Openveldfeest opent het Open Jeugdpodium

Lost in Music bewijst het keer op keer. Erp bezit een schat aan muzikale talenten, prachtige dansgroepen en indrukwekkende koren. Maar ook onder de Erpse jeugd zijn deze talenten aanwezig. En die krijgen dit jaar bij het Openveldfeest een kans.

Het Openveldfeest, van Erp, voor Erp, door Erp, opent dit jaar het Open Jeudpodium. Op een groot podium met prima geluid en mooie verlichting kan de Erpse jeugd haar kunnen en kunsten vertonen.

Zing je de sterren van de hemel?
Denk je bij het zien van het programma de X-Factor, dat kan ik ook?

Ben je de nieuwe Idol van 2013?
Dans je het dak eraf. En kun je de moonwalk bijna evengoed als Michael Jackson?
Bespeel je een muziekinstrument. Gaan de harten sneller kloppen bij het horen van jouw gitaarspel?
Slaan mensen dubbel van het lachen om jouw grappen?
Wil je over je sport of over je hobby vertellen?
Of ontroer je mensen met jouw toneelspel als Romeo en Julia?
Dan is dit je kans. Trek je stoute schoenen aan, klim op het podium en laat je zien en horen op het Open Jeugdpodium

Voor alle muzikanten, clowns, toneelspelers, zangers, sporters, dansers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers. Doe mee! Alleen of met je vrienden.

Het Open Jeugdpodium, in het middagprogramma van het Open Veldfeest, zondag 15 september, bij Tiswa op het Looieind. Aanmelden kun je op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Veldfeest 2013, de datum

Wie weet het nog, 24 juni 2012, het 13e Open Veldfeest, koud, koud en nat. Maar de geest van het feest, kennismaken met Erp, was hierdoor extra intens.

De inspirerende kunst- en cultuurgalerij, het weer en wind trotserende Jong Nederland, de indrukwekkende optredens van harmonie OBK met Slagwerkgroep en Harmonieorkest, Sesame StreetWise in de motregen het nieuwe podium inspelend, Bluezy Huub met weer veel friends, het swingende dresscode white Voyss, No Name Needed in die te late zonnestralen en 's-avonds bij het kampvuur the 101 met hun intense punkrock.

Het was voor de werkgroep de tweede keer, al met al toch geslaagd en zoals beloofd dit jaar doen we het weer. De datum is inmiddels bekend en wel zondag 15 september. Als locatie is weer gekozen voor het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiswa.

Het Open Veldfeest, op een zomerzondag, in de open lucht, onder regie van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC in samenwerking met Jong Nederland, een feest voor het gehele gezin, laagdrempelig, niet commercieel, voor professionals en amateurs, met muziek, spel, presentaties, eten, drinken en, en, en .. De werkgroep is weer op zoek naar artiesten, muziekbands, dansgroepen, zanggroepen, clubs, verenigingen die aan deze invulling willen geven.

Welke pianospeler klinkt op het terras? Wiens kunstwerken zorgen voor de entourage? Welke living statue verrast de kinderen? Welke dansgroep showt haar kunnen? Welke zanggroep strooit kwistig noten over het veld. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openveldfeest 2013, de eerste namen

Onduidelijkheid. Wat ligt daar in het Hurkske op de weg? Een coordinatiefout van de wegenbouwer, het bultje was bedoeld als behendigheidsspeeltje voor FCC Wheels, of de laatste aanwinst in Veghels Buiten Kunstroute getiteld "tegen de paaltjes rijden", of een gemeentelijke test naar de rijvaardigheid van vrachtwagens en landbouwvoertuigen?

Duidelijkheid. Zondagmiddag 15 september, van 14.00-24.00uur, het 14e Open Veldfeest. De voorbereidingen voor dit jaar zijn weer in volle gang, plaats de vertrouwde locatie, het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiwsa op het Looiend.

