Open Veldfeest, de eerste namen

Open dagen, recepties, optredens, een praatje hier, een bezoekje daar, de gelegenheden om als programmeur van het Open Veldfeest contacten te leggen. Nou zit ik niet zo in dit netwerken, ik ben meer van netjes werken. Goed voorbereiden, de puntjes op de i, waarderen van de artiesten, rekening houden met, wensen vervullen. En zo een festival neerzetten waar deelnemers graag terug komen.

September is nog ver weg maar de voorbereidingen voor het Open Veldfeest zijn al weer in volle gang. Naast vaste partner Jong Nederland wordt de rest van het programma langzaam maar gestaag ingevuld. Dit jaar vindt het dorpsfeest plaats op de Bolle Akker, het verenigingscluster aan de Heesakker, waar sport, spel en cultuur zijn samen gebracht, door de gebruikers FCC Wheels, Jong Nederland en het OLV en Catharinagilde.

De eerste namen zijn bekend.
In het middagprogramma Les Grisettes, showdans van het hoogste nivo, geroemd om hun wervelende optredens bij de Erpse pronkzittingen. Ook van de partij en welkom back, popkoor Voyss, zo’n 60 dames en heren met zingen als hobby en wat is mooier dan dat. Open Velfeest steun, toeverlaat en jeugdpodium-promotor Bluezy Huub van de Berg zal de kunst en cultuur galerij verrijken met zijn muzikale klanken.

Het cultuur gedeelte wordt zoals gewoonlijk en altijd verrassend ingevuld door Heemkundekring Erthepe. Op het jeudpodium zal het Erpse talent Nicole van Hoof met hopelijk veel friends de sterren van de hemel zingen. Verder de bands van het avondprogramma zijn tot nu toe.
Otto and the Wankers, de laatste loot aan de rijke Erpe muzikale stamboom, Beat the Stones uit Volkel, die historie van Beatles en Stones mixt met hedendaagse popklassiekers en Wolfpack uit Mariaheide, die tijdens het laatste BreakOut Saturdaynight festival zo’n goede indruk maakte.

Otto and the Wankers

Maar we zitten nog niet vol, wat zoeken we nog? Invulling van de kunstgalerij, amateurkunstenaars uit Erp en omgeving om in het middagprogramma hun producten te presenteren of nog mooier zelf live bezig te zijn. Daarnaast Erpse bands voor het avondprogrmma en natuurlijk verdere invulling van het Jeugdpodium. Op een groot podium met prima geluid en mooie verlichting kunnen jongeren hun kunnen en kunsten laten zien. We zoeken niet alleen dansers of zangers, ook clowns, muzikanten, toneelspelers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers zijn welkom.
Het Open Veldfeest, zondagmiddag 21 september, het Erpse dorpsfeest voor en door jong en oud, met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. Organisatie Jeugd en Jongeren Centrum JJC en Jong Nederland, locatie de Bolle Akker.