Berenklauw uitgesteld

In lijn met de landelijke corona-maatregelen, heeft de werkgroep BreakOut besloten om de Berenklauw van 21 maart uit te stellen. Als de corona-crisis minder wordt, zal een nieuwe datum vastgesteld worden.

Berenklauw, eigenwijs met een scherp randje.

Het stond in het Brabants Dagblad toch duidelijk. ‘Veghel is lang niet zo lelijk als verwacht.’ Niet zo lelijk oke, maar wel wat lelijk. Daarom, mislukte winkelstraatjes, de sloopkogel. Na een pover Veghels buiten dan toch  een nieuw Veghels binnen.
De Berenklauw staat boven lelijkheid, is puur schoonheid, altijd meer als verwacht. Zo schoon als vorige jaren Tsar Bompa en the Ballet Bombs. Dit jaar schoonheid vooraf, lokaal talent, een band uit de Pop&Co stal. Komt dat zien.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, heeft als seizoenafsluiter met de Berenklauw haar activiteiten uitgebreid naar de zaterdagavond. Een festival, eigenwijs met een scherp randje. De line-up dit jaar.
• Stags uit Boerdonk/Sint-Oedenrode, vier jonge muzikanten met covers van nieuwkomers zoals Artic Monkeys en Nothing but Thieves tot oude legendes als Led Zeppelin en Jimi Hendrix.


• Sonic Whip uit Nijmegen met invloeden van QOTSA, Foo Fighters, Navarone, Automatic Sam en De Staat. You’re getting hit with the Sonic Whip…waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves.


• Killed by Martians stevige rock uit Veghel. Zet drie jonge honden bij elkaar in de kelder van een fabriek, geen rekening houdend met geluidniveau creëren ze een dik geluid wat de grondvesten van de fabriek doet schudden.

Berenklauw, bands, elektrisch, gedreven, heftig, mogelijk underground, maar altijd spraakmakend. Zaterdagavond 21 maart, volop kijk en luisterplezier in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp. Aanvang 20.00 en de entree is gratis. 

Mr.TEAB en Prima Potlood winnen BreakOut.

Aangenaam verrast door het compliment voor 13 jaar BreakOut met veel inzet en veel passie. Dankjewel, mooie woorden, maar dat schept verplichtingen. Nog eens 13 jaar? Dan loop ik tegen de tachtig. Wie gaat me aflossen? Wie gaat me verlossen?

Zondagmiddag 29 december was het JJC weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de rijp op de daken langzaam verdween, streden binnen in de concertzaal vijf bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse familie-dorpsfeest.

Opening door Strange Sympathy, intense dubbele-gitaar hard-rock en een machtige zangers, daarna Sticks ’n Picks met hun vette blues-rock covers, vervolgens Ghostmind, heavy trashmetal in Slayer stijl en Mr.TEAB, een 6-koppige professionele coverband, als afsluiter Prima Potlood jonge enthousiaste muzikanten in hun 4e optreden duidelijk meer zelfvertrouwen.

Na afloop was een nek-aan-nek publieksstemming met Mr.TEAB als winnaar. De werkgroep, met de moeilijke taak om uit het hoge niveau hun winnaar te bepalen, koos voor Prima Potlood. Beide bands gaan spelen op het Openveldfeest.

De BreakOut medewerkers konden ‘s avonds laat terugzien op een geslaagde finale. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. In oktober begint de 14e jaargang. Bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Finale Openveldfeest bandwedstrijd.

De doorgaande weg in Erp is bijna klaar. Met Den Ouden naar de nieuwe. Wat zal het druk worden met buitendorpse auto’s. ‘ Vol bewondering effe uitproberen of ie lekker rijdt’. Maar zijn er al verzakkingen zichtbaar? Wordt het dan ramptoerisme?
BreakOut wordt al 13 jaar bewonderd. Zo’n prachtig festival in ons kleine Erp. Hoe is dit mogelijk? Nou gewoon hard werken en doorzetten.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit najaar de 13e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse familiedorpsfeest met knutselen, spel, muziek, kunst en oldtimers. De finale is zondagmiddag 29 december met de volgende bands:

• Ghostmind, trashmetal uit Zuid-Limburg, met invloeden van Kreator, Slayer en Megadeth maar ook van het melodische spel van gitarist Steve Vai.
• Mr. TEAB, lekker vette pop/blues/rock uit de 90’s en 00’s coveren met zo nu en dan een zelf geschreven plaat er tussendoor.
• Prima Potlood, uit de Mortel /Beek en Donk, je oefent wat voor jezelf en vraagt jezelf af of het er van komt, met resultaat alternatieve hard punk grunge rock.
• Strange Sympathy, een rommelende hard-rock band uit Schijndel, de stijl is geïnspireerd vanuit bands als AC/DC, Volbeat en zo'n beetje alles wat hard gaat.
• Sticks ‘n Picks, met maar 2 personen op het podium, een vol geluid, een stevige sound in het genre rock, hardrock en een vleugje blues.

