Openveldfeest 2015 heeft de lentekriebels.

Wie weet het nog, 21 september vorig jaar, na drie jaar nattigheid eindelijk een droog Openveldfeest. En wat voor een. ’s Middags een lekker zonnetje, cultuur en ambacht, veel dans, zang en muziek, Jong Nederland met hun groots openingsvieren, een gevarieerd avondprogramma, een nieuwe locatie, een lekkere keuken, het was allemaal kei skon. Honderen mensen, jong en oud, opa’s, oma’s, vaders, moeders, kinderen en kleinkinderen hadden een fantastische dag.

Het was voor de werkgroep de vierde keer dus op naar het eerste lustrum. De datum is inmiddels bekend en wel zondag 20 september. Als locatie is weer gekozen voor het verenigingscluster de Bolle Akker aan de Heesakker en de contouren van het feest beginnen vorm te krijgen.

De kantine van de Bolle Akker wordt een akoestisch folk-blues café, met lichte luistermuziek van onder meer Bluezy Huub and friends. Buiten onder de startbaan en op het gras zullen de twee Club Four dj’s Johan en Mica het veld overspoelen met hun zware dansbeats. En verder natuurlijk op het hoofdpodium een programma met stevige pop en rockmuziek van lokale en regionale bands.

De kunstgalerij krijgt door samenwerking met Ap’Art Erp extra impulsen. Amateur artiesten in kunst en creativiteit die hun werk laten zien, zelf ter plekke aan het werk zijn of interactief met het publiek.

Het dansgedeelte wordt net als vorig jaar ingevuld door de meiden van Les Grisettes. De verschillende leeftijd groepen staan garant voor bewegelijke, energieke, flitsende, sprankelende en bovenal zeer kleurrijke optredens.

Les Grisettes

Vast onderdeel van het Openveldfeest het Jeugdpodium. Je hebt talent, maar je moet alleen nog ontdekt worden. Droom dan niet langer, schroom niet en trek je stoute schoenen aan. Klim op het Jeugdpodium en laat je zien en horen.

Het Openveldfeest, onder de hoede van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC in samenwerking met Jong Nederland. Het Erpse dorpsfeest voor het hele gezin met kunst, cultuur, zang, dans en muziek onder het genot van een zitje, een praatje, een hapje en een drankje. De werkgroep heeft de lentekriebels, trappelend van ongeduld, op naar een geweldig vijfde Openveldfeest.

Aanmeldingen, vragen, opmerkingen zijn welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Openveldfeest zoekt jeugdtalent.

Het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest voor jong en oud, met kunst, cultuur, zang, dans en muziek, zoekt talent voor het Jeugdpodium.

Niet alleen dansers of zangers, ook clowns, muzikanten, toneelspelers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers zijn welkom. Trek je stoute schoenen aan, klim op het Jeugdpodium en laat je zien en horen. Alleen, met z’n tweeën of in een groep, iedereen is welkom. De datum is zondag 20 september en de organisatie is in handen van het Jeugd en Jongeren Centrum JJC en Jong Nederland. Aanmelden kun je op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

alt

Openveldfeest voor kunst en creativiteit.

Het Openveldfeest, het gezellige Erpse dorpsfeest kent natuurlijk iedereen. Het jaarlijkse spektakel, na de zomer 20 september wederom op De Bolle Akker, is een samenkomen van vele dorpelingen, jong en ouder, en belangstellenden uit de regio.

De organisatie wil ook deze editie graag kunst en creativiteit de ruimte geven en roept amateurkunstenaars op zich te melden om tijdens het evenement hun mooiste werk te presenteren. Ook mensen met een 'uit de hand gelopen' hobby, zoals hout- of handwerken, bloemsierkunst, etc. of verzamelaars met een bijzondere verzameling, kunnen zich bij ons melden.


Belangstellenden kunnen een e-mailberichtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van JJC Openveldfeest 2015.

Openveldfeest heeft de zomer in de bol.

Al wil het weer buiten niet echt vlotten, het Openveldfeest heeft al wel de zomer in de bol. Het programma voor de 5e editie, jawel het 1e lustrum, is zo goed als rond. De datum is zondag 20 september en de locatie het verenigingscluster De Bolle Akker aan de Heesakker.

Akoestisch biergenot

Allereerst is daar Huub van de Berg. In 2011 met zijn Bluezy and friends nog op het grote podium, vorig jaar in de kleine zaal akoestisch al een richting aangevend, dit jaar zijn draai gevonden. Hij zal samen met friends en Tribus uit Veghel, de kantine van de Bolle Akker ombouwen tot een folk-bluescafe met speciaal een exclusieve bierproeverij. Dus ouders, op het Jong Nederland speelveld even uw kroost teveel, ontspan in het cafe bij heerlijke klanken onder het genot van, ik noem, een Trappist. Kan natuurlijk ook een Hoegaarden of een Wieckse zijn.

