Het Open Veldfeest 2014 gaat verhuizen

Wie weet het nog?, vorig jaar 15 september, het 14e Open Veldfeest. En weer was het weer de spelbreker. 's Morgens bij het opbouwen een heerlijk zonnetje, 's avonds rockmuziek in wind en regenvlagen met fans zich warmend aan de vuurkorf, zich sterkend aan hun flesjes toverdrank. Maar het programma was overvol met enthousiaste deelnemers. De inspirerende kunst- en cultuurgalerij, de kleurrijke schminkhoek en Jong Nederland met liefst vier spelattributen. Op het Jeugdpodium de immer vertederende Zingende Nachtegaaltjes, zangeres Nicole van Hoof met op gitaar Christel Opheij en Luuk "Boerke" Bouw met kleine slappe klets. Daarna het pop en rockgeweld van Reboot, Quatz, Black Pearl, El-Cid en Live it Out, die in de gestaag vallende slagbuien met enige zelfspot het nummer Feels like Summer speelde.

Het was voor de werkgroep de derde keer, al met al toch geslaagd en zoals beloofd dit jaar doen we het weer. De datum is inmiddels bekend en wel zondag 21 september. Als locatie is ditmaal niet gekozen voor het landelijk gelegen terrein van speelboerderij Tiswa, maar we verhuizen naar het verenigingscluster de Bolle Akker aan de Heesakker. Het voormalige MOB-complex, waar sport, spel en cultuur zijn samen gebracht, door de gebruikers Jong Nederland, het Onze Lieve Vrouwe en Catharinagilde en FCC Wheels. En het Open Veldfeest schuift graag aan.

Het blij dat ik aan een touw hang - kratjes stapelen

Het Open Veldfeest, op een zomerzondag, in de open lucht, onder regie van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC in samenwerking met Jong Nederland. Een feest van Erp, voor Erp, door Erp, voor het gehele gezin, laagdrempelig, niet commercieel, voor professionals en amateurs, met muziek, spel, presentaties, eten, drinken en, en, en ..

De werkgroep is weer op zoek naar artiesten, muziek, dans en zanggroepen, clubs, verenigingen die aan deze invulling willen geven. Welke pianospeler klinkt op het terras? Wiens kunstwerken zorgen voor de entourage? Welke living statue verrast de kinderen? Welke dansgroep showt haar kunnen? Welke zanggroep strooit kwistig noten over het veld?

Aanmeldingen, vragen, opmerkingen zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info op www.jjc-erp.nl 

Jeugdpodium zoekt talent

Je hebt talent, maar je moet alleen nog ontdekt worden. Droom dan niet langer, dit je kans. Trek je stoute schoenen aan, klim 21 september in Erp bij het Open Veldfeest op het Jeugdpodium en laat je zien en horen. Wij zoeken niet alleen dansers of zangers, ook clowns, muzikanten, toneelspelers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers zijn welkom.

Zing je de sterren van de hemel?
Denk je bij het zien van het programma de X-Factor, dat kan ik ook?
Ben je de nieuwe Idol van 2014?
Dans je het dak eraf. En kun je de moonwalk bijna evengoed als Michael Jackson?Bespeel je een muziekinstrument. Gaan de harten sneller kloppen bij het horen van jouw gitaarspel?
Slaan mensen dubbel van het lachen om jouw grappen?
Wil je over je sport of over je hobby vertellen?
ontroer je mensen met jouw toneelspel als Romeo en Julia?

Doe mee! Geef je snel op. Alleen of in een groep. Het Jeugdpodium, zondagmiddag 21 september, in het middagprogramma van het Open Veldfeest, het Erpse dorpsfeest voor jong en oud, met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. Organisatie Jeugd en Jongeren Centrum JJC en Jong Nederland, locatie de Bolle Akker. Aanmelden kun je op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Open Veldfeest, de eerste namen

Open dagen, recepties, optredens, een praatje hier, een bezoekje daar, de gelegenheden om als programmeur van het Open Veldfeest contacten te leggen. Nou zit ik niet zo in dit netwerken, ik ben meer van netjes werken. Goed voorbereiden, de puntjes op de i, waarderen van de artiesten, rekening houden met, wensen vervullen. En zo een festival neerzetten waar deelnemers graag terug komen.

