Open veldfeest 2013, bijna compleet

Amper publikatie over het Hurkske's bultje, of het onvermijdelijke is gebeurd. Wie, hoe en wanneer is onduidelijk, maar van deze kant gezien staat het rechtse paaltje scheef. Voor het Hurskske een geluk bij een ongeluk. Kunnen de bewoners van dit oude buurtschap, in deze tijd van terugtrekkende overheid, hun zorgzaam burgerschap laten zien. Adopteer het bultje en zet dat paaltje recht. Trouwens die witte strepen kunnen ook wel een likje verf gebruiken.

Zorgzaam voor de gemeenschap, voor het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, al ruim 30 jaar vanzelfsprekend. Neem het Open Veldfeest, het gratis toegankelijke Erpse dorpsfeest voor jong en oud, zondagmiddag 15 september al weer de 14e editie. De voorbereidingen zijn in volle gang. Plaats de vertrouwde locatie, het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiwsa op het Looiend.

Het festival begint om 14.00 uur met een middagprogramma voor kinderen, ouders en grootouders. Het kroost kan zich vermaken op de speelattracties van Tiswa, aangevuld met spelmogelijkheden van Jong Nederland, de vaste partner van het Open veldfeest. De ouders en grootouders kunnen, gezeten op het terras, verfrissing in de hand, uitzicht op de speelweide, genieten van louter Erps entertainment.

Om te beginnen de vertrouwde kunst en cultuurgalerij. Naast deelname van de Erpse cultuurhoeder Erthepe, zijn van de partij de kunstenaars Erica Nies met plantaardige vormgeving en viltkunst, Toon van Doorn met schilderijen en muurschilderingen en Tim Verbakel met realistische airbrush schilderkunst. Verder in het middagprogramma, de lieflijke stemmen van kinderkoor De Zingende Nachtegaaltjes en de innemende zangkwaliteiten van aankomend Erps talent, de 15-jarige Nicole van Hoof. Voor nadere invulling is er overleg met dansgroepen en er is natuurlijk als primeur, het Open Jeugdpodium. Op een groot podium met prima geluid en mooie verlichting kan de Erpse jeugd haar kunnen en kunsten vertonen. Erpse ouders, laat ze maar los.

Voor het avondprogrammma zijn de eerste namen bekend. De legendarische sixties band El-Cid met rauwe rock covers van Rolling Stones, Pretty Things en Steppenwolf en als afsluiter de topband jonge muzikanten Live it Out, aanstekelijke indie muziek in de stijl van Arctic Monkeys, Two Door Cinema Club en The Wombats. Beide bands in 2011 in de geimproviseerde binnenlocatie, dit jaar op en top op het buitenpodium. Meer info over de rest van de bands volgt.

El-Cid

Het Open Veldfeest , misschien meer en meer een muziekfestival, maar toch weer een activiteit van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC, komt er aan. Een feest voor het gehele gezin, laagdrempelig voor deelnemers en publiek, kennismaken met Erp, genieten van lokaal vermaak en van .. elkaar. 's-Middags op het terras en in de speelweide, 's-avonds op het gras bij het podium en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom. Aanmeldingen, vragen, opmerkingen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.