Kunst en cultuur

Heemkundekring Erthepe, de Erpse cultuurshoeders, zijn aanwezig en zullen u ongetwijfeld verrassen en mogelijk op interactieve wijze kennis laten maken met de rijke Erpse historie. De kunstgalerij krijgt dit jaar door samenwerking met Ap’Art extra impulsen. Amateur artiesten in kunst en creativiteit die hun werk laten zien, zelf ter plekke aan het werk zijn of interactief met het publiek. Maar ook te bewonderen mensen met een 'uit de hand gelopen' hobby, zoals hout- of handwerken, bloemsierkunst en verzamelaars met een bijzondere collectie.

Zang en dans

Voor het muzikale middag gebeuren buiten staan de twee Club Four dj’s Johan en Mica onder de FCC Wheels startbaan te trappelen van ongeduld om het veld te overspoelen met hun dance-beats. De meiden van Les Grisettes zullen net als vorig jaar het dansgedeelte invullen. De verschillende leeftijdgroepen staan garant voor bewegelijke, energieke, flitsende en sprankelende maar bovenal zeer kleurrijke optredens.

Het Jeugdpodium

Vast onderdeel het Jeugdpodium. Heb je talent, droom niet langer, trek je stoute schoenen aan, klim op het Jeugdpodium en laat je zien en horen. Niet alleen dansers of zangers, ook clowns, muzikanten, toneelspelers, dichters, acrobaten, goochelaars en moppentappers zijn welkom. Alleen, met z’n tweeën of in een groep. Ook voor clubs en verenigingen een ideale gelegenheid om hun jeugdgroepen een podium te geven.

Rockmuziek

In de late middag en vroege avonduren is er een gevarieerd programma stevige rockmuziek. Om te beginnen One Dollar Quartet, de nieuwste lichting uit Volkel, onlangs bij Rock am Ringoven, met bekende covers uit de 60, 70 en 80-er jaren country, rock-a-billy en rock ’n roll. Dansgenot gegarandeerd.

 

One Dollar Quartet

Openveldfeest, Erp kleurt rood.

Erp kleurt rood. Niet dat lelijke rood van ‘avondrood, water in de sloot’, dat hebben we de afgelopen jaren genoeg gehad, nee, het mooie rood van de knapperende kampvuur-vlammetjes van het Openveldfeest.

Zondag 20 september is het weer zover. Op de Bolle Akker aan de Heesakker, is van 14.00-22.00uur de 5e editie, jawel het 1e lustrum, van het Openveldfeest. Een evenement voor kinderen, ouders en grootouders, gratis toegang, onder de vlag van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in samenwerking met Jong Nederland, door vele vrijwilligers, met vele vrijwilligers. Presentatie in de vertrouwde handen van spreekstalmeester Marco van Leuken.

Spel en ontspanning voor de jeugd

Medeorganisator Jong Nederland is op het grasveld met vele activiteiten groots aanwezig. Het spectaculaire kratjes stapelen, een groot springkussen, de minioren tent met poppenkast-verfcentrifuge-schmink-verkleedkist, een uitdagende klimwand, een chillterras en diverse kraampjes met lekkere hapjes. Kortom volop spelplezier en ontspanning voor de jeugdige bezoekers.

Folk-bluescafe met akoestisch biergenot

Jaarlijkse gast Huub van de Berg, in 2011 met zijn Bluezy nog op het grote podium, vorig jaar in de kleine zaal akoestisch al een richting aangevend, dit jaar zijn draai gevonden. Hij zal samen met zijn friends en Tribus uit Veghel, de kantine van de Bolle Akker ombouwen tot een folk-bluescafe gelardeerd met een exclusieve bierproeverij.

Kunst en cultuur

De kunstgalerij heeft in samenwerking met Ap’Art extra impulsen gekregen. Fotografie van Anja van de Ven, stampin’up papier creaties door Annemarieke van de Koevering, paarden in brons van Pieter van Goor en schilderijen van Anneke van de Ven. Laat uw zinnen prikkelen.

Heemkundekring Erthepe zal u verrassen en op interactieve wijze kennis laten maken met de rijke Erpse historie.

Zang en dans

Voor het muzikale middag gebeuren staan de twee Club Four dj’s Johan en Micah te trappelen van ongeduld om het veld te overspoelen met hun dance-beats.

Op het hoofdpodium zullen de meiden van Les Grisettes het dansgedeelte invullen. De verschillende leeftijdsgroepen staan garant voor bewegelijke, energieke, flitsende, sprankelende en bovenal kleurrijke optredens.

