Openveldfeest naar Ottenstraat Ontmoet

Het idee een Open-Veld-Feest in te organiseren ontstond eind jaren 70 van de vorige eeuw. Dit na een geslaagde Fancy-Fair van het Berenhol. Het eerste Open-Veld-Feest werd gehouden op een veld aan het Oudveld, vervolgens aan Groothees en daarna op het Erpse Evenemententerrein. In de begin periode was, met stip, een bekende artiest genaamd Armand, Je weet wel, van zijn hit "Ben Ik Te Min". Vele artiesten en groepen hebben in de loop der tijd opgetreden. Ook was er dans te zien.

Toegang tot het Open-Veld-Feest was altijd gratis, om uit de kosten te komen moest de bar-verkoop om die reden genoeg opbrengen. Jammer, maar helaas was het slechte weer vaak een spelbreker. Het is voorgekomen dat gecontracteerde groepen betaald moesten worden, terwijl ze niet eens hadden opgetreden. Als een soort spin-off heeft het Berenhol nog Weekendpop georganiseerd. Om niet door regen of andere weersomstandigheden gehinderd te worden gebeurde dit in de oude sporthal aan de Paus Joanneslaan. Het grootste succes daar was het optreden van Golden Earring.

Na wat lege jaren is het Open-Veld-Feest later weer nieuw leven ingeblazen. We begonnen op het veld van Tis Wa. Maar de negatieve weer trend had op die eerste uitvoering na jaren stilstand de organisatie weer goed in de greep met regen, regen en regen. Vervolgens een nieuwe locatie gevonden op de Bolle Akker. Gedeeltelijk overdekt. Daar werd de muziek aangevuld met kunst en activiteiten van Jong Nederland en de JJC ZondagMiddagGroep. Ook is daar een keer een Oldtimershow gehouden. 

Uiteindelijk werd besloten het evenement te verplaatsen naar het JJC gebouw. Door de alom tegenwoordige Corona/Covid19 is een eerder bedachte start op die locatie helaas niet meer van de grond gekomen.

Inmiddels is de insteek gewijzigd om in samenwerking met onze buren De Brandweer en medehuurders NOBB Bibliotheek een invulling te geven als Ottenstraat Ontmoet

Alle hedendaagse grote Festivals worden vernoemd als Feesten, Het JJC (vh. Berenhol) kan daarom mede als bakermat gezien worden met het Open-Veld-Feest