Naast vaste partner Jong Nederland wordt de rest van het programma langzaam maar gestaag ingevuld.

De eerste deelnemers in de kunstgalerij zijn Erica Nies met plantaardige vormgeving en viltkunst en Toon van Doorn met schilderijen en muurschilderingen. Wie volgt? De Heemkundekring onderzoekt weer haar mogelijkheden voor invulling van het cultuur gedeelte. Daarnaast in het middagprogramma lopen ideeën voor medewerking van kinderkoor De Zingende Nachtegaaltjes en dansgroepen Les Grisettes en Souplesse.

Nieuw dit jaar in het middagprogramma het Open Jeugdpodium. Op een groot podium met prima geluid en mooie verlichting kan de Erpse jeugd haar kunnen en kunsten vertonen. De aanmeldingen lopen binnen, maar er is nog plaats. Dus Erpse ouders zet die Brabantse schroom opzij en meld uw kind aan. Dit is voor uw kroost de opstap naar landelijke bekendheid en wie gunt ze dat niet?

Voor het avondprogrammma doet het de organisatie deugd dat zoveel Erpse bands weer op het Veldfeest willen spelen. Bluezy, El-Cid, Live it Out, No Name Needed, Reboot, Sesame Streetwise, the Suspects, zoveel zelfs dat ze moeilijk allemaal te plaatsen zullen zijn, afwachten. Maar hier geldt wie dit jaar niet kan, staat zeker volgend jaar op het podium.

Het Open Veldfeest , weer een activiteit van het Jeugd en Jongerencentrum JJC, komt er aan. Een feest voor het gehele gezin, laagdrempelig voor deelnemers en publiek, van Erp, voor Erp, door Erp. En natuurlijk ook voor Boerdonk (en alle andere omliggende dorpen).

Aanmeldingen, vragen, opmerkingen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Open veldfeest 2013, bijna compleet

Amper publikatie over het Hurkske's bultje, of het onvermijdelijke is gebeurd. Wie, hoe en wanneer is onduidelijk, maar van deze kant gezien staat het rechtse paaltje scheef. Voor het Hurskske een geluk bij een ongeluk. Kunnen de bewoners van dit oude buurtschap, in deze tijd van terugtrekkende overheid, hun zorgzaam burgerschap laten zien. Adopteer het bultje en zet dat paaltje recht. Trouwens die witte strepen kunnen ook wel een likje verf gebruiken.

Zorgzaam voor de gemeenschap, voor het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, al ruim 30 jaar vanzelfsprekend. Neem het Open Veldfeest, het gratis toegankelijke Erpse dorpsfeest voor jong en oud, zondagmiddag 15 september al weer de 14e editie. De voorbereidingen zijn in volle gang. Plaats de vertrouwde locatie, het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiwsa op het Looiend.

Het festival begint om 14.00 uur met een middagprogramma voor kinderen, ouders en grootouders. Het kroost kan zich vermaken op de speelattracties van Tiswa, aangevuld met spelmogelijkheden van Jong Nederland, de vaste partner van het Open veldfeest. De ouders en grootouders kunnen, gezeten op het terras, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide, genieten van louter Erps entertainment.

Om te beginnen de vertrouwde kunst en cultuurgalerij. Naast deelname van de Erpse cultuurhoeder Erthepe, zijn van de partij de kunstenaars Erica Nies met plantaardige vormgeving en viltkunst, Toon van Doorn met schilderijen en muurschilderingen en Tim Verbakel met realistische airbrush schilderkunst. Verder in het middagprogramma, de lieflijke stemmen van kinderkoor De Zingende Nachtegaaltjes en de innemende zangkwaliteiten van aankomend Erps talent, de 15-jarige Nicole van Hoof. Voor nadere invulling is er overleg met dansgroepen en er is natuurlijk als primeur, het Open Jeugdpodium. Op een groot podium met prima geluid en mooie verlichting kan de Erpse jeugd haar kunnen en kunsten vertonen. Erpse ouders, laat ze maar los.