September is nog ver weg maar de voorbereidingen voor het Open Veldfeest zijn al weer in volle gang. Naast vaste partner Jong Nederland wordt de rest van het programma langzaam maar gestaag ingevuld. Dit jaar vindt het dorpsfeest plaats op de Bolle Akker, het verenigingscluster aan de Heesakker, waar sport, spel en cultuur zijn samen gebracht, door de gebruikers FCC Wheels, Jong Nederland en het OLV en Catharinagilde.

De eerste namen zijn bekend.
In het middagprogramma Les Grisettes, showdans van het hoogste nivo, geroemd om hun wervelende optredens bij de Erpse pronkzittingen. Ook van de partij en welkom back, popkoor Voyss, zo’n 60 dames en heren met zingen als hobby en wat is mooier dan dat. Open Velfeest steun, toeverlaat en jeugdpodium-promotor Bluezy Huub van de Berg zal de kunst en cultuur galerij verrijken met zijn muzikale klanken.

Het cultuur gedeelte wordt zoals gewoonlijk en altijd verrassend ingevuld door Heemkundekring Erthepe. Op het jeudpodium zal het Erpse talent Nicole van Hoof met hopelijk veel friends de sterren van de hemel zingen. Verder de bands van het avondprogramma zijn tot nu toe.
Otto and the Wankers, de laatste loot aan de rijke Erpe muzikale stamboom, Beat the Stones uit Volkel, die historie van Beatles en Stones mixt met hedendaagse popklassiekers en Wolfpack uit Mariaheide, die tijdens het laatste BreakOut Saturdaynight festival zo’n goede indruk maakte.

Otto and the Wankers

Maar we zitten nog niet vol, wat zoeken we nog? Invulling van de kunstgalerij, amateurkunstenaars uit Erp en omgeving om in het middagprogramma hun producten te presenteren of nog mooier zelf live bezig te zijn. Daarnaast Erpse bands voor het avondprogrmma en natuurlijk verdere invulling van het Jeugdpodium. Op een groot podium met prima geluid en mooie verlichting kunnen jongeren hun kunnen en kunsten laten zien. We zoeken niet alleen dansers of zangers, ook clowns, muzikanten, toneelspelers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers zijn welkom.
Het Open Veldfeest, zondagmiddag 21 september, het Erpse dorpsfeest voor en door jong en oud, met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. Organisatie Jeugd en Jongeren Centrum JJC en Jong Nederland, locatie de Bolle Akker.

Open Veldfeest, uit de kunst?

Ook dit jaar hebben we zonder veel kunst en vliegwerk de zes poten ( spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek ) van het Open Veldfeest ingevuld.

Behalve de kunst-poot, die is nog te matig, te kunst-matig. We zoeken nog kunst-materiaal. Dus kunstenaars als de kunst-weerlicht aanmelden. Want wordt het Open Veldfeest uit de kunst of uit met de kunst?

Het Open Veldfeest 2014 heeft weer een vol en gevarieerd programma met lokale en regionale deelnemers. Dit jaar vindt het dorpsfeest plaats op de Bolle Akker, het voormalige MOB-complex aan de Heesakker, nu onderkomen van FCC Wheels, Jong Nederland en het OLV en Catharinagilde.

Het spelgedeelte wordt zoals gewoonlijk verzorgd door onze vaste partner Jong Nederland. De klimwand, het kratjes stapelen, het boomstam knopen, de verfcentrifuge, wie weet wat deze actieve jeugd- en jongerenorganisatie dit jaar weer in petto heeft.

Open Veldfeest steun en toeverlaat Bluezy Huub van de Berg zal de kunst en cultuur galerij verrijken met zijn muzikale klanken, waar het cultuur gedeelte zoals gewoonlijk en altijd verrassend ingevuld wordt door Heemkundekring Erthepe.

Sesame Streetwise

Was in de vorige publikatie het jeugdpodium nog matig gevuld, dat is nu wel anders. Naast Nicole van Hoof en haar vrienden hebben we de vier jeugdorkesten van Harmonie OBK. Speelgroep slagwerk, Opstaporkest, Jeugdslagwerkgroep en het Opleidingsorkest, samen zo’n 40 muzikanten en dat is een mooi podium vol. Daarnaast en ook weer welkom het - en ik blijf het zeggen- altijd vertederende kinderkoor De Zingende Nachtegaaltjes met Sonja van Boxtel als gedreven dirigente. Wordt het Open Veldfeest voor de kinderen, altijd zingend in de Erpse parochiekerk, hun jaarlijks uitstapje? Verder het duo Neel Offermans en Jill vd Tillaart, beide 9 jaar en ook zij zullen met hun zangwerk de harten van het publiek stelen.

