibt de hoofdader steeds meer dicht. Ben benieuwd hoe de chirurg dit gaat oplossen. De bezoekers van BreakOut zijn goed bezig. Gezond in beweging, komen te voet of met de fiets en  met matig Lieshouts C2H5OH-bronwater, houden ze hun aderen open.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit jaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 3e voorronde is zondagmiddag 21 januari met de volgende bands:

 • Burning Clocks uit Oss, met invloeden van Rage Against the Machine, Triggerfinger en Royal Blood. De band (heeft) oog, of oor, voor het melodieuze samenspel naast het overdonderen met pakkende riffs.

Burning Clocks

 • Killed by Martians, Veghels rock 'n roll trio met een liefde voor een bak herrie. Geïnspireerd door Queens of the Stone Age, Foo Fighters en Royal Blood, laat dit power trio met hun hete muziek de zaal trillen.
 • Morning Dawn, een 90’s geïnspireerde band uit ’s-Hertogenbosch. Een jonge band van rond de 18/19 jaar oud, ze zorgen voor een ‘pure’ atmosferische indie / alternative sound vol emotie.

Morning Dawn

 • Ramskop uit de duistere krochten van Papendrecht, Nederlandstalige rauwe zang, snoeihard gitaarspel, gewapend met een flinke dosis eigenwijsheid, theatraal entertainment dat de grondvesten doet daveren.

 

Ramskop winnaar 3e voorronde Openveldfeest.

De kleine uitvaart voor het optreden wekte bij de bezoekers toch enige nieuwsgier. Een heuse doodskist werd naar het podium gedragen en daaruit kwam theatraal de wederopstanding van Nosferatu. Bij controle op het nabij gelegen kerkhof geen open graf. Bleek de snoodaard uit Papendrecht te komen. En (hopelijk) weer daar heengegaan.

Zondagmiddag 21 januari was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een heerlijk winterzonnetje al snel door donkere regenwolken werd verdrongen, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 3e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

Burning Clocks met vette Rage-Against-the-Machine rock, Morning Dawn intens sferische gitaarrock, Ramskop demonische nederpunk met een bakske koffie en Killed by Martians fruitfrisse staccato garagerock alá Talking Heads.

Na afloop de publieksstemming, met Ramskop als winnaar. De werkgroep koos uit de drie voorrondes Pulse en Killed by Martians als hun favoriet. Zij gaan samen met Scarlet Rose en Season Crow naar de finale van 25 februari.

Ramskop

 

Finale Openveldfeest bandwedstrijd.

De jongens en meiden van de reclame blijven me verbazen. ‘Spaarverslimmers’,  als motto bij een grote bank. Inkoppertje, ‘spaarverslinders’ zullen ze bedoelen. Maar naast zulke binnenpret ook ontsteltenis. Die muziek bij een Japans automerk, uitverkoop van een kentering in de muziekhistorie, 1969 Paranoid van Black Sabbath. Is niets dan heilig?

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit jaar de 11e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee  plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De finale is zondagmiddag 25 februari met de volgende bands.

 • Killed by Martians, Veghels rock 'n roll trio met een liefde voor een bak herrie. Geïnspireerd door Queens of the Stone Age, Foo Fighters en Royal Blood, laat dit power trio met hun hete muziek de zaal trillen.
 • Pulse, een 5-mans formatie uit Doetinchem, opgericht in 2010, speelt covers van Tom Petty tot Foo Fighters aangevuld met eigenwerk. In 2011 hebben ze hun eerste E.P. uitgebracht.
 • Ramskop uit de duistere krochten van Papendrecht, Nederlandstalige rauwe zang, snoeihard gitaarspel, gewapend met een flinke dosis eigenwijsheid, theatraal entertainment dat de grondvesten doet daveren.
 • Scarlet Rose, een indie rockband uit de regio 's-Hertogenbosch. De band speelt naast bekende covers ook nummers uit eigen repertoire. Vijf muzikanten die elke week met veel plezier muziek maken en de trein naar hun droom zijn opgestapt.
 • Season Crow, een band uit Maas en Waal (Druten en omstreken) maakt dansbare en jeugdige muziek, een mix van rock, funk en hiphop, begeleid door 2 rappers die zowel Engels- als Nederlandstalig rappen.