Voor het avondprogrammma zijn de eerste namen bekend. De legendarische sixties band El-Cid met rauwe rock covers van Rolling Stones, Pretty Things en Steppenwolf en als afsluiter de topband jonge muzikanten Live it Out, aanstekelijke indie muziek in de stijl van Arctic Monkeys, Two Door Cinema Club en The Wombats. Beide bands in 2011 in de geimproviseerde binnenlocatie, dit jaar op en top op het buitenpodium. Meer info over de rest van de bands volgt.

El-Cid

Het Open Veldfeest , misschien meer en meer een muziekfestival, maar toch weer een activiteit van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, komt er aan. Een feest voor het gehele gezin, laagdrempelig voor deelnemers en publiek, kennismaken met Erp, genieten van lokaal vermaak en van .. elkaar. 's-Middags op het terras en in de speelweide, 's-avonds op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Veldfeest 2013, afslag Boekel

Gemeentelijke herindeling, de laatste tijd weer een hot item. Ambtenaren, adviseurs en andere kundigen komen met tegenstrijdige voorstellen. Maar het is toch zo simpel, boeren horen bij boeren en de rest hoort bij de rest. Dus Erp, boerendorp in hart en ziel, moet met Boekel richting de Peel kijken. Het zit al in de beginletters van beide plaatsen BO(ekel)ER(p). Laat Uden en Veghel dan maar naar het stadse Den Bosch schuiven. Het Erpse JJC, ontstaan uit het Berenhol (of was het Boerenhol?), neemt bij het Open Veldfeest van 15 september het voortouw. Naast louter Erps entertainment is de Boekelse band Black Pearl uitgenodigd. Het begin van iets moois.

Het Open Veldfeest, het gratis toegankelijke Erpse dorpsfeest voor jong en oud, begint om 14.00 uur met een programma voor kinderen, ouders en grootouders. Het kroost kan zich vermaken op de speelattracties van Tiswa, aangevuld met spelmogelijkheden van vaste medeorganisator Jong Nederland. De ouders en grootouders kunnen, gezeten op het terras, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide, genieten van lokale en regionale artiesten.

Om te beginnen de vertrouwde kunst en cultuurgalerij. Naast de Erpse cultuurhoeder Erthepe zijn van de partij Erica Nies met plantaardige vormgeving en viltkunst, Toon van Doorn met schilderijen en muurschilderingen en Tim Verbakel met realistische airbrush schilderkunst. Muzikaal in het middagprogramma, de lieflijke stemmen van de Zingende Nachtegaaltjes het kinderkoor van de Erpse St. Servatius Parochie, onder de bezielende leiding van Sonja van Boxtel. Kleine zangtalentjes op een groot podium. Daarna een groot zangtalent, de 15-jarige Erpse Nicole van Hoof met begeleiding van Christel Opheij op gitaar, met covers zoals "Working my way back to you" en "Make you feel my love"


De Zingende NachtegaaltjesDe rest van het programma is zo goed als rond. Om te beginnen het bovengenoemde Black Pearl, een Pearl Jam tribute band. Een van de vele projecten van Boekels rockartiest Toon van den Heuvel. Zanger in VanDer, Fatburger, Grohl, organisator van Stoepslag, Knipoog, Peelpop, Fatfest en beheerder van de TUB-agenda. Deze jongen verdient een standbeeld, nou ja, op zijn minst een lintje. Verder drie oude bekenden in het programma. Bands die in het onfortuinlijke jaar 2011 door noodweer van het buiten naar het binnen podium moesten verhuizen. De tropical sound van Reboot, de band van Pappa Peter Strijbosch, met een set gedegen soul en funk nummers. Verder El-Cid, de legendarische Erpse band uit de sixties, met rauwe rock covers van Rolling Stones, Pretty Things en Steppenwolf. En als afsluiter Live it Out, ditmaal in volledige bezetting, met indie muziek in de stijl van Arctic Monkeys, Two Door Cinema Club en The Wombats.