De rest van het middagprograma was bekend. Les Grisettes, met showdans van het hoogste nivo en popkoor Voyss, zo’n 60 muzikale, swingende dames en heren begeleid door hun eigen combo.

Het avondprogramma met de popmuziek is rond. Naast Otto and the Wankers, de laatste loot aan de rijke Erpe muzikale stamboom, Beat the Stones uit Volkel, die historie van Beatles en Stones mixt met hedendaagse popklassiekers en Wolfpack uit Mariaheide, die tijdens het laatste BreakOut Saturdaynight festival zo’n goede indruk maakte, heeft Sesame StreetWise zich aangemeld. In 2012 was de band als jongste Erpse sensatie als opener aanwezig, in 2013 waren ze door stemproblemen van de zanger verhinderd, maar dit jaar staan ze er, als finale afsluiter in hun nieuwe samenstelling met zangeres Sanne van de Valk.

 

Openveldfeest denkt aan de kleintjes

In tegenstelling tot wat bij festivals gebruikelijk is wil het Openveldfeest niet jaarlijks meer. Niet meer podia, meer tenten, telkens grotere namen, niet meerdaags.

Wij blijven het kleine dorpsfeest, dat graag om de paar jaar Erpse verenigingen en muziekgroepen ontvangt, dat beginnend talent altijd een podium geeft en dat kunst en cultuur in alle vormen welkom heet. En dit alles laagdrempelig, zonder entree en lowbudget, dus voor weinig geld.

De werkgroep was dan ook licht ontregeld toen het bestuur in het kader van het 40-jarig JJC jubileum voorstelde om dit jaar groot uit te pakken. Oke, maar toen bleek dat een beetje slotact net zoveel kost als ons totale budget was de keus niet moeilijk. Geen dure band, wel een feestelijk tintje, speciaal voor de kleintjes, jongleur en vuurspuwer Acrobatixtommie. Een spectaculaire vuurshow en de kinderen kunnen jongleren, goochelen en ballonfiguren maken.

En ouders en grootouders uw trots wordt dit jaar extra verwend. Want ook Jong Nederland heeft, om hun nieuw onderkomen te vieren, veel kinderattracties. Wat te denken van braskaart, kleurplaat, kratjes stapelen, springkussen, klimwand, ik en mijn ouder quiz, kampvuurhapjes, ranjakraam, diverse minioren activiteiten en een heus chill terras.

Nicole van Hoof

Het verder middag programma mag er ook zijn. Kinderkoor de Zingende Nachtegaaltjes olv Sonja v Boxtel, showdansgroep Les Grisettes, aankomend zangduo Neel Offermans en Jill vd Tillaart, zangeres Nicole v Hoof met op gitaar Elise Wielinga, de vier jeugdorkesten van Harmonie OBK en swingend popkoor Voyss.

Poster Openveldfeest 2014

Het Openveldfeest, eindelijk droog

Eindelijk, na drie jaar nattigheid, een droog Openveldfeest. En wat voor één.

’s Middags een lekker zonnetje, cultuur en ambacht, veel dans, zang en muziek, Jong Nederland met hun groots openingsvieren, een gevarieerd avondprogramma, een nieuwe locatie, een lekkere keuken, het was allemaal kei skon. Honderen mensen, jong en oud, opa’s en oma’s, vaders en moeders, kinderen en kleinkinderen hebben genoten van een fantastisch Openveldfeest 2014.

Om 14.00 traditiegetrouw de opening door spreekmeester Marco van Leuken. Met weer voor elke deelnemer een persoonlijk woordje. Binnen in de Bolle Akker de kunst en cultuur galerij in een nieuw jasje, met Heemkundekring Erthepe en bijenkorfvlechter Arie van de Crommert in een muzikale omgeving van Bluezy and friends. Voor menig bezoeker een rustplaats.

Drukte op het veld

Kindervermaak op het gras
Op het gras van de Bolle Akker vierde Jong Nederland de opening van hun nieuwe onderkomen met zeer veel attracties. Verfcentrifuge, kratjes stapelen, springkussen, klimwand, gratis ranja, ‘ik en mijn ouder’- quiz, kampvuurhapjes, chillterras en diverse minioren activiteiten.
De ballonmutsen van speciaal 40-jarig JJC jubileum-act, jongleur, vuurspuwer Acrobatixtommie waren gewild bij de jeugd voor hun selfies. Maar bij het vuurslingeren deinsde ook de stoerste in de kring terug als de slinger in diens richting kwam.