Openveldfeest 2012 spel en kunst

Het Open Veldfeest, een grote familie. Vorig jaar, dirigente Sonja zocht haar Nachtegaaltjes en vond ze, aandachtig en vol bewondering, bij de verfcentrifuge van Jong Nederland. Gefascineerd keken ze hoe die machine schilderijen maakte. Kom, even zingen dan mogen jullie weer terug, hoorde ik haar zeggen.

Verfcentrifuge

De deelnemers voor het 13e Openveldfeest, het Erpse zomerfeest van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, zijn bekend. Naast vaste partner Jong Nederland, hebben we schilderes Fransje Verkuijlen, schilder/fotograaf Tony Welte, goud/zilversmid en beeldhouwster Agnes van Wijk, Bluezy Huub van de Berg and friends, Slagwerkgroep OBK, Harmonieorkest OBK, popkoor Voyss inclusief hun combo, No Name Needed en the 101's.

Tot aan 24 juni zullen de deelnemers belicht worden. Nu Jong Nederland, en de (amateur) kunstenaars Fransje Verkuijlen, Tony Welte en Agnes van Wijk.

Zeg junioren, maxioren, minioren, senioren en je zegt Jong Nederland. De organisatie die de jeugd de ruimte geeft die ze nodig heeft. In groepsverband, met kundige hulp van leiders en leidsters, stelt Jong Nederland spelplezier voorop. Meedoen is belangrijker dan winnen, er is geen drang om te presteren. Vorig jaar bij het Open Veldfeest met de attracties klimtoren en verfcentrifuge bij de jeugd al zeer in trek, dit jaar als extra attractie het kratjes stapelen, garantie voor nog meer spelplezier.

Nieuw dit jaar en komende jaren zeker terugkerend, de kunstgalerij, een presentatie van werken door Erpse (amateur) kunstenaars.

  • Fransje Verkuijlen, uit het atelier van Geert vd Vorstenbosch, werkt bij voorkeur met olieverf op doek. Haar werk zich kenmerkt door een grove toets en een rijk kleurgebruik. Ze maakt in opdracht muurschilderingen, verzorgt workshops en gaat schilderles geven aan jongeren.
  • Tony Welte, tijdens zijn middelbare school het liefst bezig met schilderen. Met pastelkrijt en acrylverf geraffineerd, licht surrealistisch inkleuren van fotokopie├źn. Scholing bij Pieter Breughel heeft hem als schilder, fotograaf, klei-kunstenaar en dichter verder ontwikkelt.
  • Agnes van Wijk, van oorsprong goud- en zilversmid, maakt kleine gouden en zilveren gebruiksvoorwerpen, lichaamssieraden, beelden en wisseltrofeeën. Zeer persoonlijk, haar herdenkingssieraden en kunstzinnige aankleding van grafmonumenten.

Het Open Veldfeest, zondag 24 juni van 14.00-23.00, bij Tiswa op het Looieind, van Erp, voor Erp, door Erp. Een dag kennismaken met Erp, een dag ontspannen met lokaal vermaak, een dag genieten met het hele gezin. Op de speelweide vertier voor de kinderen, op het terras, onder het genot van, buurten voor de ouders en grootouders, in de galerij een duik in de kunst, op het veld, languit in het gras, genieten van de natuur en bij de podiumtruck relaxed luisteren en kijken naar veel muziek, wat wil je nog meer.