Het Open Veldfeest , 15 september bij Tiswa op het Looieind, weer een activiteit van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC. Een feest voor het gehele gezin, laagdrempelig voor deelnemers en publiek, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en van .. elkaar. 's-Middags op het terras en in de speelweide, 's-avonds op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Veldfeest 2013, het programma

Het Open Veldfeest, zin in onzin

Het programma van het Open Veldfeest is met de aanmelding van twee flauwekul acts compleet. Grote feest-flauwekul met de goede en voute smartlappen van Quatz en kleine luister-flauwekul van tonproater Luuk "boerke" Bouw. Maar zoals vroeger de hofnar het hof een spiegel voorhield, zit er ook zin in al deze onzin, ze is ter leering ende vermaeck. Dus publiek let op, luister goed en zoek die zin.

Zondagmiddag 15 september is het zover, de 14e editie van het Open Veldfeest. Op het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiswa, het Erpse dorpfeest van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, gratis toegang, lekker ontspannen in de natuur, met vermaak voor jong en oud.

De kinderen op de speelweide genietend van de talloze speelattracties van Tiswa, zoals de magnifieke skelterbaan. Vaste medeorganisator Jong Nederland is weer aanwezig met de spectaculaire klimwand, het uitdagende kratjes stapelen en de verrassende verfcentrifuge.

De ouderen kunnen op het ruime terras lekker buurten, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide. Maar ook, de benen strekken en historie en creativiteit opsnuiven in de kunst en cultuurgalerij. Naast de Erpse cultuurhoeder Erthepe zijn van de partij Erica Nies, Toon van Doorn en Tim Verbakel. En wie wil, kan verderop voor de podium truck, op het groene gras onder een blauwe hemel genieten van een keur aan lokale en regionale talenten.

Kinderkoor "de Zingende Nachtegaaltjes" olv Sonja van Boxtel verzorgt om 14.00 de opening, gevolgd door de 15-jarige zangeres Nicole van Hoof met begeleiding van Christel Opheij op gitaar. Dan een nieuw Erp tonproater talent, de jeugdige Luuk "boerke" Bouw. Open Veldfeest presentator en pronkzitting fenomeen Marco van Leuken moet op zijn tellen passen. Luuk kan kletsen als den beste, hij lult hele zalen plat.

Om 16.00 lekker dansen op de tropical sound van Reboot, de bigband van Peter Strijbosch, met een set gedegen soul en funk nummers. Daarna rond 17.30 Quatz uit Mariaheide, smartlappenflauwekulrock in zijn puurste vorm. De band vergrijpt zich al 11 jaar aan het betere Nederlandstalige lied. Nummers als "Huilen is voor jouw te laat" en "Manuela" worden flink door de Quatz-machine gehaald om er soms bijna onherkenbaar uit tevoorschijn te komen.

Quatz

Black Pearl uit Boekel zet om 19.00 het programma voort met onvervalste grunge-rock covers van Pearl Jam. El-Cid, de legendarische Erpse band, zal vanaf 20.30 het veld overspoelen met hun rauwe sixties rock. Als afsluiter om 22.00 de jonge gasten van Live it Out met muziek in de traditie van de Artic Monkeys, prikkel frisse gitaar muziek.

Aansluitend de after party, met z'n allen nagenieten om de knisper kampvuurkorf. Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht, braskaart voor de kinderen, drinken in alle variaties volop en een frietwagen met de lekkere snacks.

Het Open Veldfeest, zondag 15 september van 14.00-23.00, locatie Tiswa op het Looieind. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en van .. elkaar, op het terras, in de speelweide, op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.

