Berenklauw, eigenwijs met een scherp randje.

Zaterdagavond 16 maart, een moment van overpeinzing tijdens volop muzikaal geweld. Het nummer “How soon is now” van de Engelse zanger Morrisey, met de woorden “ I am human and I need to be loved “. Zijn identiteit anders dan …, maar ook op zoek naar begrip, naar liefde. Zal Therasa May ondertussen ook wel denken.

Terwijl buiten de 14-daagse regen eindelijk minder werd, speelde binnen drie bands bij de Berenklauw, de BreakOut seizoen afsluiter. De concertzaal was weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers.

De avond werd (relatief) rustig geopend door Cooking John. Gitaargedreven bluesrock met een bijna solo opererende funky bas, welke zorgde voor aantrekkelijke extra lagen in de Cream-achtige songstructuren.
Daarna Milestones from the Underground scene, met een breed scala punk en new wave klassiekers. Van Damned, Ramones, Joy Division en Gun Club tot Dream Syndicate. Mijn gehele no-future jeugd kwam voorbij.
Als afsluiter the Ballet Bombs uit Eindhoven. De ouderen in de zaal, in gedachten Frits Philips, vielen van hun stoel. Op het podium een anarchistische, psychedelische trip uit de voormalige lichtstad. Maar wat een spektakel, wat een show, tot acrobatiek aan toe.

Weer een gedenkwaardige editie van de Berenklauw. Wie er bij was, zal het voortvertellen.

Berenklauw, bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Het publiek genoot weer van een rockavond op hoog niveau. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Minority en Holsaby winnaars Openveldfeest bandwedstrijd.

Het spande er nog om, of de finale door kon gaan. Tijdens het optreden van de band van de broers Bevelander, viel het geluid van de zangmicrofoons weg. Onder hoogspanning werd gezocht. Controle kabeltjes, zekeringen, fases 400volt, wcd’s 220volt. Boosdoener los contact in een verdeeldoos. Konden we gelukkig weer ontspannen verder.

Zondagmiddag 17 februari was het Jeugd en Jongerencentrum JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de winterzon lente-allures had, streden binnen bij BreakOut vier bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het Erpse dorspfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek.

Opener was White Feather, instrumentale jazz funk metalrock, daarna Sonic Whip, bluesrock met scheurende gitaarriffs en vette grooves, vervolgens Holsaby, lichte popmuziek met funky invloeden en als afsluiter Minority, een mooie Greenday tributeband.

Na afloop was de publieksstemming met Minority als winnaar. De werkgroep, met de moeilijke taak om uit het hoge niveau een winnaar te bepalen, koos voor Holsaby. Beide bands gaan spelen op het Openveldfeest, zaterdag 14 september.
De BreakOut medewerkers konden ‘s avonds laat terugzien op een geslaagde finale. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. In oktober begint de 13e jaargang. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Berenklauw, eigenwijs met een scherp randje.

Zomer 2018, Boekel heeft overlast van hangduiven op het kerkhof. Dachten de bewoners, na een arbeidzaam leven, rust te vinden, worden hun graven door opdringerige duiven besmeurd.
Garage-rock dweept met vampiers, weerwolven en …. kerkhoven. Berenklauw is overbuur van het Erpse kerkhof, toch eens kijken waar die muzikanten naar toe gaan, een sigaretje roken.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, heeft als seizoenafsluiter met de Berenklauw haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. Een festival, eigenwijs met een scherp randje.
De line-up dit jaar.
• Cooking John uit Gemert, neemt je terug naar de rauwe sound van de 60’s en 70’s. Een pittige rockband met gitaar, bas en drums. Hun stijl ligt tussen blues en hard rock met af en toe een psychedelisch tintje.


• Milestones From The Underground Scene brengt een eerbetoon aan bands uit pre- en post-punk tot garagerock en new wave. Denk hierbij aan The Stooges, Ramones, The Cult en Gun Club. Grommende gitaren, rauwe rochels, beukende bassen en donderende drums.


• The Ballet Bombs zijn een fresh’n‘loud stoner-garage trio uit Eindhoven Rockcity. Hun muziek is een mix van bands zoals Fuzz, Kyuss, Nirvana, Ty Segall en Black Sabbath. Get ready voor een veel energie en oorverdovende luide grunge / fuzz deuntjes.Berenklauw, bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Zaterdagavond 16 maart, volop kijk en luisterplezier in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 21.00 en de entree is gratis. 

Finale Openveldfeest bandwedstrijd.

