Openveldfeest 2012 Bluezy en No Name Needed

Festyland heeft zijn BZB en de Zwarte Cross zijn Jovink en de Voederbietels, de vaste band, de steun en toeverlaat van het festival. Het Open Veldfeest heeft zijn Bluezy Huub van de Berg. Vorig jaar met zijn Bouw-muzikanten al zeer actief, dit jaar is hij met drie projecten aanwezig, popkoor Voyss, Bluezy en No Name Needed. Wat een inzet, dat moet beloond worden. We beginnen met een lintje.

De deelnemers voor het 13e Open Veldfeest, het Erpse zomerfeest van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, zijn zo goed als bekend. Naast vaste partner Jong Nederland, hebben we schilderes Fransje Verkuijlen, schilder/fotograaf Tony Welte, goud/zilversmid en beeldhouwster Agnes van Wijk, Bluezy Huub van de Berg and friends, Slagwerkgroep OBK, Harmonieorkest OBK, popkoor Voyss inclusief hun combo, No Name Needed en the 101's

Tot 4 juni zullen de deelnemers belicht worden. Nu Bluezy en No Name Needed.

Bluezy, een van de projecten van Huub van de Berg, met als motto: muziek is goed maar blues is beter. Huub zal als singer/songwriter met vrienden een akoestisch optreden verzorgen met eigen werk en covers waarbij de blues centraal staat.

No Name Needed, het mag geen naam hebben. Het gaat ze alleen om samen lekker muziek te maken en af en toe eens op te treden. Ze zijn ook geen echte coverband. Zolang het maar nummers zijn die ze leuk vinden en waar ze iets mee kunnen.

No Name Needed

Slowhand Huub, de veteraan, zingt, speelt gitaar en mondharmonica. Hij kan zijn ei helemaal kwijt in spetterende gitaarsolo's en is daarom verantwoordelijk voor de enige speelregel van de groep: Ze beginnen een nummer tegelijk en stoppen pas als Huub moe is.

Vincent zingt, speelt gitaar en je ziet hem ook wel eens achter de toetsen. Of het nu Led Zeppelin, Andre Hazes, Garth Brooks of de Rolling Stones zijn, Vincent draait nergens zijn hand voor om. Jan houdt de band in het gareel. Met zijn strakke beat legt hij een solide basis onder de nummers. En dreigt een nummer een saaie overgang te krijgen, dan is Jan er altijd met een spetterende fill. Ari is de bassist, subtiel in de blues, stuwend in de rock. Samen met Jan legt hij een stevige basis onder elk nummer. José, Anette en Hanny zijn de band komen versterken sinds begin 2009. Dit bleek een schot in de roos en het zal niet bij achtergrond zang blijven. Meer informatie over No Name Needed op www.nonameneeded.nl

Al deze muzikanten, al dit moois, te horen en te bewonderen zondagmiddag 24 juni op het groene gras van Tiswa. Bezoekers, jong en oud, lay back en relax 's-middags de blues klanken van Bluezy Huub and friends en 's-avonds de americana rock van No Name Needed. En de vogels, ja ook zij leunen achterover, luisteren, genieten en leren.