Open Veldfeest 2013, wij zijn er klaar voor

Zondagmiddag 15 september is het zover, de 14e editie van het Open Veldfeest. En wij zijn er klaar voor.

 • De werkgroep, een los stel vastbesloten Erpse met weer een heel mooi programma
 • De vrijwilligers, ik dank ze, popelend om u te dienen
 • Tiswa, kinderspeeldomein op het groene Looieind
 • Het terras, de tafels glimmend, de banken wachtend
 • Het gras, kort gewiekt, lig en zitklaar
 • De sponsoren, onmisbaar, veel kleintjes maken groots mogelijk
  Het 2000-geluid, de boxen, de kabeltjes, alles voor een perfecte sound
 • De podiumtruck, kant-en-klaar uit Boekel
 • Jong Nederland, de klimwand, het kratjes stapelen, de verfcentrifuge
 • De EHBO, in geval van nood
 • De schmink, Wilma Opheij, uw kind desgewenst in alle kleuren van de regenboog
 • De kunst, Erica, Toon en Tim, statisch en dynamisch in kunst en kunnen
 • De cultuur, Heemkundekring Erthepe, met een special voor de jeugd
 • De frietkar, knapperige frietjes, kroketten en frikadellen, maar aan de lijn, af de mayo
 • Het kampvuur, nou ja, een grote vuurkorf, maar het idee is er
 • Peter van de Crommert, trots als een pauw paraderend over zijn Tiswa
 • Het JJC, overkoepelend orgaan, de WAWP-ers deskundig ondersteunend
 • De ceremoniemeester Marco, elke artiest een eigen woordje
 • De artiesten, de gitaren gestemd, de drumstokjes gepoetst, de stemmen gesmeerd:
 • De Zingende Nachtegaaltjes, onze Erpse engeltjes
 • Nicole van Hoof, a star will be born
 • Luuk "boerke" Bouw, voorproefje voor de pronkzitting
 • Reboot, tropical soul en funk
 • Quatz, smartlappenflauwekul
 • Black Pearl, Pearl Jam covers
 • El-Cid, sixties rhythm and blues
 • Live it Out, Erpse britpop


Live it Out

 • Het weer, ja het Hollandse weer, wat is wisselvalliger? Het ene weekend top, het andere weekend flop met sop. Afwachten. Maar bij slecht weer gaan we naar binnen. We gaan altijd door.

  Het Open Veldfeest, zondag 15 september van 14.00-23.00, locatie Tiswa op het Looieind. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en van .. elkaar, op het terras, in de speelweide, op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.

Foto's Openveldfeest 2013

Foto's openveldfeest 2013

Open Veldfeest 2013, het feest

Zondagavond 15 september was het een handjevol Erpse mensen dat, 's-avonds laat bij de optredens van El-Cid en Live it Out, de elementen trotseerde. Dapper hielden ze stand tegen de vijandige weersaanvallen uit het Westen. Niets weerhield hen om, voor het podium, in wind en regenvlagen, van hun band te genieten. Dansend op de tafel, zich warmend aan de vuurkorf, nippend aan hun flesjes met toverdrank

De dag van het 14e Open Veldfeest begon 's-morgens met een heerlijk zonnetje. Het opbouwen van de PA, het ophangen van de JJC vlaggen, niets deed vermoeden welk een ellende we 's-avonds over ons heen zouden krijgen.

Het feest op speelboerderij Tiswa, werd om 14.00 uur door Marco van Leuken geopend. Voor elke deelnemer een persoonlijk woord. Binnen in de hal drie Erpse amateurkunstenaars met hun werk. Erica Nies met plantaardige vormgeving en viltkunst, Toon van Doorn met schilderijen en muurschilderingen en Tim Verbakel met airbrush schilderkunst. Cultuurhoeder Heemkundekring Erthepe was ruim aanwezig. Een kleurwedstrijd, op de foto in een originele -zit toch wat krap- schoolbank en de boekpresentatie door Trees van Geffen.

