Programma 2023

De Kindervakantieweek vindt dit jaar plaats van 18 t/m 21 juli 2023.

Het programma per dag is als volgt:

Dinsdag 18 juli (start 9:30, einde 16:15)

Welkom op de eerste dag van de Kindervakantieweek op ons prachtige terrein in de Goorse bossen! We kijken ernaar uit om jullie allemaal om 9:30 uur te verwelkomen. Voor sommigen is dit bekend terrein, terwijl anderen nog vol spanning en verwachting zijn. Laten we het wat makkelijker maken om elkaar te vinden door allemaal een shirt in de juiste kleur te dragen. Dus Europeanen dragen blauwe shirts, Aziaten geel, Amerikanen rood, Australiërs groen en de medewerkers oranje. Zo zal er geen verwarring meer zijn. De organisatie herken je aan de donkerblauwe polo met ons logo.

Zodra iedereen het benodigde hout heeft verzameld, gaan de Europeanen en Aziaten van start met een spannend spel, terwijl de Amerikanen en Australiërs
beginnen met het bouwen van hun onderkomen. Tijdens de lunch genieten we van heerlijke groentesoep en onze eigen meegebrachte boterhammen. De Europeanen en Aziaten kunnen daarna vol energie aan de slag met het bouwen van hun onderkomen. Ondertussen maken de Amerikanen en Australiërs zich klaar voor hun spel vol actie en avontuur.

Om 16:00 uur begint de feestelijke afsluiting van deze geweldige dag, waarbij we samen terugblikken op alle belevenissen.
Deze dag wordt om 16:15 uur officieel afgesloten, maar de herinneringen die wevandaag maken, zullen ons nog lang bijblijven.

Woensdag 19 juli (start 9:30, einde 16:15)

Vandaag starten we om 9:30 uur met een energieke dagopening, vol spannende gebeurtenissen waar we allemaal naar uitkijken. Laten we hopen dat het weer ons gunstig gezind is, zodat we optimaal kunnen genieten van onze (water)spellen. Denk eraan dat alle kinderen (en enthousiaste medewerkers) droge kleren meenemen, zodat ze zich weer fris kunnen voelen na alle waterpret.

De Amerikanen en Australiërs kunnen meteen van start gaan met de meerkamp, terwijl de huizen van de bewoners nog wat werk nodig hebben. De Europeanen en Aziaten zullen dus snel aan de slag moeten met timmeren.

Na het smullen van een overheerlijke pannenkoek en onze lunchpakketjes wisselen we van activiteit. De Europeanen en Aziaten gaan dan vol energie meedoen aan de meerkamp, terwijl de Amerikanen en Australiërs verder gaan met hun bouwwerkzaamheden.

Om 16:00 uur begint de feestelijke afsluiting van deze dag, waarbij we terugblikken op alle geweldige momenten die we hebben beleefd. Deze dag wordt om 16:15 uur officieel afgesloten, maar de avonturen die nog in het verschiet liggen, zorgen ervoor dat het nog niet helemaal voorbij is. Voor de kinderen van de groene groep staat er zelfs nog een speciale verrassing te wachten: een avondspel waar ze vanavond voor mogen terugkomen. Een avontuur dat ze niet willen missen!

Donderdag 20 juli (start 9:30, einde 16:15)

De spanning stijgt! Iedereen is inmiddels razend nieuwsgierig naar hoe de groene groep het gisteravond heeft gehad. We kunnen niet wachten om hun verhalen te horen om 9:30 uur.

Het spel begint direct met volle energie. De Europeanen en Aziaten trappen af, terwijl de Amerikanen en Australiërs aan de slag gaan met zagen en timmeren.

In de keuken wordt vandaag een verrukkelijke tomatensoep bereid, die perfect samengaat met je eigen boterhammen. Na het smullen gaan de Amerikanen en Australiërs volop vooruit tijdens het spel, terwijl de Europeanen en Aziaten de laatste hand leggen aan hun fantastische bouwwerken.

Om 16:00 uur begint de langverwachte afsluiting. Het is een moment van samenkomen en genieten van alle geweldige momenten die we hebben gedeeld. We sluiten deze dag om 16:15 uur af, maar de herinneringen aan dit avontuurlijke avontuur zullen voor altijd blijven voortleven.

Vrijdag 21 juli (start 9:30, einde rond 13:30)

Vandaag begint de laatste dag van onze adembenemende reis rond de wereld al om 9:30 uur! Het belooft een onvergetelijke dag te worden vol avontuur en plezier. Met je strippenkaart in de hand kun je langs alle geweldige spelletjes en knutselwerkjes gaan die verspreid zijn over het veld.

Terwijl je geniet van deze laatste dag, kun je ook de laatste hand leggen aan je bouwwerk. Misschien moet je nog een spijker hier en daar slaan? De jury zal niet alleen naar jullie hutje kijken, maar ook naar de omgeving eromheen. Is alles netjes opgeruimd?

En vergeet niet, naast je eigen boterhammen is er ook iets lekkers te krijgen. Een heerlijk 'broodje knakworst' staat op het menu, een feestelijke traktatie voor alle deelnemers.
Rond 13:00 uur worden de winnaars van de spellen en bouwwerken bekendgemaakt. Spannend! Daarna vragen we de ouders die hun kinderen hebben gebracht om ze op
te halen.

Vrijdagavond (start 19:00, einde 22:00)

's Avonds, om 19:00 uur, starten we met de grandioze afsluiting van de 45e kindervakantieweek. Het hoogtepunt van de avond is het ontsteken van het kampvuur rond 20:00 uur. Alle kinderen, medewerkers, ouders, sponsoren en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Er is een gelegenheid om tegen betaling te genieten van een verfrissend drankje en/of een smakelijk hapje.

Bij het parkeren zijn er parkeerwachters die je naar een plek zullen begeleiden. Volg alsjeblieft hun aanwijzingen op! 

Om 22:00 uur komt de kindervakantieweek 2023 dan definitief ten einde. Maar wees niet verdrietig, want de herinneringen aan deze geweldige week zullen voor altijd bij ons blijven. bedankt aan alle deelnemers, medewerkers, ouders en sponsoren voor jullie onvergetelijke bijdrage aan deze bijzondere reis!.