Rockmuziek

In de late middag en vroege avonduren is er een programma stevige rockmuziek. Om te beginnen One Dollar Quartet uit Volkel, onlangs bij Rock am Ringoven, met covers uit de 60, 70 en 80-er jaren country, rock-a-billy en rock ’n roll. Dansgenot gegarandeerd.

Daarnaast The Kit uit Vorstenbosch, die een goede indruk achterliet bij de laatste Berenklauw. Drie gedreven muzikanten, stevige covers en eigen werk, een band met potentie.

Verder Lucid Dreams uit Beek en Donk. In 2012 een jeugdig optreden bij BreakOut, dit jaar opener van de Plock Stonesavond. Ze brengen eigen nummers geïnspireerd door Deep Purple, Jimi Hendriks, Bob Dylan en Johnny Cash.

Als laatste Mother’s Pride. Opgericht in 1990, spelen ze rocknummers met veel improvisatie. In 1995 gestopt, in 2003 een reünie en in 2015 een nieuwe start in De Zwaan. En dan nu, we zijn uitermate trots, een optreden bij ons eigen Openveldfeest.

Mother's Pride

Poster Openveldfeest 2015

Openveldfeest 2015, wij zijn er klaar voor

Zondagmiddag 20 september is het zover, het 1e lustrum van het Openveldfeest, het Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek. En wij zijn er klaar voor.

 • Jong Nederland, spel en ontspanning voor de jeugd met kratjes stapelen, springkussen, minioren tent met poppenkast-verfcentrifuge-schmink-verkleedkist, klimwand, chillterras en diverse kraampjes met lekkere hapjes.

Kratjes stapelen

 • Folk-bluescafe met Huub van de Berg, Tribus ondersteunt door saxofonist en vijf accordeonisten. Genieten van folk, blues maar ook mogelijk een sessie met JJ. Cale nummers of Nederlandstalige smartlappen.
 • Kunstgalerij met Ap’Art, fotografie van Anja van de Ven, stampin’up papier creaties door Annemarieke van de Koevering, paarden in brons van Pieter van Goor, schilderijen van Anneke van de Ven en boetseerkunst van Carien van Dongen.
 • Heemkundekring Erthepe, cultuur uit de rijke Erpse historie.
 • Club Four dj’s Johan en Micah trappelend van ongeduld om het veld te overspoelen met hun dance-beats.
 • Dansgroep Les Grisettes, de verschillende leeftijdsgroepen staan garant voor bewegelijke, energieke, flitsende, sprankelende en bovenal kleurrijke optredens.
 • De pop en rock bands, gitaren gestemd, drumstokjes gepoetst, stemmen gesmeerd:
  • One Dollar Quartet uit Volkel, covers uit de 60, 70 en 80-er jaren country, rock-a-billy en rock ’n roll.
  • Lucid Dreams uit Beek en Donk geïnspireerd door Deep Purple, Jimi Hendriks, Bob Dylan en Johnny Cash.
  • The Kit uit Vorstenbosch, drie gedreven muzikanten, stevige covers en eigen werk, een band met potentie.
  • Mother’s Pride uit het trotse Erpse jaren 90-verleden, in 2015 een nieuwe start, spelen rocknummers met veel improvisatie.
 • De vele vrijwilligers, ik dank ze, popelend om u te dienen.
 • De Bolle Akker het Erpse verenigingscluster, gras kort gewiekt, lig en zit klaar.
 • De catering met gastvrouw Anke, veel genot voor de inwendige mens.
 • De ceremoniemeester Marco, elke artiest een eigen woordje.
 • De EHBO, in geval van nood.

Het Openveldfeest, zondag 20 september van 14.00-22.00, locatie De Bolle Akker aan de Heesakker. Een dag voor kinderen, ouders en grootouders, kennismaken met Erp, genieten van lokaal en regionaal vermaak en van ….. elkaar, in het cafe, de kunstgalerij, op het terras, de speelweide, voor het podium onder de startbaan en rond het kampvuur. Allemaal hartelijk welkom.

Openveldfeest, jamsessies in het Folk-Blues cafe

Naast alle andere activiteiten tijdens het Openveldfeest is er dit jaar in het middagprogramma een eerste opzet van een Folk-Blues jamsessie.

Voor deze gelegenheid zal de kantine op de Bolle Akker worden ‘omgetoverd’ tot een gezellig Folk-Blues café. Dit hoofdzakelijk akoestisch spektakel zal op een jam-achtige wijze worden ingevuld door de Folk/Blues band “Bluezy’ in samenwerking met de Pop/Folk band “Tribus”. Tevens zullen een saxofonist en vijf accordeonisten hier hun medewerking aan verlenen.