U ziet het, weer een finale met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Season Crow en Killed by Martians winnaars 2017-2018

Geërgerd door de fantasieën van Halbe, joeg Vladimir een ijzige oostenwind naar Nederland. Ook de BreakOut bezoekers werden, te voet en op de fiets, door de Russische Beer getroffen. Maar volgens de Cruijffiaanse wijsheid, ‘Elk nadeel heb se voordeel’, kwam met die kou het ‘ It giet oan’ toch weer dichterbij.

Zondagmiddag 25 februari was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een fel winterzonnetje de ‘Tocht der tochten’ dwarsboomde, streden binnen bij BreakOut vijf bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het Erpse dorspfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek.

U2-rock met glasheldere zang en ijle gitaarlijnen van Scarlet Rose, Ramskop demonische – ik wil koffie, anders kom ik er niet uit- nederpunk, Killed by Martians fruitfrisse staccato garagerock, Pulse meerstemmige lyrische 70’s gitaarrock met fraaie sax begeleiding en Season Crow, een enthousiaste mix van rock, funk en hiphop, met twee rappers duidelijk een meerwaarde.

Na afloop was de publieksstemming met Season Crow als winnaar. De werkgroep, met de moeilijke taak om uit het hoge niveau een winnaar te bepalen, koos voor Killed by Martians. Beide bands gaan spelen op het Openveldfeest.

Season Crow

Killed by Martians

De BreakOut medewerkers konden ‘s avonds laat terugzien op een geslaagde finale. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. In oktober beginnen we met de 12e Openveldfeest bandwedstrijd. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Berenklauw, eigenwijs met een scherp randje.

Zaterdagavond  17 maart, voor de oudere  Erpse muziekliefhebber een moeilijke keuze. Of nostalgisch zwijmelen op de palingsound van de Cats Tribute Band bij Bas, of nostalgisch headbangen op de harde gitaarmuziek bij Mari. En de jeugd? Die blijft thuis, vrij hof, languit  op de bank bij de Curling Quiz. Ook leuk.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag podium voor beginnende bands, heeft als seizoenafsluiter met de Berenklauw haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. Een festival, eigenwijs met een scherp randje. De line-up dit jaar.

 • The Temporary uit Heeswijk-Dinther, klassieke garage rock uit de jaren 50 en 60 wordt ontdaan van franje.  Met scheurende gitaar en pompende bas, bijeengehouden door strakke drums, klinkt rock zoals rock hoort te klinken.
 • Tsar Bompa uit Eindhoven maken noiserock. Verdere poespas en pretentieus gedoe is niet aan hun besteed. Check hun fantastische naar psychedelica neigende clips op YouTube.

Tsar Bompa

 • Fatburger uit Boekel, een vette alternatieve rock-cover band. Al meer 25 jaar maken deze podiumbeesten de diverse podia in de regio en ver daarbuiten onveilig met hun smeuïge cocktail van oude en nieuwe rock-klassiekers.

Berenklauw, bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Zaterdagavond 17 maart, volop kijk en luisterplezier in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 21.00 en de entree is gratis. Berenklauw, eigenwijs met een scherp randje.

Berenklauw en de Russische Beer.

Zaterdagavond 17 maart en weer werd Nederland door de Russische Beer overvallen. Maar ditmaal bood in het zuiden de Erpse Berenklauw fel verzet. Zelfs een tegenaanval met de hartverwarmende muziek van, oud-Rusland gediende, de Tsar himself. Wel uit Eindhoven Rockcity, maar toch.

Terwijl buiten een koude oostenwind totaal geen lentekriebels gaf, speelden binnen drie bands bij de Berenklauw, de BreakOut seizoen afsluiter. De concertzaal was weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers.

The Temporary uit Heeswijk-Dinther opende de avond met gedegen klassieke garage rock uit de jaren 50 en 60. Daarna Tsar Bompa uit Eindhoven, anarchistische noise-rock afgewisseld met hemeltergend gitaarspel van een ‘engel in disguise’. Als afsluiter Fatburger uit Boekel, met puike nieuwe gitarist, een goed geoliede cover-rockmachine, met recht de vetste, met natuurlijk zanger Toon, wel-gestemd en welbespraakt.

Fatburger

Een gedenkwaardige editie van de Berenklauw. Wie er bij was zal het voort vertellen.

Berenklauw, bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Het publiek genoot weer van een rockavond op hoog niveau. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.