De vooruitgang

Daar waar vroeger in de lente de boer ploegde,
in de late zomer oogstend zwoegde,
liggen nu festivalgangers in het gras,
naast het terras,
met de houten banken,

uit de luidsprekers op het podium rollen Erpse muzikale klanken.

Het Openveldfeest, datum 17 juli, een festival onder de vleugels van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, een feest voor het gehele gezin, van Erp, voor Erp, door Erp, krijgt steeds meer vorm. Als locatie is gekozen voor de landelijk gelegen speelweide van het Maïsdoolhof aan het Looieind. Een prachtig glooiend terrein, volop in het groen, met uitzicht op rustieke landerijen.

Het festival begint om 14.00uur met een middagprogramma voor kinderen en hun ouders. De kroost kan zich vermaken op de talloze speelattracties, aangevuld met attributen van mensen van Jong Nederland. De ouders kunnen, gezeten op het terras, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide, genieten van louter Erps verenigingsleven.

Het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde zal met haar vendelzwaaien en bazuinblazen een prachtig spektakel aan kunsten, kleuren en klanken presenteren. Wie actief wil presteren kan bij het kruisboog schieten zijn kunnen laten zien.

De Keldonkse gitaarclub The New Freedom Singers, een oude bekende van de vroegere veldfeesten, zal ook weer dit Openveldfeest, in kleinere en grotere samenstelling, voorzien van haar muzikale klanken.

Zo, voor het middagprogramma is de kop eraf, maar we zoeken nog meer. Waar blijven onze zangers en zangeressen en onze amateur artiesten en kunstenaars? En last but not least onze, in de regio vermaarde, dansgroepen. Het zal toch niet waar zijn, een Erps volksfeest zonder deze Erpse parels.

Het avondprogramma begint om 19.00uur en zal geheel gevuld worden met muziek van Erpse bands. Voor dit gedeelte hebben we een overvol aanbod, niet alle aanmeldingen zullen dit seizoen geplaatst kunnen worden. Over de volledige set-up wordt nog onderhandeld, maar zeker van de partij is de band Reboot, een 6-mans formatie, met country, soul en rock muziek. De slotact staat ook vast en deze eer kan voor de 1e editie alleen gaan naar het legendarische El Cid, ooit de afsluiter van het laatste festival. Zij zullen het veld overspoelen met hun sixties bluesrock nummers, rock’n roll swingen is toegestaan.

Om 23.00uur zal het festival afgesloten worden met het welbekende kampvuur. Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht, braskaart voor de kinderen, drinken in alle variaties volop en een frietwagen met de lekkere snacks.

Krijgen de kriebels je te pakken, wil je ook meedoen, ga op het web of pak de telefoon.

Samen met de werkgroep ga je dan zeggen, het Openveldfeest, terug van weggeweest

El Cid op het slokdarmfestival in 2010

Meer El Cid informatie vind je door een klik op onderstaande link www.maureen-el-cid.blogspot.com