Het Open Veldfeest, zin in onzin

Het programma van het Open Veldfeest is met de aanmelding van twee flauwekul acts compleet. Grote feest-flauwekul met de goede en voute smartlappen van Quatz en kleine luister-flauwekul van tonproater Luuk "boerke" Bouw. Maar zoals vroeger de hofnar het hof een spiegel voorhield, zit er ook zin in al deze onzin, ze is ter leering ende vermaeck. Dus publiek let op, luister goed en zoek die zin.

Zondagmiddag 15 september is het zover, de 14e editie van het Open Veldfeest. Op het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiswa, het Erpse dorpfeest van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, gratis toegang, lekker ontspannen in de natuur, met vermaak voor jong en oud.

De kinderen op de speelweide genietend van de talloze speelattracties van Tiswa, zoals de magnifieke skelterbaan. Vaste medeorganisator Jong Nederland is weer aanwezig met de spectaculaire klimwand, het uitdagende kratjes stapelen en de verrassende verfcentrifuge.

De ouderen kunnen op het ruime terras lekker buurten, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide. Maar ook, de benen strekken en historie en creativiteit opsnuiven in de kunst en cultuurgalerij. Naast de Erpse cultuurhoeder Erthepe zijn van de partij Erica Nies, Toon van Doorn en Tim Verbakel. En wie wil, kan verderop voor de podium truck, op het groene gras onder een blauwe hemel genieten van een keur aan lokale en regionale talenten.

Kinderkoor "de Zingende Nachtegaaltjes" olv Sonja van Boxtel verzorgt om 14.00 de opening, gevolgd door de 15-jarige zangeres Nicole van Hoof met begeleiding van Christel Opheij op gitaar. Dan een nieuw Erp tonproater talent, de jeugdige Luuk "boerke" Bouw. Open Veldfeest presentator en pronkzitting fenomeen Marco van Leuken moet op zijn tellen passen. Luuk kan kletsen als den beste, hij lult hele zalen plat.

Om 16.00 lekker dansen op de tropical sound van Reboot, de bigband van Peter Strijbosch, met een set gedegen soul en funk nummers. Daarna rond 17.30 Quatz uit Mariaheide, smartlappenflauwekulrock in zijn puurste vorm. De band vergrijpt zich al 11 jaar aan het betere Nederlandstalige lied. Nummers als "Huilen is voor jouw te laat" en "Manuela" worden flink door de Quatz-machine gehaald om er soms bijna onherkenbaar uit tevoorschijn te komen.

Quatz

Black Pearl uit Boekel zet om 19.00 het programma voort met onvervalste grunge-rock covers van Pearl Jam. El-Cid, de legendarische Erpse band, zal vanaf 20.30 het veld overspoelen met hun rauwe sixties rock. Als afsluiter om 22.00 de jonge gasten van Live it Out met muziek in de traditie van de Artic Monkeys, prikkel frisse gitaar muziek.

Aansluitend de after party, met z'n allen nagenieten om de knisper kampvuurkorf. Aan de inwendige mens is natuurlijk ook gedacht, braskaart voor de kinderen, drinken in alle variaties volop en een frietwagen met de lekkere snacks.

Het Open Veldfeest, zondag 15 september van 14.00-23.00, locatie Tiswa op het Looieind. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en van .. elkaar, op het terras, in de speelweide, op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.