Weer een programma met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Prima Potlood winnaar 3e voorronde.

Zoals een vaste BreakOut bezoeker zei, ‘Dit is waar het Jeugd & Jongeren Centrum voor is opgericht’. Op het podium stonden vier jonge muzikanten, leeftijd 15, 16 jaar. En als toegift zong de vader van de zanger met zijn zoon AC/DC’s ‘Higway to Hell’. Mooi toch.

Zondagmiddag 8 december was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten donkere regenwolken tegen een strakblauwe lucht naar het zuiden dreven, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 3e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut drie bands om een finaleplaats.

En bijna was BreakOut internationaal gegaan. Helaas moest de Duitse band Corporal Shred op het laatste moment afzeggen. Maar met een Duits en Belgisch bandlid in Ghostmind gingen we toch een beetje over de grens.

Opening door the Worst Example, intense hardcore met introductie van het fenomeen moshpitten, daarna Ghostmind, heavy trashmetal in Slayer stijl en als afsluiter Prima Potlood, een enthousiaste coverband met hun 3e optreden en met heel veel fans. Na afloop was de publieksstemming met Prima Potlood als winnaar. De werkgroep koos voor Sticks ’n Picks en Ghostmind. Zij allen gaan door naar de finale van 29 december.

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Vechtsporten zitten in de lift. Traditioneel Rico Verhoeven en Badr Hari met het kickboksen. Maar ook straatvechter premier Mark Rutte laat zich niet onbetuigd. ’Ik wil raddraaiers het liefst allemaal persoonlijk in elkaar slaan’.
BreakOut, bandbattle pur sang, houdt ook wel van een robbertje vechten. Niet met de vuisten, maar met zang, drums en gitaren. Zeker minder bloedig.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit najaar de 13e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse familiedorpsfeest met knutselen, spel, muziek, kunst en oldtimers. De 3e voorronde is zondagmiddag 8 december met de volgende bands:

• Corporal Shred, US-georienteerde thrashmetal band uit Essen Duitsland, in de traditie van Eradicator, My Dominion, Contradiction en Dead Head Down.

foto: Corporal Shred


• Ghostmind, trashmetal uit Zuid-Limburg, met invloeden van Kreator, Slayer en Megadeth maar ook van het melodische spel van gitarist Steve Vai.

foto: Ghostmind


• Prima Potlood, uit de Mortel /Beek en Donk, je oefent wat voor jezelf en vraagt jezelf af of het er van komt, met resultaat alternatieve hard punk grunge rock.

foto: Prima Potlood


• The Worst Example uit den Haag, een mix van skatepunk, ska en alternatieve rock met uptempo riffs en rauwe vocals zorgt dat geen zaal onbewogen blijft.

foto: the Worst Example

Weer een programma met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mr TEAB winnaar 2e voorronde.

Het was weer een druk weekend. Vrijdag en zaterdagavond buiten in de tent Wunderbar, Schlagers und Hopsakee, zondagmiddag binnen in het JJC pure rock, begerige -we want more en nog een liedje- toeschouwers, maar ook intimiteit bij ‘House of the Rising Sun’ van Rianne. Voor elk wat wils.

Zondagmiddag 17 november was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten een lekker zonnetje al snel overging in regenkou, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 2e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut vier bands om een finaleplaats.

Opening door Sticks ’n Picks met vette blues-rock covers, daarna Catalyst progressieve hardrock 70’s style, vervolgens Mr TEAB een 6-koppige professionele coverband en als afsluiter Death Star Discotheque stevige ouderwetse UK-punkrock. Na afloop was de publieksstemming met Mr TEAB als winnaar. Zij gaan door naar de finale van 29 december.

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Poster 17 november

2e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd.

Menig Nederlander is onder de indruk van de Chinese economie. Tevreden burgers, een snel en adequaat reagerend staatsapparaat. Ja wat wil je, een partij, dan is snel schakelen mogelijk. Het Groninger aardbevingsprobleem was daar zo opgelost. Allemaal verplicht verhuizen en het gas er (weer) op.
BreakOut kan ook snel schakelen. Vier bands achter elkaar, opbouwen, soundcheck, afbreken, opbouwen en weer soundcheck, niet teveel lullen maar … gas er op.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit najaar de 13e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse familiedorpsfeest met knutselen, spelactiviteiten, muziek, kunst en oldtimers. De 2e voorronde is zondagmiddag 17 november met de volgende bands:

• Catalyst, geïnspireerd door zang van Led Zeppelin en gitaarriffs van Queen, gevarieerd in tempo, waarbij zangwerk wordt afgewisseld met stevige uithalen.

foto: Catalyst


• Death Star Discotheque, inspiratie uit de alternatieve indie bands vanaf de jaren ’80 tot heden, op creatieve wijze vertaald naar een alternatief hip geheel anno nu.

foto: Death Star Discotheque


• Mr. TEAB, lekker vette pop/blues/rock uit de 90’s en 00’s coveren met zo nu en dan een zelf geschreven plaat er tussendoor.

foto: Mr. TEAB


• Sticks 'n Picks, met maar 2 personen op het podium, een vol geluid, een stevige sound in het genre rock, hardrock en een vleugje blues.

foto: Sticks 'n Picks

Weer een programma met verschillende muzikale stijlen, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 14.00 uur in het Jeugd en Jongerencentrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Strange Sympathy winnaar 1e voorronde.