In het Folk-Blues café kun je genieten van: Folk, Blues maar bijvoorbeeld ook een sessie met alleen maar JJ. Cale nummers of wat dacht je van een Nederlandstalige smartlappen sessie waarbij de toehoorder zijn of haar vocale kwaliteiten kan laten horen.

Huub & Friends

Wat is eigenlijk een jamsessie?

In het kort komt het er op neer dat er bij een jamsessie een nummer wordt ingezet waarna de overige muzikanten een eigen invulling gaan geven aan de inhoud en opbouw van het nummer. Kortom de spontaniteit van de muzikanten bepaald uiteindelijk de uitvoering van het nummer.

Het wordt in de kantine dus een gezellige middag vol muzikale verrassingen, waar je onder het genot van een drankje heerlijk kunt genieten van muziek.

Openveldfeest 2015, een fantastisch Erps dorpsfeest.

De organisatie van het Openveldfeest kan terugzien op een fantastisch 1e lustrum. In de middag een lekker zonnetje, Jong Nederland met volop spel en speelplezier, een knus folk-blues café, een zinnenprikkelende kunstgalerij, cultuur en historie in spelvorm, sprookjesachtige dans, opzwepende dj’s, het avondprogramma met vier fantastische bands, een lekkere keuken met orginal American Smoke Kings, het was allemaal kei skon. Honderen mensen, jong en oud, opa’s, oma’s, vaders, moeders, kinderen en kleinkinderen hebben genoten van een prachtig Openveldfeest 2015.

Traditiegetrouw om 14.00uur de opening door spreekmeester Marco van Leuken Met weer voor elke deelnemer een persoonlijk woordje

Spel en speelplezier op het gras

Op het gras van de Bolle Akker Jong Nederland met veel attracties. Middelpunt een gigantische klimuitdaging, 10meter breed, 10meter hoog en 4meter diep, een parcours met vertikale en horizontale klimwanden en diverse kruipbuizen. Een ware uitdaging voor de jeugdige bezoekers. Daarnaast het spectaculaire kratjes stapelen, een giga-springkussen, de minioren tent met poppenkast-verfcentrifuge-schmink-verkleedkist, kampvuur hapjes en chillterras.

klimuitdaging

Gigantische klimuitdaging

Heemkundekring Erthepe had de première van het ganzebord-zeil waarop de canon van Veghel-Erp gespeeld kon worden Spel en historie verenigd Een ballon kunstenaar verbaasde de kinderen met wonderlijke creaties. Dit alles overgoten met de dampende dance-beats van Club Four dj’s Johan en Micah.

Het folk-blues café

De kantine van de Bolle Akker was door multi-muzikant Huub van de Berg omgebouwd tot een knus folk-blues café. Kleedjes op de tafels, bloemetjes voor de ramen. Samen met Tribus, Bluezy, een saxofonist en vijf accordeonisten konden de bezoekers tot laat in de middag meezingen, meedeinen en genieten van een breed scala jamsessies.

De kunstgalerij

In de grote zaal van de Bolle Akker had Ap’Art met zes amateurkunstenaars de kunstgalerij ingericht.Fotografie, stampin’up papier creaties, paarden in brons, schilderijen en boetseerwerk. Een gesprek met de kunstenaars, heerlijk dwalen langs al het moois, een oase van rust, een ware zinnenprikkeling.

Dans in sprookjesachtige sferen

Dansgroep Les Grisettes had dit jaar als thema sprookjes van de Efteling. De verschillende leeftijdsgroepen gaven intieme, bewegelijke, energieke, flitsende en sprankelende optredens. Ze presenteerden een kleurrijke wereld vol verwondering op het Openveldfeest in ons eigen Erp.

Het avondprogramma country, rock-a-billy, rock en dance

Opener was One Dollar Quartet uit Volkel, houthakkers shirts, cowboy hoeden, een aangenaam optreden met covers country, rock-a-billy en rock ’n roll. Daarna de jonge garde, Lucid Dreams uit Beek en Donk met enthousiaste, energieke gitaarrock. Gevolgd door The Kit uit Vorstenbosch, drie heren door de wol geverfd met stevig gitaarwerk. Als afsluiter Mother’s Pride uit het trotse Erpse jaren 90-verleden, een verrassend optreden. Dreigend, elektrisch, stuwende bas en onder het goedkeurend vaders oog, een stimulerend samenspel tussen zanger-drummer en gitarist. In de after party gaven de twee Club Four dj’s nog een spetterende dance sessie.

Het Openveldfeest het Erpse dorpsfeest voor jong en oud met spel, kunst, cultuur zang dans en muziek. Weer een geslaagde editie. Allemaal bedankt en tot volgend jaar

De foto hieronder linkt naar ons fotoalbum

Openveldfeest 2015