Openveldfeest 2015, een fantastisch Erps dorpsfeest.

De organisatie van het Openveldfeest kan terugzien op een fantastisch 1e lustrum. In de middag een lekker zonnetje, Jong Nederland met volop spel en speelplezier, een knus folk-blues café, een zinnenprikkelende kunstgalerij, cultuur en historie in spelvorm, sprookjesachtige dans, opzwepende dj’s, het avondprogramma met vier fantastische bands, een lekkere keuken met orginal American Smoke Kings, het was allemaal kei skon. Honderen mensen, jong en oud, opa’s, oma’s, vaders, moeders, kinderen en kleinkinderen hebben genoten van een prachtig Openveldfeest 2015.

Traditiegetrouw om 14.00uur de opening door spreekmeester Marco van Leuken Met weer voor elke deelnemer een persoonlijk woordje

Spel en speelplezier op het gras

Op het gras van de Bolle Akker Jong Nederland met veel attracties. Middelpunt een gigantische klimuitdaging, 10meter breed, 10meter hoog en 4meter diep, een parcours met vertikale en horizontale klimwanden en diverse kruipbuizen. Een ware uitdaging voor de jeugdige bezoekers. Daarnaast het spectaculaire kratjes stapelen, een giga-springkussen, de minioren tent met poppenkast-verfcentrifuge-schmink-verkleedkist, kampvuur hapjes en chillterras.

klimuitdaging

Gigantische klimuitdaging

Heemkundekring Erthepe had de première van het ganzebord-zeil waarop de canon van Veghel-Erp gespeeld kon worden Spel en historie verenigd Een ballon kunstenaar verbaasde de kinderen met wonderlijke creaties. Dit alles overgoten met de dampende dance-beats van Club Four dj’s Johan en Micah.

Het folk-blues café

De kantine van de Bolle Akker was door multi-muzikant Huub van de Berg omgebouwd tot een knus folk-blues café. Kleedjes op de tafels, bloemetjes voor de ramen. Samen met Tribus, Bluezy, een saxofonist en vijf accordeonisten konden de bezoekers tot laat in de middag meezingen, meedeinen en genieten van een breed scala jamsessies.

De kunstgalerij

In de grote zaal van de Bolle Akker had Ap’Art met zes amateurkunstenaars de kunstgalerij ingericht.Fotografie, stampin’up papier creaties, paarden in brons, schilderijen en boetseerwerk. Een gesprek met de kunstenaars, heerlijk dwalen langs al het moois, een oase van rust, een ware zinnenprikkeling.

Dans in sprookjesachtige sferen

Dansgroep Les Grisettes had dit jaar als thema sprookjes van de Efteling. De verschillende leeftijdsgroepen gaven intieme, bewegelijke, energieke, flitsende en sprankelende optredens. Ze presenteerden een kleurrijke wereld vol verwondering op het Openveldfeest in ons eigen Erp.

Het avondprogramma country, rock-a-billy, rock en dance

Opener was One Dollar Quartet uit Volkel, houthakkers shirts, cowboy hoeden, een aangenaam optreden met covers country, rock-a-billy en rock ’n roll. Daarna de jonge garde, Lucid Dreams uit Beek en Donk met enthousiaste, energieke gitaarrock. Gevolgd door The Kit uit Vorstenbosch, drie heren door de wol geverfd met stevig gitaarwerk. Als afsluiter Mother’s Pride uit het trotse Erpse jaren 90-verleden, een verrassend optreden. Dreigend, elektrisch, stuwende bas en onder het goedkeurend vaders oog, een stimulerend samenspel tussen zanger-drummer en gitarist. In de after party gaven de twee Club Four dj’s nog een spetterende dance sessie.

Het Openveldfeest het Erpse dorpsfeest voor jong en oud met spel, kunst, cultuur zang dans en muziek. Weer een geslaagde editie. Allemaal bedankt en tot volgend jaar

De foto hieronder linkt naar ons fotoalbum

Openveldfeest 2015