Openveldfeest 2012 Harmonie OBK

Ver gezocht, migratie via de zuidelijke ontsluitingsweg? Volgens de Dorpsraad trekken bouwrijpe jongeren weg uit Erp, maar het Buurt Informatie Netwerk signaleert een (meldpuntzoekende?) Oost-Europese toestroom. Staan we toch quitte.

Dichtbij gevonden, meer Erpse verenigingen en artiesten melden zich aan voor het Open Veldfeest,

het Erpse zomerfeest, onder auspiciën van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC. Naast vaste partner Jong Nederland, hebben we Bluezy Huub van de Berg, the 101’s, No Name Needed, schilder/fotograaf Tonny Welte, het Harmonieorkest OBK en popkoor Voyss inclusief hun combo. Verder deelname van de Slagwerkgroep OBK en schilderes Fransje Verkuijlen. Allen hartelijk welkom.

Tot aan 24 juni zullen in de Erpse Krant en op deze website de deelnemers belicht worden.


Het orkest en de Slagwerkgroep van Harmonie OBK

Piccolo, fluit, hobo, fagot, klarinet, saxofoon, hoorn, trompet, trombone en tuba. Alles blaasinstrumenten van een harmonieorkest, te horen, te zien, te genieten zondagmiddag 24 juni op het Looieind in een heerlijk openluchtconcert. Op het groene gras van speelboerderij Tiswa, als opener van het tweede Open Veldfeest. De merels, mezen en andere gevleugelde fluiters als toehoorder, evenals u, beste lezer. Tel daarbij de variëteit aan trommelklanken van de Slagwerkgroep en u hebt een unieke beleving voor spelers en publiek. Zorg dat u erbij bent.

Een harmonieorkest bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. In tegenstelling tot de fanfare bestaat een harmonie niet uitsluitend uit koperblazers, slagwerkers en saxofoons maar doen ook houtblazers als klarinet, dwarsfluit, hobo en fagot mee. Door deze bezetting is de harmonie in staat een groter scala aan nuances te verklanken.

Harmonie OBK (Oefening Baart Kunst) werd in 1920 opgericht, oorspronkelijk als fanfare, maar vanaf 1924 werden klarinetten toegevoegd, zodat er dan sprake is van een harmonie.
De vereniging omvat verschillende orkesten: harmonieorkest, een slagwerkgroep, een jeugdslagwerkgroep, een leerlingenorkest, een blaaskapel Binnen de gemeenschap van Erp, Keldonk en Boerdonk is Harmonie OBK het muziekgezelschap dat op gepaste wijze de plaatselijke gebeurtenissen feestelijk opluistert. Ze organiseert concerten, is aanwezig bij gouden jubilea, onthaalt Sinterklaas op muzikale noten, brengt serenades en maakt muzikale wandelingen.
En 24 juni verzorgt ze de opening van het tweede Open Veldfeest. De werkgroep is trots om deze gigant uit het Erpse verenigingsleven te mogen ontvangen.

Voor meer informatie over Harmonie OBK en hun rijke historie, kijk op de website www.harmonieobk.nl, maar kom op 24 juni zeker naar het Open Veldfeest. Het Harmonieorkest en de Slagwerkgroep zullen in het middagprogramma het veld opvullen met een kleurrijk klankenspel.