Naar het schijnt bevatten Chinese telefoons spionage-software. Heeft Meijerijstad bij het chippen van de grijze afvalcontainers gewerkt met Chinese leveranciers? Staat ons consumptiepatroon binnenkort bij Alibaba op de server?
BreakOut zet voor de zekerheid haar grijze afvalcontainer langs het podium. Krijgen de bands misschien een uitnodiging uit China, de Hippe Gasten achterna.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit jaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De finale is zondagmiddag 17 februari met de volgende bands.

• Holsaby, alternatieve pop/rockband uit de omgeving Ravenstein vijf man sterk met eigen werk geïnspireerd door onder andere De Staat en de Editors. Originaliteit is prioriteit.
• Minority, als jong trio, geïnspireerd door Green Day, lekker raggen in een oude schuur. Met een ongelooflijke hoeveelheid drive en jeugdig enthousiasme, gaan ze terug naar de gloriejaren van de poppunk.
• Pulse eigen werk, een mix tussen Foo Fighters, Stereophonics en Oasis , hier en daar wat Beatles. Rock met een rauwe rand, een brede set aan knallende rocknummers en melodieuze ballads.
• Sonic Whip, uit Nijmegen, met invloeden van Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Navarone, Automatic Sam en De Staat. Zet je schrap voor een spetterende act waar alles draait om scheurende gitaarriffs en vette grooves.
• White Feather, een instrumentale hardrock band bestaande uit vier studenten uit de regio Eindhoven. Harde, groovende en catchy riffs, die naadloos op elkaar aansluiten.

U ziet het, weer een finale met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Bands, die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Minority winnaar 3e voorronde Openveldfeest.

Muzikale familie uit Boekel. Op het podium Rob en Robin, gitarist en drummer met mooie covers in de stijl van the Black Keys. In de zaal, trots, multi-bandleider en Peelpop festivaldirecteur ome Toon. Trouwens, de winterkou kwam dit jaar niet uit het Oosten, maar uit het Westen. Voorloper van de Brexit?

Zondagmiddag 20 januari was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een zacht winterzonnetje aangenaam verwarmde, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 3e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

All Points North opende, Toolesque klaagzang, laag gestemde gitaren en denderende drums. Daarna Sonic Whip, bluesrock met scheurende gitaarriffs en vette grooves. Vervolgens Minority, een mooie Greenday tributeband en als afsluiter Sticks ’n Picks, een stevige sound in het genre rock, hardrock met een vleugje blues. Na afloop de publieksstemming, met Minority als winnaar. De werkgroep koos uit de drie voorrondes Sonic Whip en Pulse als hun favoriet. Zij gaan samen met White Feather en Holsaby naar de finale van 17 februari.

Minority

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Berenklauw staat klaar.

Ook dit 12e BreakOut-seizoen een Berenklauw als afsluiter. Met een mooie regionale line-up. Cooking John uit Gemert, Milestones from the Underground Scene uit Heeswijk-Dinther en The Ballet Bombs uit Eindhoven. Drie bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend.

The Ballet Bombs


Datum zaterdagavond 16 maart. Ja, duurt nog even, maar toch in die agenda’s, want een gewaarschuwd mens telt voor twee. 

3e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Vaste verjaardagspraat. Klagen over banken, constructies, exorbitante (het woord alleen al is kei-duur) salarissen. Maar het zijn toch niet de klagers die vooraan staan, als onze Coöperatieve haar Club-Kas gaat verdelen?
BreakOut houdt niet van klagen. Jaarlijks zoveel nieuwe bands, zoveel moois te ontdekken. Jongens en meiden die maar een ding willen … spelen. En rijk worden ze er niet van, dus een bank hebben ze niet nodig.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit jaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 3e voorronde is zondagmiddag 20 januari met de volgende bands:

• All Points North, een alternatieve rock / metalband uit Uden en Nijmegen. Een hybride mix van Deftones, Toolesque klaagzang, laag gestemde gitaren, een mooie spanningsopbouw en denderende drums.

• Minority, als jong trio, geïnspireerd door Green Day, lekker raggen in een oude schuur. Met een ongelooflijke hoeveelheid drive en jeugdig enthousiasme, gaan ze terug naar de gloriejaren van de poppunk.
• Sonic Whip, uit Nijmegen, met invloeden van Queens of the Stone Age, Foo Fighters, Navarone, Automatic Sam en De Staat. Zet je schrap voor een spetterende act waar alles draait om scheurende gitaarriffs en vette grooves.
• Sticks ‘n Picks, Rob en Robin, drums en zang / gitaar, een stevige sound in het genre rock, hardrock en een vleugje blues. Met maar 2 personen op het podium, brengen ze toch een vol geluid ten gehore.

