Openveldfeest denkt aan de kleintjes

In tegenstelling tot wat bij festivals gebruikelijk is wil het Openveldfeest niet jaarlijks meer. Niet meer podia, meer tenten, telkens grotere namen, niet meerdaags.

Wij blijven het kleine dorpsfeest, dat graag om de paar jaar Erpse verenigingen en muziekgroepen ontvangt, dat beginnend talent altijd een podium geeft en dat kunst en cultuur in alle vormen welkom heet. En dit alles laagdrempelig, zonder entree en lowbudget, dus voor weinig geld.

De werkgroep was dan ook licht ontregeld toen het bestuur in het kader van het 40-jarig JJC jubileum voorstelde om dit jaar groot uit te pakken. Oke, maar toen bleek dat een beetje slotact net zoveel kost als ons totale budget was de keus niet moeilijk. Geen dure band, wel een feestelijk tintje, speciaal voor de kleintjes, jongleur en vuurspuwer Acrobatixtommie. Een spectaculaire vuurshow en de kinderen kunnen jongleren, goochelen en ballonfiguren maken.

En ouders en grootouders uw trots wordt dit jaar extra verwend. Want ook Jong Nederland heeft, om hun nieuw onderkomen te vieren, veel kinderattracties. Wat te denken van braskaart, kleurplaat, kratjes stapelen, springkussen, klimwand, ik en mijn ouder quiz, kampvuurhapjes, ranjakraam, diverse minioren activiteiten en een heus chill terras.

Nicole van Hoof

Het verder middag programma mag er ook zijn. Kinderkoor de Zingende Nachtegaaltjes olv Sonja v Boxtel, showdansgroep Les Grisettes, aankomend zangduo Neel Offermans en Jill vd Tillaart, zangeres Nicole v Hoof met op gitaar Elise Wielinga, de vier jeugdorkesten van Harmonie OBK en swingend popkoor Voyss.