De deelnemers - 2

Tweewekelijks heeft de werkgroep om 20.00 vergadering, voortgang bespreking, besluiten worden met meerderheid van stemmen genomen.

Afgelopen week, na het bekende Brabantse kwartiertje was ik de enige aanwezige. Mijn stem, de meerderheid, mooi, zou de vergadering ook zo klaar zijn. Toch maar even gewacht. Om half negen voegden zich drie andere werkgroepleden toe. Nieuw fenomeen?, het Erps halfuurtje.

In de loop naar het Openveldfeest zullen in deze Erpse Krant de deelnemers belicht worden, vandaag “De zingende Nachtegaaltjes” en “Bluezy”,

Op het eerste gehoor een wereld van verschil, de lieflijke stemmen van het kinderkoor “De Zingende Nachtegaaltjes” en de ruige zang van “Bluezy”.
Maar toch een gemeenschappelijke drijfveer, de
liefde voor muziek. Dirigente, pianiste Sonja van Boxtel en zanger, gitarist Huub van de Berg,
beiden te beluisteren in het middag programma van het Openveldfeest.

De nachtegaal, de naam is afgeleid van het Germaanse "galan" wat betekend galmend zingen. De zang bestaat uit herhaalde motiefjes en een crescendo, is verklinkend, erg karakteristiek en vaak 's nachts hoorbaar. In de volkstradities, kondigt de nachtegaal de lente aan, het is de vogel van mei, maar is eveneens en vooral het symbool van de liefde, dat al eeuwenlang dichters en componisten heeft beziggehouden. “De zingende Nachtegaaltjes” het kinderkoor van de Erpse St.Servatius Parochie, staat onder de bezielende leiding van Sonja van Boxtel. Sonja heeft haar opleiding gevolgd op het conservatorium in Maastricht, waar ze is afgestudeerd als tweede en eerstegraads muziekdocent. Naast haar werk met het Erpse kinderkoor heeft Sonja ook de muzikale leiding over het Udense koor Sprightly.
 
Sonja van Boxtel

Blues is een muziekstijl die zijn oorsprong vindt in de muziek die slaven in het Zuiden van de Verenigde Staten maakten.De blues vertelt over het leven van alledag. De nadruk daarbij ligt op negatieve gebeurtenissen, bijvoorbeeld ongeluk in de liefde. Door het zingen van de blues hoopt men troost voor deze problemen te vinden. Kenmerkend voor de blues is het soleren, zang wordt afgewisseld met instrumentale improvisatie. In de jaren tussen 1960 en 1970 leefde het genre op doordat Britse (blanke) rockmuzikanten als Eric Clapton, John Mayall & Eric Clapton als The Bluesbrakers, de The Rolling Stones en Led Zeppelin opnieuw blues gingen spelen.

“Bluezy” is een van de projecten van Huub van de Berg, Onder het motto:“muziek is goed maar blues is beter” zal Huub als singer/songwriter een akoestisch optreden verzorgen met eigen werk en covers waarbij de blues centraal staat. Maar naast de blues is er tijdens dit optreden ook ruimte voor lekker in het gehoor liggende popnummers.
 
Huub van de Berg
 
Het Openveldfeest, 17 juli van 14.00-23.00, van Erp, voor Erp, door Erp. Een dag kennismaken met Erp, een dag ontspannen met lokaal vermaak. Voor alle duidelijkheid, ook voor mijn oma, het middagprogramma is ook geschikt voor de Erpse opa’s en oma’s. Op het terras met uw kinderen en uw kleinkinderen, genieten van .... elkaar. Allemaal hartelijk welkom.

Verenigingen, artiesten, begunstigers en vrijwilligers die nog mee willen doen, kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.