Erp kleurt rood

Erp bekent kleur, overal zie je de rode vlammen van het kampvuur. Het initiatief kwam van een jonge dame met wilde ideeën, het resultaat mag er zijn. Het Open Veldfeest, het unieke Erpse volksfeest uit 1977-1987, is terug van weggeweest. Zondagmiddag 17 juli is het zover. Op het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiswa aan het Looieind zal van 14.00-23.00uur de 12e editie van het Openveldfeest plaats vinden.

Een evenement voor het hele gezin, gratis toegang, onder de vlag van het Jeugd en Jongerencentrum JJC, door vrijwilligers, met vrijwilligers. In een ontspannen, natuurlijke omgeving, met een entourage van Erpse verenigingsactiviteiten en muziek van Erpse artiesten. Het enige echte Erpse openlucht festival

Het middagprogramma van 14.00-18.00uur is voor kinderen, ouders en grootouders. Het kroost kan zich uitleven op de speelweide en zich vermaken op de talloze speelattracties zoals de magnifieke skelterbaan. Jong Nederland is aanwezig met een spectaculaire klimwand en de creatievelingen kunnen aan de slag op de verfcentrifuge. De ouders en grootouders kunnen, gezeten op het ruime terras, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide, genieten van louter Erps verenigingsleven.

Het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde zal met haar vendelzwaaien een prachtig spektakel aan kunsten en kleuren presenteren. Bezoekers die actief willen presteren kunnen bij het kruisboog schieten hun kwaliteiten laten zien.

De zingende Nachtegaaltjes, het kinderkoor van de Erpse St.Servatius Parochie, zal een ingetogen doch indrukwekkend optreden verzorgen. Met begeleiding op gitaar en onder de bezielende leiding van dirigente Sonja van Boxtel.

Bluezy Huub van de Berg, zanger/gitarist van No Name Needed zal met backing vocaliste en drummer / percussionist twee akoestische optredens verzorgen met eigen werk en covers waarbij de blues centraal staat.

Stan, de nieuwe Brabantse Jantje Smits. Deze 11-jarige zanger, met de charme van een Frans Bauer en de diepgang van Andre Hazes, zal elk vrouwenhart, zeker die van moeders en grootmoeders, sneller laten kloppen.

Het avondprogramma van 19.00-23.00uur wordt geopend door Live it Out, vier jonge enthousiaste muzikanten die duiken in de roots van de pop muziek. Van Beatles tot Romantics, al het mooie ooit gemaakt wordt door hen ontdekt.

Live it Out

Daarna is de beurt aan Reboot, een 6-mans formatie, waarbij plezier in het muziek maken voorop staat. Het repertoire is zeer uiteenlopend van country tot rock en zelfs Nederlands, hoofdzakelijk covers met soms een eigentijds uitstapje.

Als afsluiter staat de legendarische El-Cid op het programma. Jonge helden bij hun debuut in 1964, nu wat ouder, wat meer belegen, maar de rhythm & blues stroomt nog door hun aderen. Zij zullen het veld overspoelen met hun sixties bluesrock nummers, rock ’n roll swingen is toegestaan.

Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht, braskaart voor de kinderen, drinken in alle variaties volop en een frietwagen met de lekkerste snacks.

Het Openveldfeest, zondag 17 juli van 14.00-23.00, locatie Tiswa op het Looieind, van Erp, voor Erp, door Erp. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal vermaak en van ….. elkaar, op het terras, in de speelweide, op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.