Openveldfeest, Erp kleurt rood.

Erp kleurt rood. Niet dat lelijke rood van ‘avondrood, water in de sloot’, dat hebben we de afgelopen jaren genoeg gehad, nee, het mooie rood van de knapperende kampvuur-vlammetjes van het Openveldfeest.

Zondag 20 september is het weer zover. Op de Bolle Akker aan de Heesakker, is van 14.00-22.00uur de 5e editie, jawel het 1e lustrum, van het Openveldfeest. Een evenement voor kinderen, ouders en grootouders, gratis toegang, onder de vlag van het Jeugd en Jongerencentrum JJC in samenwerking met Jong Nederland, door vele vrijwilligers, met vele vrijwilligers. Presentatie in de vertrouwde handen van spreekstalmeester Marco van Leuken.

Spel en ontspanning voor de jeugd

Medeorganisator Jong Nederland is op het grasveld met vele activiteiten groots aanwezig. Het spectaculaire kratjes stapelen, een groot springkussen, de minioren tent met poppenkast-verfcentrifuge-schmink-verkleedkist, een uitdagende klimwand, een chillterras en diverse kraampjes met lekkere hapjes. Kortom volop spelplezier en ontspanning voor de jeugdige bezoekers.

Folk-bluescafe met akoestisch biergenot

Jaarlijkse gast Huub van de Berg, in 2011 met zijn Bluezy nog op het grote podium, vorig jaar in de kleine zaal akoestisch al een richting aangevend, dit jaar zijn draai gevonden. Hij zal samen met zijn friends en Tribus uit Veghel, de kantine van de Bolle Akker ombouwen tot een folk-bluescafe gelardeerd met een exclusieve bierproeverij.

Kunst en cultuur

De kunstgalerij heeft in samenwerking met Ap’Art extra impulsen gekregen. Fotografie van Anja van de Ven, stampin’up papier creaties door Annemarieke van de Koevering, paarden in brons van Pieter van Goor en schilderijen van Anneke van de Ven. Laat uw zinnen prikkelen.

Heemkundekring Erthepe zal u verrassen en op interactieve wijze kennis laten maken met de rijke Erpse historie.

Zang en dans

Voor het muzikale middag gebeuren staan de twee Club Four dj’s Johan en Micah te trappelen van ongeduld om het veld te overspoelen met hun dance-beats.

Op het hoofdpodium zullen de meiden van Les Grisettes het dansgedeelte invullen. De verschillende leeftijdsgroepen staan garant voor bewegelijke, energieke, flitsende, sprankelende en bovenal kleurrijke optredens.

Rockmuziek

In de late middag en vroege avonduren is er een programma stevige rockmuziek. Om te beginnen One Dollar Quartet uit Volkel, onlangs bij Rock am Ringoven, met covers uit de 60, 70 en 80-er jaren country, rock-a-billy en rock ’n roll. Dansgenot gegarandeerd.

Daarnaast The Kit uit Vorstenbosch, die een goede indruk achterliet bij de laatste Berenklauw. Drie gedreven muzikanten, stevige covers en eigen werk, een band met potentie.

Verder Lucid Dreams uit Beek en Donk. In 2012 een jeugdig optreden bij BreakOut, dit jaar opener van de Plock Stonesavond. Ze brengen eigen nummers geïnspireerd door Deep Purple, Jimi Hendriks, Bob Dylan en Johnny Cash.

Als laatste Mother’s Pride. Opgericht in 1990, spelen ze rocknummers met veel improvisatie. In 1995 gestopt, in 2003 een reünie en in 2015 een nieuwe start in De Zwaan. En dan nu, we zijn uitermate trots, een optreden bij ons eigen Openveldfeest.

Mother's Pride