De deelnemers - 3

Het middag programma van het Openveldfeest 2011 heeft er weer een topattractie bij. Naast Jong Nederland, het O.L.V. en Catharinagilde, de Zingende Nachtegaaltjes, Tiswa en Bluezy is er Stan, de nieuwe Brabantse Jantje Smits. Deze 11-jarige zanger, met de charme van een Frans Bauer en de diepgang van Andre Hazes zal elk vrouwenhart, zeker die van moeders en grootmoeders, sneller laten kloppen.

In de loop naar het Openveldfeest zullen in de Erpse Krant en op de website de deelnemers belicht worden, hier het avondprogramma, de lokale popbands.

Live it Out

Piet Bouw, nestor van het JJC, loopt de laatste weken met zijn hoofd in de wolken. De godfather van de Openveldfeesten 1977-1987 is trots als een pauw. Zijn neefje Maik van Breda zal met de band Live it Out het avondprogramma van het Open Veldfeest 2011 openen. De geruchten gaan dat Piet en Maik samen een duet zullen zingen.

Live it Out, vier jonge enthousiaste muzikanten duiken in de roots van de pop muziek.Van Beatles tot Romatics, al het mooie ooit gemaakt wordt door hen ontdekt. Elk optreden een feest van herkenning, een klankspel van vrolijke up-tempo popmuziek. Begonnen als trio, wie herinnert zich niet hun memorabel optreden bij BreakOut in 2008, dit jaar in de finale van Stoepslag massaal gekozen als publieks winnaar en daarmee de opener van het laatste Knipoogfestival.

Reboot

Peter Strijbosch, voorman van de band Reboot, lagere school 6e klasgenoot van uw schrijver, had toen, vanwege zijn muzikale kwaliteiten, bij de “oude” meester Deben, al een streepje voor. Peter heeft op de het Open Veldfeest van 1985 gespeeld in de band Husband, met zanger Huub Brugmans, juist ja die van El-Cid.

Reboot, een 6-mans formatie, waarbij plezier in het muziek maken voorop staat, zonder grote ambitieuze plannen op leuke plekken spelen. Het repertoire is zeer uiteenlopend van country tot rock en zelfs Nederlands, hoofdzakelijk covers met soms een eigentijds uitstapje. Met regelmaat wordt de band uitgebreid met gastoptredens zoals zangeres of een blazerssectie. De naam Reboot komt omdat voorheen de band met digitale drums speelde en bij stroomuitval alles gereset (reboot) moest worden.

Reboot

 

El-Cid

Ga naar You Tube en zie de clip van Live it Out, hun versie van “My Generation” van de Who uit 1965. En wie was die Erpse generatie uit 1965, jawel Huub Brugmans en zijn maten van El-Cid. De voor Erp legendarische band El-Cid, genoemd naar de speelfilm over de Spaanse held Rodrigo Diaz, met Charlton Heston en Sophia Loren in de hoofdrol, is in 1961 ontstaan uit de Kelbeats. Na hun 1e optreden in Erp in de Hezelbar, volgden zalen in de buurt en later door het hele land. Elk optreden was een grote happening, en tevens een grote bende, de zalen werden door de fans kort en klein geslagen. Hun roem werd hun einde, door de vernielingen durfden de zaalhouders El-Cid niet meer te laten optreden. Het repertoire van El-Cid bestaat uit vooral rauwe rock zoals de Rolling Stones, Spencer Davis Group, Pretty Things en Steppenwolf. Ongeveer 12 jaar nadat ze gestopt waren, maakten ze hun comeback tijdens het Openveldfeest in 1982. En nu in 2011 zijn ze weer aanwezig, als afsluiter.

Het Openveldfeest, zondag 17 juli van 14.00-23.00, van Erp, voor Erp, door Erp. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal vermaak en van ….. elkaar. ‘s Middags op het terras en in de speelweide, ‘s avonds op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.