Even tellen. Het was maand 10 plus dag 20 plus 8 muzikanten plus normaal 4 deelnemers min voorronde 1 min 2 vrijwilligers achter de bar gedeeld door 3 werkgroep leden. Dat is 13. Wat een toeval, dit jaar is de 13e editie van BreakOut. Dat moet geluk brengen.

Zondagmiddag 20 oktober was het JJC in Erp weer het domein voor lokale en regionale muziekliefhebbers. Terwijl buiten de vierweekse regenperiode eindelijk ten einde liep, vulde binnen de concertzaal zich met een breed scala muzikale klanken. In de 1e voorronde van de Openveldfeest bandwedstrijd streden bij BreakOut drie bands om een finaleplaats.

Opening door Davey Steevens, Engelstalige ballads met op hoog nivo inventief gitaarspel, daarna Wessel van de Wijnboom Nederlandstalige pop over, zoals het de jeugd betaamt, leven en liefde en als afsluiter Strange Sympathy intense dubbele-gitaar hard-rock met een werkelijk machtige zangers.

Na afloop was de publieksstemming met Strange Sympathy als winnaar. Zij gaan door naar de finale van 29 december.

Alle bands waren dankbaar dat ze konden optreden. Dus zalen in de omgeving zet jullie deuren open en geef die muzikanten een kans. Wij van BreakOut gaan door. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

1e Voorronde Openveldfeest bandwedstrijd

Mijn vader, eigenwijze boer, had het niet zo met die burgers uit de straat. ‘ De straot jonge, das niks vur jons.’ Had hij gelijk? Geraamtes onder de klinkers, dat is inderdaad niet normaal. Geen wonder dat de weg altijd zo rammelde. BreakOut heeft in Jeugd & Jongeren Centrum een mooie concertzaal en een perfecte PA van Ron, dat rammelt nooit, dat klinkt al jaren goed.

BreakOut, het Erpse zondagmiddag muziekpodium, organiseert dit najaar de 13e editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden 12 bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het 2-daagse Erpse familiedorpsfeest met knutselen, spelactiviteiten, kunst, oldtimers en muziek. De 1e voorronde is zondagmiddag 20 oktober met de volgende bands:

• Strange Sympathy, een rommelende hard-rock band uit Schijndel, de stijl is geïnspireerd vanuit bands als AC/DC, Volbeat en zo'n beetje alles wat hard gaat.

foto: Strange Sympathy


• Davey Steevens, singer-songwrtiter met Engelstalige ballads, rustig gespeeld op een elektrische gitaar met effecten.
• Wessel van de Wijnboom, singer-songwriter met melodieuze Nederlandstalige popnummers, begeleid op een akoestische gitaar.

Weer een programma met verschillende muzikale stijlen, ditmaal zeker, van singer-songwriter tot hard-rock, volop variatie voor de muziekliefhebbers uit Erp en omgeving. We beginnen om 15.00 uur in het Jeugd & Jongeren Centrum JJC aan de Ottenstraat in Erp en de entree is gratis. Dus Come in en Break out. Beginnende bands kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BreakOut bandwedstrijd datums seizoen 2019-2020

BreakOut, het JJC muziekpodium, heeft de datums voor de 13e zondagmiddag bandwedstrijd. De voorrondes zijn 20 oktober, 17 november en 8 december, de finale is 29 december.

In een sfeervolle concertzaal met een goede geluidsinstallatie en een wervelende lichtshow zullen de groepen strijden om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek, datum het 3e weekend van september.

De bands kunnen podiumervaring opdoen en zich aan het grote publiek voorstellen. Even weg uit die kleine oefenruimtes en proeven aan het echte werk. Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De speelregels:

BreakOut heeft in het Jeugd en Jongerencentrum een mooie concertzaal. We zorgen voor een goede PA, maar hebben geen backline en geen drums. De bands moeten dit zelf meenemen.

Elke voorronde heeft vier bands en we beginnen om 14.00uur. Per band 30 minuten speeltijd, 30 minuten ombouwen. Om 13.00uur is de loting voor de speelvolgorde, graag een bandlid aanwezig. Per voorronde gaat een band via publiek-stemming naar de finale. Uit de drie voorrondes gaan twee bands via jury-stemming naar de finale.

Finale vijf bands, aanvang 14.00uur, loting 13.00uur, elke band 30 minuten speeltijd. Uit de finale gaat een band via publiek-stemming en een band via jury-stemming naar het Openveldfeest.