De vrijwilligers

Het Openveldfeest en de vrijwilligers. Onzekerheden volop. Zullen in het Midden-Oosten meer regeringen vallen?, zal Griekenland een 2e creditcrisis worden?, zullen Woonbelang en Brabantzorg luisteren naar de drie (wijzen) uit Erp? Een ding is zeker, 17 juli van 14.00-23.00 is het Openveldfeest, terug van weggeweest

De werkgroep is er klaar voor, de deelnemers zijn er klaar voor. Het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde, de Zingende Nachtegaaltjes, Jong Nederland, Live it Out, Reboot en El-Cid, zij allen gaan van dit 1e Openveldfeest een onvergetelijke dag maken. Voor de 50-plussers, vol nostalgie naar de festivals van de vorige eeuw, Erp in de voetsporen van Woodstock, ditmaal wel met een 21-eeuws sausje. Voor de jongeren, kennismaking met een niet-commercieel festival, gratis entree, voor jong en oud, Erpse verenigingen en Erpse bands, low budget, met bijdragen van lokale ondernemers, geen sponsoring door bier- of winkelketen giganten.

Het Openveldfeest begonnen in 1977, ontstaan in een tijd van een zorgende overheid, uitdrager van solidariteit, een maakbare samenleving, het Openveldfeest, contactplaats voor de dorpsgemeenschap. Tijden veranderen, vandaag een neiging naar privatisering waar mogelijk, ieder voor zich druk bezig met de eigen ontwikkeling, contacten wereldwijd thuis via het Internet.

Het Openveldfeest, een laagdrempelig gezinsevenement, door vrijwilligers, met vrijwilligers, in een ontspannen, natuurlijke omgeving, met een entourage van Erpse verenigingsactiviteiten en muziek van Erpse artiesten. Vrijwilligers, de dragers van het frame waar omheen een stichting, een vereniging, een club vorm kan krijgen, de mensen die zorgen voor de continuïteit, die fungeren als het noodzakelijke smeermiddel om te zorgen dat de organisatie blijft lopen. Maar de olie raakt op, er is een toenemend tekort aan vrijwilligers.

Het Openveldfeest, een streven naar bevordering van het contact tussen lagen van de bevolking, voor een versterking van het gemeenschapsgevoel, een ode aan de vrijwilligers, een demonstratie van wat vrijwilligers samen kunnen laten zien, een dag kennismaken met Erp, een dag ontspannen met lokaal vermaak.

Verenigingen, artiesten, begunstigers en vrijwilligers die nog mee willen doen, kunnen zich aanmelden op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

The_New_Freedom_Singers2