Openveldfeest 2012 The 101's

Op zondag 5 maart 2006 organiseert de stichting Erp Alert! een muziekfestival in het Jeugd en Jongerencentrum JJC. Tijdens dit festival treden diverse bands op, waar veel plaatselijk talent in vertegenwoordigd is. De Band Zonder Talent is begonnen met 2 jongens uit Keldonk, Andy v/d Vossenberg op gitaar en Rens v/d Tillaer achter de drums. Het eerste optreden was zonder zang. Een half jaar later ontdekte Andy zijn zangtalent en wilden ze hun band graag uitbreiden. Via het open podium op school werden twee Erpse gitaristen aan de Band Zonder Talent toegevoegd. En zo hadden Andy (leadgitaar en zang), Rens (drums), Mark Welten (basgitaar) en Dirk Delisse (gitaar) op 27 januari 2006 in De Pul hun eerste optreden. Ze maken muziek in het straatje van Green Day. De jongens van de Band Zonder Talent hebben een heleboel plezier in het maken van muziek en één ding is zeker: ze doen hun naam zeker geen eer aan!

Steeds meer Erpse verenigingen en artiesten melden zich aan voor het Open Veldfeest, het Erpse zomerfeest, onder auspiciën van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC. Naast vaste partner Jong Nederland, hebben we Bluezy Huub van de Berg met friends, schilderes Fransje Verkuijlen, schilder/fotograaf Tony Welte, goud en zilversmid Agnes van Wijk, Slagwerkgroep OBK, Harmonieorkest OBK, popkoor Voyss inclusief hun combo, No Name Needed en the 101's.

The 101's

Tot aan 24 juni zullen de deelnemers belicht worden. Nu the 101's. The 101's maken aanstekelijke punk'n roll. In 4 jaar tijd speelde deze band ruim 180 shows in binnen- en buitenland. Kijk op hun website naar de gigs en huiver, onvoorstelbaar. Open Errup, Stuupke, Plock, Pul, Effenaar, 013, Speedfest, Bospop, Paradiso, Belgie, Duitsland, waar hebben ze niet gespeeld? The 101's maken punk-rock songs met snoeiharde gitaren, up-tempo ritmes en recht-voor-zijn-raap teksten. Hun shows zijn overdonderend in alle opzichten. Onvervalste herkenbare punkrock van de bovenste plank! Met een nieuwe EP "Get What You Deserve" plus bijbehorende videoclip zijn de mannen opnieuw klaar om weer veel van zich te laten horen, waar en hoe dan ook. Energiek, Echt en Explosief (en Erps). Meer informatie over the 101's www.101s.nl

De werkgroep Open Veldfeest kijkt met verlangen naar de afsluiting van de 13e editie van het Erpse dorpsfeest, the 101's op het Looieind, op het groene gras van Tiswa, een thuiswedstrijd. Bij de eerste klanken van de band, de jongeren pogoën en crowdsurfen, de ouderen op een afstandje nostalgisch mijmerend over hun jeugd, de grootouderen veilig op de terras bankjes. En de vogels, ja die zullen nog even moeten wachten, voordat ze na een enerverende dag op de boomtakken kunnen gaan rusten.