 

 

BreakOut foto collage

Fotooooos

Holsaby winnaar 2e voorronde Openveldfeest.

Opkomend talent Juliët, de blonde sirene opgezweept door twee grommende gitaren, met haar band op tournee. Van Utrecht via Amsterdam, Antwerpen, Breda, den Haag en Emmen weer naar Utrecht. En op de terugweg geen tussenstop bij de Pul in Uden, niet bij Noordkade in Veghel maar wel bij ons eigen BreakOut in Erp.

Zondagmiddag 25 november was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de grijze lucht steeds kouder werd, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 2e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.
Opening met stevige meerstemmige gitaarrock met vette sax van Pulse, daarna complexe symfonische metal van Cambrian, gevolgd door van metal / hardrock van Two and a Half Girl en als afsluiter Holsaby, lichte popmuziek met funky invloed. Na afloop werd Holsaby de publiekswinnaar. Zij gaan door naar de finale van 17 februari.

Holsaby

 

2e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Buitenaards? Bij ET, de Extra Terrestrial , was het duidelijk. Maar ik verdenk ook de EF, de Elektrische Fiets. Zonder zichtbare inspanning die hoge snelheden, dat is niet normaal. En gevaarlijk, zeker die oudjes met hun over-de-datum reactievermogen.
De BreakOut bezoekers komen gewoon op de ouderwetse trapfiets. Heen in rechte lijn, terug in lichte slingerbeweging.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. De 2e voorronde is zondagmiddag 25 november met de volgende bands:

• Cambrian, complex multilevel song structures due to a combination of melodic songwriting with aggressive riffing, including songs larger and more complex in their body shapes and ecologies.

• Holsaby, alternatieve pop/rockband uit de omgeving Ravenstein vijf man sterk met eigen werk geïnspireerd door onder andere De Staat en de Editors. Originaliteit is prioriteit.
• Pulse eigen werk, een mix tussen Foo Fighters, Stereophonics en Oasis , hier en daar wat Beatles. Rock met een rauwe rand, een brede set aan knallende rocknummers en melodieuze ballads.


• Two and a Half Girl, metal/hardrock uit Utrecht. Krachtige stem van frontvrouw Juliët in combinatie met harde riffs, poppy refreinen en breakdowns als Archtitects, A Day To Remember en Bring Me The Horizon.

 

White Feather winnaar 1e voorronde Openveldfeest.

Druk, druk, druk. Sanne half en half verwacht de wachtdienst-druk, Annie onverwacht bezoek de zuster-druk , Thea alleen in de keuken de bak-druk, Johan afsluiten van het festival de vuurdoop-druk maar … veel Erpse bezoekers in de zaal de gezellige-druk.

Zondagmiddag 21 oktober was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten nu echt van de laatste warme zondagmiddag werd genoten, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 1e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut drie bands om een finaleplaats.

Opening met melodische synthesizer gitaarrock van Echo Empire, daarna metal trash punkrock van the Hangman en als afsluiter White Feather, instrumentale jazz funk metalrock. Na afloop werd White Feather de publiekswinnaar. Zij gaan door naar de finale van 17 februari.

White Feather

 

 

 

1e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Nederland waterland, Nederland bruggenland. Hangbruggen, draaibruggen, boogbruggen. Meierijstad heeft bijzondere exemplaren. De stropdas en boekenbrug bij Fabriek Magnifique, de Erpse Omnipark-brug en natuurlijk heel veel Ver-bruggen.
BreakOut heeft zijn eigen Ver-bruggen, lichttechnicus Freek. De overgang van analoog naar digitaal ging hem een stap te ver, daarom deed hij een stap terug, van achter naar voor de bar.

BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de 12e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek.
De 1e voorronde is zondagmiddag 21 oktober met de volgende bands:

• Echo Empire, five guys making music, five guys making groovy, melodic rock-music, and they fucking love it! Tight grooves mixed with catchy melodies and ambient sounds.


• The Hangman, a four-piece band combines punk-like sound with a dark vocal, creating a recognizable sound with every now and then almost happy guitar themes.

• Plus Thirty One inspired by bands like ‘The Foo fighters’, ‘Muse’ and Nirvana. This mix of sound, combined with the amazing vocalist voice, makes it a great sounding band.
• White Feather, een instrumentale hardrock band bestaande uit vier studenten uit de regio Eindhoven. Harde, groovende en catchy riffs, die naadloos op elkaar aansluiten.