Het Openveldfeest, eindelijk droog

Eindelijk, na drie jaar nattigheid, een droog Openveldfeest. En wat voor één.

’s Middags een lekker zonnetje, cultuur en ambacht, veel dans, zang en muziek, Jong Nederland met hun groots openingsvieren, een gevarieerd avondprogramma, een nieuwe locatie, een lekkere keuken, het was allemaal kei skon. Honderen mensen, jong en oud, opa’s en oma’s, vaders en moeders, kinderen en kleinkinderen hebben genoten van een fantastisch Openveldfeest 2014.

Om 14.00 traditiegetrouw de opening door spreekmeester Marco van Leuken. Met weer voor elke deelnemer een persoonlijk woordje. Binnen in de Bolle Akker de kunst en cultuur galerij in een nieuw jasje, met Heemkundekring Erthepe en bijenkorfvlechter Arie van de Crommert in een muzikale omgeving van Bluezy and friends. Voor menig bezoeker een rustplaats.

Drukte op het veld

Kindervermaak op het gras
Op het gras van de Bolle Akker vierde Jong Nederland de opening van hun nieuwe onderkomen met zeer veel attracties. Verfcentrifuge, kratjes stapelen, springkussen, klimwand, gratis ranja, ‘ik en mijn ouder’- quiz, kampvuurhapjes, chillterras en diverse minioren activiteiten.
De ballonmutsen van speciaal 40-jarig JJC jubileum-act, jongleur, vuurspuwer Acrobatixtommie waren gewild bij de jeugd voor hun selfies. Maar bij het vuurslingeren deinsde ook de stoerste in de kring terug als de slinger in diens richting kwam.