Buiten de schminkhoek met Wilma Opheij. Kundig werden op kindergezichten de mooiste afbeeldingen gezet. Wilma kreeg hierbij spontaan ondersteuning van een EHBO medewerksters. Interactie, mooi toch.

Vaste Open Veldfeest medeorganisator Jong Nederland was met liefst vier spelattributen aanwezig. De -ik kijk liever niet omlaag- klimwand, het -blij dat ik aan een touw hang- kratjes stapelen, de -hoe kan het- magische verfcentrifuge en nieuw, het pionieren, met touw en palen creatief constructies maken. Verder kon de jeugd zich uitleven op de diverse Tiswa attractie zoals klimtouw, skelterbaan en springkussen.

De schminkhoek

Op het buitenpodium werd het jeugdprogramma geopend door de Zingende Nachtegaaltjes o.l.v. Sonja van Boxtel. Oude bekenden van het Open Veldfeest, en weer was het een vertederend gezicht, die kleintjes op dat grote podium. Daarna de Erpse zangeres Nicole van Hoof, voor deze gelegenheid gekleed in een prachtige glamour jurk. Mooie nummers met begeleiding van Christel Opheij op gitaar en een gastoptreden met Sonja van Boxtel op toetsen. Alweer interactie. Afsluiter van het jeugdprogramma was Luuk "Boerke" Bouw. Gekleed in vol boerenornaat, was hij voor zijn optreden gezond nerveus. Maar na afloop liet hij weten volgend jaar een langer stuk te gaan doen. "Bel maar als de datum bekend is". Kijk dat is de spirit, die heeft het Open Veldfeest gevoel.

Om 16.00uur begon onder een bleke zon aan een grijzende hemel het popprogramma. Jassen dicht en kragen omhoog.

Opener was de Erpse band Reboot, swingen in een set heerlijke tropical soul en funk nummers. Daarna kwam Quatz uit Mariaheide, smartlappenflauwekulrock met teksten vol zin en onzin. Langzaam viel de schemering, achter de bar werd de verlichting ontstoken, af en toe viel er een druppel, enige twijfel, nog geen nood. Black Pearl uit Boekel vervolgde de muziek met ietwat zwaarder elektrisch geweld. Onvervalste grunge-rock covers van Pearl Jam.

Maar de druppels bleven langer vallen en vormden zich tot lichte buien. De muzikanten moesten voorzichtig manoeuvreren met hun apparatuur op de natte podium loopbrug. Vervolgens speelde El-Cid, de legendarische Erpse band, hun rauwe sixties rock. De dansende fans deden hun best, maar met dit weer was het aantal minder, only the die-hards did survive. Als afsluiter de jonge gasten van Live it Out met muziek in britpop traditie als Artic Monkeys, prikkel frisse gitaar muziek. De druppels waren inmiddels gestaag vallende slagbuien geworden, maar ook hier trouwe fans voor het podium, deels schuilend onder de paraplu, zich drogend aan de warmte van de vuurkorf. Als dank voor hun ondersteuning deelde de band gratis cd's uit. Met enige zelfspot speelden ze het nummer "Feels like Summer".

Na afloop werden, koud en nat, de PA afgebroken en de JJC vlaggen verwijderd. Binnen in Tiswa werd door een tigtal bezoekers nog wat nagefeest. Maar uw schrijver was blij dat hij naar huis kon. Een warme douche en onder de dekens.

Drie keer hebben we het buiten geprobeerd en drie keer heeft het weer ons tegengewerkt. Dat is niet leuk, niet voor de bezoekers, niet voor de artiesten en niet voor de organisatie. De werkgroep zoekt een andere opzet. Misschien in de vorm van een binnen-buiten feest. Binnen het podium en buiten voor wie buiten wil zijn. We zullen zien, maar we gaan door. Dus volgend jaar allemaal weer hartelijk welkom op het Open Veldfeest.