Open Veldfeest, uit de kunst?

Ook dit jaar hebben we zonder veel kunst en vliegwerk de zes poten ( spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek ) van het Open Veldfeest ingevuld.

Behalve de kunst-poot, die is nog te matig, te kunst-matig. We zoeken nog kunst-materiaal. Dus kunstenaars als de kunst-weerlicht aanmelden. Want wordt het Open Veldfeest uit de kunst of uit met de kunst?

Het Open Veldfeest 2014 heeft weer een vol en gevarieerd programma met lokale en regionale deelnemers. Dit jaar vindt het dorpsfeest plaats op de Bolle Akker, het voormalige MOB-complex aan de Heesakker, nu onderkomen van FCC Wheels, Jong Nederland en het OLV en Catharinagilde.

Het spelgedeelte wordt zoals gewoonlijk verzorgd door onze vaste partner Jong Nederland. De klimwand, het kratjes stapelen, het boomstam knopen, de verfcentrifuge, wie weet wat deze actieve jeugd- en jongerenorganisatie dit jaar weer in petto heeft.

Open Veldfeest steun en toeverlaat Bluezy Huub van de Berg zal de kunst en cultuur galerij verrijken met zijn muzikale klanken, waar het cultuur gedeelte zoals gewoonlijk en altijd verrassend ingevuld wordt door Heemkundekring Erthepe.

Sesame Streetwise

Was in de vorige publikatie het jeugdpodium nog matig gevuld, dat is nu wel anders. Naast Nicole van Hoof en haar vrienden hebben we de vier jeugdorkesten van Harmonie OBK. Speelgroep slagwerk, Opstaporkest, Jeugdslagwerkgroep en het Opleidingsorkest, samen zo’n 40 muzikanten en dat is een mooi podium vol. Daarnaast en ook weer welkom het - en ik blijf het zeggen- altijd vertederende kinderkoor De Zingende Nachtegaaltjes met Sonja van Boxtel als gedreven dirigente. Wordt het Open Veldfeest voor de kinderen, altijd zingend in de Erpse parochiekerk, hun jaarlijks uitstapje? Verder het duo Neel Offermans en Jill vd Tillaart, beide 9 jaar en ook zij zullen met hun zangwerk de harten van het publiek stelen.

De rest van het middagprograma was bekend. Les Grisettes, met showdans van het hoogste nivo en popkoor Voyss, zo’n 60 muzikale, swingende dames en heren begeleid door hun eigen combo.

Het avondprogramma met de popmuziek is rond. Naast Otto and the Wankers, de laatste loot aan de rijke Erpe muzikale stamboom, Beat the Stones uit Volkel, die historie van Beatles en Stones mixt met hedendaagse popklassiekers en Wolfpack uit Mariaheide, die tijdens het laatste BreakOut Saturdaynight festival zo’n goede indruk maakte, heeft Sesame StreetWise zich aangemeld. In 2012 was de band als jongste Erpse sensatie als opener aanwezig, in 2013 waren ze door stemproblemen van de zanger verhinderd, maar dit jaar staan ze er, als finale afsluiter in hun nieuwe samenstelling met zangeres Sanne van de Valk.