De vooruitgang

Daar waar vroeger in de lente de boer ploegde,
in de late zomer oogstend zwoegde,
liggen nu festivalgangers in het gras,
naast het terras,
met de houten banken,

uit de luidsprekers op het podium rollen Erpse muzikale klanken.

Het Openveldfeest, datum 17 juli, een festival onder de vleugels van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, een feest voor het gehele gezin, van Erp, voor Erp, door Erp, krijgt steeds meer vorm. Als locatie is gekozen voor de landelijk gelegen speelweide van het Maïsdoolhof aan het Looieind. Een prachtig glooiend terrein, volop in het groen, met uitzicht op rustieke landerijen.

De vrijwilligers

Het Openveldfeest en de vrijwilligers. Onzekerheden volop. Zullen in het Midden-Oosten meer regeringen vallen?, zal Griekenland een 2e creditcrisis worden?, zullen Woonbelang en Brabantzorg luisteren naar de drie (wijzen) uit Erp? Een ding is zeker, 17 juli van 14.00-23.00 is het Openveldfeest, terug van weggeweest

De deelnemers - 1

Erpenaren boeken massaal hun vakanties om. Begrijpelijk, je zult maar tegen je kleinkinderen moeten zeggen dat je het 1e Openveldfeest van de 21ste eeuw hebt gemist, omdat je zo nodig op 17 juli met vakantie moest.

Meer en meer verenigingen en artiesten melden zich aan voor het 1e Openveldfeest. Naast het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde, de Zingende Nachtegaaltjes, Jong Nederland, Live it Out, Reboot en El-Cid is nu ook Bluezy van de partij. Bluezy is: "Slowhand" Huub vd Berg, gitarist van No Name Needed. Zijn motto, muziek is goed maar blues is beter. Huub zal in het late middagprogramma, het terras onderdompelen in zijn vette bluesklanken.Tot aan 17 juli zullen in de Erpse Krant en op onze website de deelnemers belicht worden.Vandaag de eer aan het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde, een vereniging met twee patroonheiligen, kan het roomser.

De deelnemers - 2

Tweewekelijks heeft de werkgroep om 20.00 vergadering, voortgang bespreking, besluiten worden met meerderheid van stemmen genomen.

Afgelopen week, na het bekende Brabantse kwartiertje was ik de enige aanwezige. Mijn stem, de meerderheid, mooi, zou de vergadering ook zo klaar zijn. Toch maar even gewacht. Om half negen voegden zich drie andere werkgroepleden toe. Nieuw fenomeen?, het Erps halfuurtje.

In de loop naar het Openveldfeest zullen in deze Erpse Krant de deelnemers belicht worden, vandaag “De zingende Nachtegaaltjes” en “Bluezy”,

De deelnemers - 3

Het middag programma van het Openveldfeest 2011 heeft er weer een topattractie bij. Naast Jong Nederland, het O.L.V. en Catharinagilde, de Zingende Nachtegaaltjes, Tiswa en Bluezy is er Stan, de nieuwe Brabantse Jantje Smits. Deze 11-jarige zanger, met de charme van een Frans Bauer en de diepgang van Andre Hazes zal elk vrouwenhart, zeker die van moeders en grootmoeders, sneller laten kloppen.

In de loop naar het Openveldfeest zullen in de Erpse Krant en op de website de deelnemers belicht worden, hier het avondprogramma, de lokale popbands.

Erp kleurt rood

Erp bekent kleur, overal zie je de rode vlammen van het kampvuur. Het initiatief kwam van een jonge dame met wilde ideeën, het resultaat mag er zijn. Het Open Veldfeest, het unieke Erpse volksfeest uit 1977-1987, is terug van weggeweest. Zondagmiddag 17 juli is het zover. Op het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiswa aan het Looieind zal van 14.00-23.00uur de 12e editie van het Openveldfeest plaats vinden.

Een evenement voor het hele gezin, gratis toegang, onder de vlag van het Jeugd en Jongerencentrum JJC, door vrijwilligers, met vrijwilligers. In een ontspannen, natuurlijke omgeving, met een entourage van Erpse verenigingsactiviteiten en muziek van Erpse artiesten. Het enige echte Erpse openlucht festival

Het programma Openveldfeest 17 juli 2011

Programma Openveldfeest 17 juli 2011
 • 14.00-18.00 Het Gilde - Kruisboog schieten
 • 14.00-18.00 Jong Nederland - Klimwand en Verfcentrifuge
 • 14.00-18.00 Tiswa - Speelweide
naamkaartje3
 • 14.30-15.00 Het Gilde - Vendelzwaaien
 • 15.15-15.45 Bluezy
 • 16.00-16.30 Kinderkoor
 • 16.45-17.15 Stan
 • 17.30-18.00 Bluezy

 

 • 19.00-20.00 Live it Out
 • 20.30-21.30 Reboot
 • 22.00-23.00 El-Cid
 • 23.00-24.00 After party

12e Openveldfeest tart de weergoden

Niets is zo onvoorspelbaar als het weer, weet nu ook de organisatie van het 12e Erpse Open Veldfeest. Het streven is een festival in de open lucht, languit liggend op het gras, de wind over je gezicht, de wolken voorbij zien drijven. De enkele buitjes in de middag waren geen belemmering. Voor het publiek schuilend binnen was, brak de zon weer door. Om 18.30uur sloeg echter het noodlot toe. Een lokale hoosbui met rukwinden joeg ongekend vlagen regen over de dakrand van het podium op de kwetsbare geluidsapparatuur. De geluidsman sprong wanhopig op het podium om te redden wat te redden was, tevergeefs. Einde feest?

Het festival stoppen?, dat niet bleef een nerveuze locatiehouder aandringen. Er zijn tientallen fans van El-Cid op het terrein, die breken de hele tent af.